söndag, juni 07, 2009

Vecka 33



Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. 3-4% förblir kvar i sätesställning. I vecka 33 är medelkroppslängden 45 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2200 gr. Huvudets omkrets är 31 cm. Barnets alla sinnen fungerar nu sedan någon vecka tillbaka. Ibland kan du få uppleva att barnet hickar, du känner ett litet tickande i magen. Visste du att ditt barn som fått en speciell berättelse läst för sig i magen kan skilja den berättelsen från andra berättelser när de sedan är födda.

Det är bara en och en halv månad kvar och du kan drabbas av städmani. Allt ska rensas, städas och sorteras. Allt ska fixas klart så att du slipper tänka på det sedan. En del kvinnor kan drabbas av separationsångest, hur blir livet utan magen. Det kan vara en tid av mycket känslor. Förväntan, längtan, oro och förvärkar. Många blivande mammor känna sig stora och klumpiga med svullna fötter och anklar. Om du trycker in ett finger över ankeln några sekunder så blir det en grop kvar när du tar bort fingret - det är ett typiskt tecken på att det är ödem. Vanligen är svullnaden betydligt mindre när du stiger ur sängen på morgonen.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Du är så vacker! Hela du riktigt lyser! :)

Soya ★ sa...

hej snygging!
Bilder och så från bröllopet finns i min gamla blogg. http://abstinence.blogg.se/category/varat-brollop-070825.html


Kram

Mirja sa...

hehe, okej, jag ska inte plåga dig mer! :) Vi ska få samma som er!

Jenny Shima sa...

Jag såg en jättehäftig gunghäst på en husvisning idag och tänkte på dig. Den var målad som en dalahäst, tyvärr såg den inte lika skön ut som gungfåret.
Kram

Soya ★ sa...

Åh tack så mycket. Det var en underbar och rolig dag man kommer minnas. Skall ni gifta er?
Kram