torsdag, augusti 31, 2006

Höstklänningar

Igår skulle jag sy ihop klänningen jag tänkte ha på lördag. Tyget var enkelt att sy i och det gick snabbt och smidigt. Ända tills jag skulle ta den på mig. Det gick INTE smidigt. Det gick lika smidigt som att försöka få in en gris i korvskinnet istället för det malda köttet.
Jag blev så arg att jag slet sönder skiten (anger managment kanske?) och nu ligger den och skäms i ett hörn.
Fast det är jag själv som ska skämmas egentligen. Jag är så slarvig när jag ritar mönstret att det flyttar sig under tiden jag ritar och blir då för litet.

När den värsta ilskan lagt sig så tog jag ett annat tyg och sydde en underklänning i cremefärgat siden. Jag hade nämligen provat en klänning på UFF tidigare på dagen, tänkt att den skulle passa till piratfesten men skitit i den eftersom jag redan köpt tyg. Den var väldigt genomskinlig men med underklänningen blir det nog bra. Kanske kan ha den någon annan gång med. om inte så kom jag ändå billigt undan eftersom den bara kostade 129:-.

Så nu är både min och Kalles outfit klar och det ska bli så roligt att få sminka Kalle och sätta på honom lösmustasch och skägg.
Ska bli jävligt roligt att få se vad alla andra klätt ut sig till. Jag vet litegrann vad en del ska ha men andra har varit mycket hemliga.
Om det inte regnar ska vi samlas ute på gården och ta fina foton. Tycker det känns bra att verkligen föreviga det när alla varit så gulliga att lägga ner både tid och pengar för att komma till min födelsedagsfest.


Och även om sommaren är slut så har inte min klänningshysteri försvunnit. Nej nej nej, jag har köpt flera klänningar och väntar på ett par.

Några av de jag köpt:




1. Blommig klänning med kort puffärm. Krage och knäppning fram. Avskuren under bysten med fastsytt satinband som knyts bak. HM, 298:-

2. Omlottklänningi stretchtrikå, knytband bak. Ellos, 349:-

3. Prickig klänning. V-ringad både fram och bak. Avskuren under bysten med motveck fram. Ellos, 249:-


Och de här väntar jag på:



1. Klänning med tryckt mönster och mjukt fall. Knyt baktill. Puffärm med knapp. Ellos, 299:-

2. Klänning i skjortmodell med kort ärm. Knytband i midjan och bröstfickor med knäppning. Madonnas HM-kollektion, 298:-


Vilken modebloggare jag blev helt plötsligt!


Nu ska jag ge mig på städningen jag skjutit upp hela veckan. Tråkigt men nödvändigt. Vill det ska vara fint imorgon när Kalle kommer hem och då Evelina och Vilde kommer för att gratulera moi, som fyller hela 20 år imorgon!
Eller? Hur gammal var det nu jag blev...

10 kommentarer:

Anonym sa...

Klart man ska fortsätta köpa klänningar, det finns ju strumpbyxor ;) Den prickiga o svarta får gärna flytta in i min garderob om de vill haha.

Anonym sa...

Haha.. tur att jag aldrig beställde den där gröna Ellos klänningen för då hade vi mer sett ut som tvillingar som mamma klätt i likadana kläder än grannar =)

Grattis på födelsedagen!!

Linnéa sa...

hippietok: men det hade kanske varit lite charmigt. så kunde vi ringt varann på morgonen å bestämt att ha våra lika klänningar..;)

tack, kom över på fika imorgon eftermiddag!

Anonym sa...

Gratulerar på födelsedagen! Sitter uppe mitt i natten och jobbar jag ;)

Anonym sa...

tack så mycket! men jag har slitit jävligt länge med den uppsatsen... har deadline till senast 24.10 så nu är det bara att arbeta röven av sig :)
fyller du år idag? grattis i såna fall!

Anonym sa...

Grattis Linnéa! Verkar ju vara helt okej väder idag!

Mayumi sa...

Grattis, grattis på den stora dagen. Presang kommer lite senare på posten för jag ville vänta o se om jag hittar nåt fint till dig i USA :) Men tills dess får du nöja dig med en virtuell födelsedagskram :) *kram*

Mayumi sa...

Det är inte helt spikat att det blir Las Vegas än men Jennies flickvän funderar på att plugga i USA nästa år och då finns det stor chans att det blir vigsel i LV :) Vore ju skitballt, dom ville ha en Madonna lookalike som vigselförrättare :)

Lina sa...

men klänning funkar ju skitbra i höst åxå. H&M klänningen är ju givet fin. ellosklänningen var ju överraskande fin. postorderkedjorna verkar ju shapat upp sig. har bara dåliga flashbacks av postorder sedan jag var liten..

Lina sa...

grattis på födelsedagen förresten.