fredag, augusti 11, 2006

Walking down memory lane...

Igår blev det spontan öldrickning med min barndomskompis Lotta från Uppsala. Hon och hennes pojkvän Fredrik var på mini-semester här nere och igår träffades vi på Möllan och drack öl. Först Ölcaféet och sen Golden, och det var jätteroligt!
Jag har känt Lotta och hennes syster Emma hela mitt liv, de har huset bredvid vårt i Kättbo och så är vi släkt på långt håll. Vilket alla i Kättbo är.....
Vi har alltid haft sjukt kul på somrarna och lekt helt sjuka saker. När vi var i 10-årsåldern lekte vi barnhem. De hade en stor bjälke i taket i deras rum och den skulle man gå armgång i. Den som inte klarade det fick rapp på fingrarna med en linjal eller bli inlåst i "frysrummet". Frysrummet var ett kallt och kolsvart litet rum och där fick man sitta en stund.
Vi lekte även trafikoffer. La oss under Roffes Saab och så låtsades vi blivit påkörda. Efteråt tog vi krocket-blubbor och använde som kryckor och hoppade runt.
En sommar anordnade vi ett djurdagis. Vi fick två kunder; våran dalmatiner Sassa och deras katt Cayenne. Vi stängde in dom i lekstugan som var vårt dagis, sen glömde vi bort dom och gick och badade istället.

Herregud så mycket kul vi har haft under åren och allt vi hittat på. Vi hade massa olika namn på varandra bla Schampoono De Reno (jag), Handuko De Mjuko (Lotta) och Macka De Palsternacka (Emma). Emser, Lottser och Linser eller Klemens, Bertolomeus och Samuel var populära namn...

Jag hoppas verkligen våra barn kommer vara ganska jämngamla och komma varandra lika nära som vi gjorde när vi var små.


Jag och Lotta Juli 2006
Nu har jag fattat varför bilderna inte funka, tack vare Anna..:) Men nu vill inte blogger ladda upp fler av nån anledning så ni får hålla tillgodo med den..:)

8 kommentarer:

Anonym sa...

jag kan inte se alla bilder som du lägger upp! Men jag har mozilla kanske det som failar?! varför tog du bort piercingen? inflammerat?

Linnéa sa...

elemi: nej de bilderna som är scannade vill inte funka av någon anledning.. fattar inte varför. jag tog ur piercingen för att den började vandra, tyvärr..

Mayumi sa...

Hm, jag har för mig att din farsa o Roffe är kusiner.......på Åland skulle vi då säga att du , Emma o Lotta är småkusiner :)

Mayumi sa...

Tragiskt bara att man inte kan festa med "måtta"....det verkar som att vissa personer aldrig blir vuxna :)

Anonym sa...

Är vissa av dina bilder sparade under namn med å ä ö? För då fungerar de inte! Ser ut som om en bild är sparad med namnet "åker" tex..om du byter filnamn så brukar det fixa sig.

Anonym sa...

Hehe ja ibland kan tom jag internetgrejer! Ja Hasan har fått uppehållstillstånd. (Fick han i mars redan). Vi gifte oss i vintras hihi.

Anonym sa...

Nej för då vi gjorde det var allt rätt jobbigt. Fick många elaka kommentarer, så jag ville bara prata om det med dom närmsta. Och sen ser vi inte det som ett bröllop, utan mer en sak på papper. Jag vill gifta mig på riktigt senare, med allt romantiskt som hör till ;)

Mayumi sa...

Ok, men det betyder då att din pappa och emma och Lotta är småkusiner ;) *tihi*....
Förresten, dina föräldrar är verkligen gulliga. Idag fick jag ett sms av din mamma där hon grattade mig på namnsdagen :)Hon var den enda som gjorde det (inte för att jag känner mig bortglömd eller så...)