onsdag, augusti 23, 2006

Man ska vara seriös.

FÖRST vill jag visa upp en bild på min superfina och praktiska rökelselåda in action:


Första skoldagen var nervös. Men det gick ju såklart hur bra som helst. Ingen hatade mig (vad jag märkte iallafall), jag fanns med på klasslistan och jag hade inte glömt ta på mig något, som tex kjolen. Det hade blivit jobbigt om jag glömt det.
Vi ska ju iväg på läger imorgon och jag känner mig som 10 år igen. Vad ska jag ha med? Ombyte, stövlar, galonisar och gosedjur typ.
Vi blev indelade i grupper, och varje grupp ska bestämma vad de vill äta imorgon kväll då vi ska grilla. I min grupp ska vi äta pastasallad som jag ska göra, dricka kolsyrat vatten och sen får alla ta med vad de vill grilla. Jag ska ta med quornfilé och en majskolv.
Vi ska bo på ett slags vandrarhem vid havet utanför Ängelholm så jag hoppas det blir lite finare väder så man kan bada. Annars kanske man skulle göra det ändå för att få lite mer konfirmationsläger-känsla.
På fredag ska vi gå en lång promenad till Vejbystrand, ca 8 kilometer. Under den ska vi lära känna varandra ytterligare och gå och prata.
Jag hoppas på lite lekar eller saker vi ska göra tillsammans så man får larva sig lite. Det tycker jag är bästa isbrytaren.
Och eftersom vår värld är så löjligt liten så bor en av mina klasskamrater här på Vitemöllegatan och en annan har gått på folkhögskolan i Malung 94-95, och det visade sig att hon haft hand om en shetlandsponny jag red när jag var i 12-årsåldern.
Vi gick igenom kursplanen idag och det visade sig att vi ska läsa juridik, och det känns väldigt allvarligt och seriöst. Men det är bra, man ska vara seriös.
Allt vi ska göra verkar väldigt roligt. Vi ska bla läsa psykologi, sociologi, beteendevetenskap och behandlingsarbete och gå en kriminalvårdskurs, samma som de går inom polisen. Första praktiken som är redan i höst ska vi vara inom kriminalvården och de övriga 22 veckorna är valfria.
Fatta så spännande det här är! Och stort! För mig är det stort iallafall, jag känner mig duktig och redo för det här. Ett steg längre in i vuxenlivet. Eller nej, det lät tråkigt. Men jag är glad iallafall..:)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Bott någon kille här innan. Han gillade nog inte att städa haha. Fina saker du shoppat. Jag ska nog också göra ett besök till alla stånd!

Anonym sa...

jag vill också läsa den utbildningen! låter ju asintressant :)

Anonym sa...

Jo jag tänker iaf kommentera att jag städat i x antal dagar. Hyr i andrahand så nu hoppas jag verkligen att jag kan få denna i förstahand efter allt slit (skulle ev bli min i januari). Vad kul att du känner så positivt över din utbildning. Jag e asnervös över min!

Mayumi sa...

Låter som en jättekul utbildning!!
Lycka till!! :)

Anonym sa...

Jag tror det kommer vara det perfekta programmet för dig att läsa :) Du verkar så upprymd och glad när du pratar om det :D