onsdag, juni 10, 2009

Nu har jag gjort pelargonsnaps som kommer vara klar lagom till midsommar! Synd bara att jag inte jag dricka den, men jag är ingen snaps-människa så det gör inte så mycket.

Annars har jag städat och tvättat en hel del idag. Tvättar Nemos kläder och de är så himla fina! Men jag skulle behöva ett par pyjamasar till och kanske ett par tjockare tröjor. Jag har ingen aning om hur en bebis ska kläs. Stackars Nemo, han kommer säkert frysa.

Igår kväll satte jag upp hans skötbord och la in hans presenter han fick i lördags i skåpet i sovrummet. Tvättar lite tyg nu som jag ska sy sängkläder till vaggan och vagnen av. Fick superfina sängkläder som Evelina sytt men de är i större modell till spjälsängen så nu ska jag sy i likadant tyg till vaggan. Rött med vita kaniner! Fick ett grönt tyg med vita kaniner av Lisa också som jag ska sy sängkläder eller annat kul av.

Idag ska jag jobba och jag mår bättre nu och det känns skönt. Tre pass kvar nu innan lilla semestern, lovely! Imorgon ska jag till barnmorskan och det ska bli spännande att se hur mycket jag väger. 84 kg sist...

Det första farmor sa till mig när jag kom igår var:
- Men.. sååå tjock är du ju inte, jag har sett dom som varit tjockare!

Och sen när vi satt oss vid bordet sa hon:
- Men det syns att du lagt ut, mycket här i ansiktet.

Tack, jag vet!

6 kommentarer:

Lina sa...

vad spännande med pelargonsnaps :) Även om snaps inte är min grej så lät det väldigt trevligt och pyssligt att göra egen snaps.

Att köpa en fleece-tröja/jacka av något slag samt ett underställ i ull är toppen! Har han det så klarar han all kyla. Ska du längre fram, till vinter, klä honom så han håller sig varm när ni är ute är det bra med lager på lager samt aldrig bomull närmast kroppen, kör då hellre med ett tunnare ull-underställ och så fleece på det :)

Fleece är verkligen ett underskattat material :)

Jenny Shima sa...

Det finns fina åkpåsar från Brio, jag ska köpa en i fleece eftersom vår bebis kommer när det antagligen är kallare.
Håller klart med om att snapsen lät spännande men det är ju inget man får dricka nu och det är inget jag sörjer direkt heller men lät ju helt klart som en intressant variant.

Soya ★ sa...

va du står i med ditt boande :)

Vet inte än vad Martin ska jobba med men han tar väl vad som bjuds. Han tycker det ska bli både skönt och jobbigt att flytta in till en stad igen. Kluvna känslor med andra ord.
Kram

Anonym sa...

När Manuela var lite hade jag samma problem... hur skulle jag kläda henne (?!)... jag pratade med MAnuelas läkare då och han sa till mig att jag skulle lita 100% på min instinkt... han sa: "fryser du? så kanske gör Manuela också det...tycker du att det är varmt? så kanske tycker Manuela också att det är varmt..."
Jag har sett här i Sverige underbara och friska bebis som inte har några strumpor på sig...någonting som skulle vara helt omöjligt i Uruguay!!! fast våra sommar är mycket varmare... Lita på dig!!!!
Kram.
Mercedes.

Elin sa...

Haha, vilken rolig farmor du har... Vet precis vad man vill höra, eller hur? :D

Linda sa...

Gamla människor är alltid ärliga ;) men det är inte alltid så kul att höra att man lagt på sig. Jag tycker att du är fin :)

Jag fick höra på jobbet när jag var gravid i 9-månaden: "åh, jag gick OCKSÅ upp så där mycket i vikt när jag var gravid".. Tack liksom! Och sen fick jag höra flera gånger "är du säker på att det inte är två där inne?!"... "Det där blir säkert en stor bebis!"... Men han vägde bara 3,2 kg när han kom ut. Lite mindre än medel :)

Vad mysigt att pyssla inför att bebisen kommer. Sen är det svårt att hinna! Jag ska försöka sy ett drapperi som ska upp mellan kök och bebisens rum.