onsdag, november 14, 2007

U-G-L-Y you ain't got no alibi, you're ugly!

Jag är så avundsjuk på dem som är snygga utan smink. Själv ser jag ut som ett rövfult helvete om jag inte har foundation, puder, mascara och viktigast av allt: fyller i ögonbrynen.
Jag kan gå på Ica en snabbis utan smink men längre turer skulle vara plågsamt, både för mig och min omgivning.
Nu överdriver jag inte utan jag är verkligen ORDENTLIGT ful, så smink är livsnödvändigt för mig. På morgonen prioriterar jag lätt smink framför frukost, jag skulle välja att sminka mig hellre än att borsta tänderna om jag var tvungen.

Tänk så härligt det vore att vara naturligt vacker och inte behöva ta på en mask för att stå ut med sig själv. Ja jag vet jag är ytlig och superlöjlig men jag skulle inte kunna leva med mig själv osminkad. En söndag i hemmets trygga vrå går väl an men that's it.

Och nej det är inte bara för att jag är van att se mig med smink som jag känner så här, det är verkligheten. Varför vara ful när jag kan göra mig åtminstonde lite snyggare?
När jag visar mig utan smink för folk så får jag alltid någon kommentar om att jag ser konstig ut, de hajjar till och undrar vad det är för missfoster som står framför dem.
Av denna anledning skulle jag aldrig kunna börja photoshoppa bilder på mig själv för då skulle inte ens smink kunna hjälpa mig att må bra utan jag skulle bli riktigt störd.

Jag kanske har den där fulsjukdomen där man mår dåligt om man inte, i sina egna ögon, ser perfekt ut?
För tillfället så tycker jag att jag är ful vad jag än gör, hur jag än sminkar mig och fixar håret så är jag buttugly och det är drygt att se det fula fejset varje dag.
Min ansiktsform är konstig, mitt leende är bara blä, frisyren får jag aldrig till och mina ögon ser gamla ut.

Jag vill ha håret som Maja men då ser jag väl bara konstig ut.

8 kommentarer:

Anonym sa...

då lider du och jag av samma sjukdom. det är ibland ett helvete.. ¨¨

men du är så sjukt söt !
är väldigt avundsjuk på din näsa och din mun ska jag säga dig !

ha det bra !

MiaMaria sa...

Haha.. jag är nog din raka motsatts för jag sminkar mig aldrig så när jag väl gör det börjar folk stirra och alla kommenterar det. Känns som att jag går runt med Clownsminkning på mig eftersom att alla måste titta en extra gång. Man blir juh paranoid!!

LolitaRegina sa...

jag känner igen mig MASSOR i vad du skriver.. står framför spegeln varenda dag och tänker "fy fan vad ful jag är".. :(

Anonym sa...

åhhhhh din tramsa! Sluta! Jag vet att du känner så helt ärligt, men jag vet också att du borde gå och kolla din syn ;) Du är skitsnygg både med och utan smink (för jag har faktiskt sett dig "naken". Jag är avundsjuk på dina vackra ögon och dessutom har du en fantastisk utstrålning. Du är fan snygg vad du än har på dig, tom på träningen när du hoppar groda är du snygg. Varje gång jag är med dig känner jag mig som en blek trasa och önskar att jag också nånn gång kunde skärpa till mig och ta tag i mitt utseende. Inte för att jag tycker att man måste sminka sig men jag är verkligen hopplös. Dessutom skulle jag vilja ha din utstrålning!
Men sen vill jag oxå säga att utseende inte är allt och att även om jag ser ut som ett urtvättad badlakan bredvid dig så vill jag vara med dig för du gör mig alltid så glad :)

Anonym sa...

Ahhh men hallå!!!! jag känner inte igen dig min vän!!! Är det verkligen så himla viktigt hur ser man ut? Du är en underbart o intelligent människa och det är den enda som kan spela nån roll.
Du strålar glädje, så, snälla, jag tycker att du måste verkligen titta på dig i spegeln, men jag menar VERKLIGEN kolla vad finns bakom dina sötta ögon.
Stor kram.

Linnéa sa...

sara: undrar varför man är så fixerad? är alla det?? det verkar inte så...
men tack för dina ord, det värmer..:)

ninni: haha vi kanske kan ge varandra tips?

lolitaregina: det är egentligen hemskt att tänka så om sig själv, varför är det så svårt att se på sig själv som man ser på andra. för "alla andra" ser ju så bra ut...

eve: detta var det finaste jag läst på hundra år, tack min vän, jag är glad att du uppskattar mig och kan berätta det för mig när jag behöver lite pepp. så som du ser på mig ser jag ju på andra, bla dig. varför är det så???
du är inte urtvättad, du är färgstark!

mrecedes: tack min vän, du är så snäll, fin och bra!!! jag vet jag är fånig och ytlig men ibland hjälps inte det utan man måste få spy ur sig lite. jag känner mig gladare nu iaf och ska tänka på era kommentarer när jag tittar mig i spegeln nästa gång!!!!!!!!!

Anonym sa...

Of course, the dictatorship in Egypt is far different than what the vast majority of Americans face.
The lead character of Dumm's strip was a male, whereas Messick's lead character was female.
The cache of mummies of high priests of Amun at Deir el-Bahri has also yielded a large number of private coffins of the 21st Dynasty (1069 945 BC).
An animal is substituted at the last minute and so God says "ha-ha, fooled you, I was only playing a little joke".
Both clutched and being clutched, she was driven to the safety of her home by the motorcyclists.


My blog egyptian newspapers

Anonym sa...

The Palestinian leader Mahmoud Abbas' recent drastic reorganization of the national security is one sign to this effect. E-papers do not minimize from covering stories that received little coverage in the reputed national papers. Current newspapers provide different articles in the development of the nation. You can read more about Todays English news headlines. Once the symphony begins, Paul loses himself in the sound as he had in the stuff exhibited in the picture gallery.

my page click here