tisdag, augusti 15, 2006

Mycket ska man vara med om...

Det verkar som om jag ska vara med om alla skumma saker man kan vara med om innan man dör.
Som ni vet hade vi bilinbrott och någon slog in ena rutan förra helgen. Idag skulle jag åka till Toyota för att de skulle kunna dokumentera skadorna och beställa en ny ruta.
När jag kom ut till bilen såg jag något i baksätet så jag gick närmare för att titta, och då såg jag att det var ett par jeansklädda ben!
Jag fick en smärre hjärtattack och visste inte vad jag skulle göra. Gick närmare och såg en stor munktröja och stripigt hår som hängde över ansiktet på personen. Någon låg alltså och sov i baksätet på bilen!
Jag försökte leta uppe i hjärnbiblioteket vad man ska göra i en sån situation men jag kunde inte komma på nåt bra. Och eftersom det var en ung människa och absolut ingen uteliggare eller gammal knarkare så knackade jag på rutan. Inte ett livstecken. Jag blev rädd att någon gått och dött i bilen och fick lite smått panik.
Jag stod handfallen ett tag, sen knackade jag på igen men personen vaknade inte.
Så jag försökte ringa min pappa och fråga om råd, men han var på kundbesök. Jag ringde Johan (granne och styrelsemedlem) men han svarade inte så tillslut ringde jag polisen.
De kom efter 5 minuter och gick och knackade på och öppnade bilen. Först satt personen kvar men sen hjälpte dom ur det som visade sig vara en ung tjej. Hon såg jävligt skabbig ut, inte hemlös-skabbig utan mer som jag-har-varit-på-Hultsfred-skabbig. Helt väck var hon och visste inte hur hon kommit in i bilen eller vad hon gjort kvällen innan.
Jag undrar hur en människa som varit så jävla aspackad som hon måste varit kommit in på parkeringen. det är inhängnat och i det tillståndet är det ju kanske inte så lätt att klättra över.
Hon uppgav personnummer, och hon var iallafall 19 år. Jag hade gissat på högst 16.
Hon bad om ursäkt för hon sovit i min bil, jag sa det var lugnt och att jag mest blivit rädd.
Polisen visste inte riktigt vad de skulle göra, om de skulle köra hem henne eller ta med henne. De tog mitt namn, personnummer och telefonnummer och sen åkte jag till verkstaden.
Får väl se om de hör av sig och hur det gick för det flickebarnet.

5 kommentarer:

Mayumi sa...

Fan va obehagligt! Jag skulle också ha blitt nojjog hade det hänt i min bil......och apropå bil så har min bil gått sönder IGEN. Suck. Jag är så trött på skiten nu så jag vill bara sälja den och aldrig mer se den.......Kom ut på parkeringen imorse och hela bilen lutade kraftigt åt vänster...farsan sa att han aldrig sett nåt liknande....antagligen stötdämparen men vart har all olja tagit vägen?? Fanns inte en droppe under bilen......

Mirja sa...

oj vad läskigt... men? hade du bilen olåst eller hade hon brytit sig in?

Mayumi sa...

Just nu vet jag inte. Vi tror att det kan vara en fjäder som gått sönder o det ska inte vara så dyrt att laga....så tyckte nån att det är dumt att sälja bilen nu när jag lagt ner så mkt pengar o reparationer på den.....nästa bil kan ju vara ännu värre......det finns verkligen ingen garanti o precis som du säger, jag fundera så länge på om jag skulle köpa eller inte o när man väl tar ett beslut så visar det sig vara skit....nåja, jag behåller nog bilen ett tag till ändå...det är bara så att jag blir så arg varje gång nåt händer med den.. :)

Anonym sa...

men hu vad obehagligt!

Anonym sa...

Oj vad obehaglig situation! Jag hade sakert borjat grina!