onsdag, juni 03, 2009

Igår när jag låg och vilade efter jobbet så började Nemo hicka i magen. Det kändes så lustigt! Jag har läst om att bebisen kan hicka en del nu men haft svårt att föreställa mig hur just det skulle kännas.

Det är ju helt sjukt att en bebis växer och lever i ens mage. Jag kan inte fatta det riktigt.

Egentligen ska man ju på ultraljud nummer två när man är i vecka 32 men eftersom det är en sån babyboom så är det försenat. Min barnmorska sa att det kunde dröja till vecka 33 eller 34 men på föräldragruppen i fredags hade någons barnmorska sagt att man fick komma på UL i vecka 37 om man hade tur!

Men vad är det för jävla sätt? Jag vill ju se att min bebis växt och utvecklats som han ska och man ser ju fram emot de besöken sjukt mycket. Får man vänta så länge är det ju inte ens säkert man hinner dit.

Nu sitter jag i telefonkö till Försäkringskassan. Det är ju en hel djungel med föräldrapenning och dagar hit och dit.

5 kommentarer:

Mirja sa...

åh, jag visste inte ens om att man fick gå på ultraljud i v32. :)
och det med föräldradagar, ångest, har inte ens börjat kolla på det än. det kasnke är tid att ansöka om det nu snart?

Jenny Shima sa...

Det finns informationsmöten på FK man kan gå på. De är rätt fullbokade men det kanske finns något som passar er innan Nemo kommer.

Linnéa sa...

jenny: jo jag vet, en kompis var där i måndags och hon sa att man får inte veta så mycket mer än det man kan kolla på deras hemsida. men jag tror jag har fått lite koll på det nu..

äppelblomman sa...

Ja försäkringskassan är inte alls smidig. O man ska kunna mycket om föräldrapenningen. Nu har jag snart fattat lite av deras system o då har jag haft med dom att göra i 4 års tid:-(
I vårat län får vi bara göar ett UL och det är i v18-19. Så det är ju lyxit för er att göra ett senare oxå!

Anonym sa...

Hoppas att frågentecknen kring föräldrapenningen löste sig :) Man vill ju inte gå och oroa sig för sånna saker.