onsdag, januari 30, 2013

Och mera slit...

Jajamän, idag har det hårda arbetet fortsatt! Jag satte igång i förmiddags att måla och hann med halva rummet innan jag for ner på byn och beställde tapeter och köpte väggfärg, färg till bjälkarna och penslar. Det blev DYRT. Bara tapeterna gick på nästan 2000 kronor...

Jag hämtade barnen och så åkte vi till bibblan för lite mys och kvalitetstid.


Leon tycker mycket om biblioteket..


Det finns ett Pippi-hus där som är roligt att leka med.

Det har varit plusgrader och regnat i ett par dagar nu och när vi körde hem så tittade solen fram. HEJ VÅRKÄNSLOR! Jag sköt upp målningen lite till och stack ut och sprang en runda. Äntligen barmark men i skogen var det ganska mycket is på stigarna så det gick väldigt långsamt. Och inte bara där, jag har tappat farten känner jag. Och idag var benen ömma och kroppen trött men jag körde på i sex kilometer iallafall. Jag känner nu att jag måste pressa kroppen att springa fast den är trött, annars vänjer den sig aldrig. Jag har ändå vilat i två dagar sen helgens 11 kilometer, men takmålningen har varit lite slitigt så kroppen är trött. Men glad och det är huvudsaken!


Medan Kalle och Jörgen lagade mat fortsatte jag målningen när jag kom hem och nu är det bara en liten bit kvar som jag har överlåtit till Kalle. Sen är det äntligen färdigt och det är så fint! Imorgon eller på fredag ska de väggar som inte ska ha tapeter fräschas upp med lite vit färg och sen blir det bjälkarna. Det går framåt!

4 kommentarer:

Ninni sa...

Eller lyssna på kroppen och vila? Träna nått annat än löpning i ett par veckor så kommer du se resultat med löpningen när du börjar igen! Mitt bästa tips!

Jöns Marie sa...

Du kanske ska köra lite "intervallträning", springa i 3-4 veckor och promenera/springa hälften av vad du brukar i någon vecka så att kroppen får vila i mellanåt?

Kul att det går framåt med Nemos(?) rum, du som har väntat så länge!

Rille sa...

För att lägga till på vad min fru skrev så handlar lyckad träning väldigt mkt om att lirka ur kroppen anpassning. Ju bättre man är på något desto mer sällan så går man på max. Kroppen fungerar i liggande S cyklar så efter varje topp finns ett behov att cykla ner och "softa" upp muskler för att ge de chansen att anpassas igen. Ignorerar man det så blir man ALLTID förkyld eller skadad. Man brukar säga om man inte cyklar av efter en topp så faller man av.

Maries förslag kommer från träningsbibeln "supertraining" av prof. Verkhanshonsky och prof. Sif.

"The optimal duration of continous training is 5-6 weeks, and with concentrated loading, the duration is 3-4 weeks, after wich a recuperation period is necessary for activating the compensatory processes...The trained athlete is able to toperate three such sequential blocks of loading separated by short recuperation pauses (7-10 days). After this, a longer recuperation period is necessary to faciliate stabilization at the new level of adaptation."

3v normal löpträning, 1 v gång, I 3 block. Sen annan träning i 2-6v, jag kan rekommendera marklyft och träningscykel under den perioden. Det görs väldigt lyckad forskning för långdistans löpare m block träning. 2 v löpträning och 2v styrka(fokus marklyft lr benböj)/annan kondition.

Lyssna inte för mkt på elit tränings människor och hur de lägger upp sin träning. De har andra supportsystem än vad en mamma till två har. Din tid ska räcka till så mkt mer att du kommer ha begränsad återhämtning.

Lycka till.

Linnéa sa...

Ett av mina träningspass i veckan är just intervaller eftersom de ger väldigt mycket. Nu på vintern har det inte blivit lika ofta då det varit för halt och dåligt underlag för att träna i backar som jag brukar men det ska jag komma igång med igen nu. Jag har ofta ofrivilliga uppehåll men jag vet att jag borde variera min träning med något annat. Har varit väldigt nära att köpa ett gymkort men är osäker på om jag kommer kunna utnyttja det så det blir värt det. Jag vet inte riktigt vad jag ska träna för att inte behöva lägga mer pengar på gymkort och inneskor. Jag vill det ska vara enkelt, bara att sticka ut och springa och må bra. :) tack för era tips! Vi får se hur det utvecklar sig! Jag följer inget program eller tips från elitlöpare utan hämtar inspiration från alla möjliga håll. Men något jag försöker anamma är att träna ett långt pass, ett kort pass och ett snabbt pass i veckan för variation.