måndag, januari 14, 2013

Menskoppen

2005 köpte jag min första menskopp och sen köpte jag en ny 2010 efter att jag varit gravid med Nemo. De har funkat så sjukt bra och jag ser absolut NOLL anledningar till att ha något annat mensskydd. Man kan ha den på natten, på dagen, när man badar, när man tränar och så vidare och så vidare. Och så mycket pengar man sparar! Jag minns inte exakt vad jag betalat för dem men säg 600-700 kronor på åtta år, det är inte så sjukt mycket om man jämför med bindor och tamponger. Vad betalar man för det? Jag har ingen koll men tippat på att man kommer upp i en hundring varje eller varannan månad? You do the math...

Och eftersom jag tycker att menskoppen är så sjukt bra har jag ju givetvis rekommenderat andra att köpa en men till min stora förvåning är folk väldigt skeptiska och när man frågar varför är det för att de tycker det är äckligt.. Amen va fan, väx upp lite nu va, det var väl rätt så länge sen man gick omkring och tyckte att mens var äckligt? Och det är lustigt när folk som framställer sig som så miljömedvetna inte kan tänka sig en menskopp just för att det är så äckligt.

Nej köp en menskopp nu om ni inte har någon och gör livet enklare och plånboken tjockare.



9 kommentarer:

Jenny Shima sa...

Jag har ju varit nyfiken på att skaffa en men har inte fått tummen ur. Jag gillar att den är miljövänligt men äckligt tycker jag inte att det är. Det finns tusen andra saker som är mycket värre.

Emma sa...

Jag har hört talas om en sån men fattar inte riktigt hur det funkar, kan du berätta mer?

Linnéa sa...

Emma: jag kan visa. ;)

Ninni sa...

Vad har du för märke på din?
För jag hade en som inte ville komma ut och det blev väldigt traumatiskt!!!

Linnéa sa...

Jag har en LadyCup, har aldrig varit med om att den inte ville komma ut. :)

Elin sa...

Jag har funderat på att skaffa en, men det har inte blivit av... Vad har man för storlek efter en förlossning? Känns den nåt? Berätta meeeeeer! :D

Linnéa sa...

Elin: googla LadyCup och på sidan står det vilken du ska ha om du fött barn. Den känns absolut ingenting om man har satt den rätt. Den är lätt att sätta i, bara att vika och sen tjoffa upp. :)

äppelblomman sa...

Jag har ju länge funderat på en sån kopp men liksom i te kommit till skott... Ja säkert 100 spänn i månaden... Och jag blöder som en grus!
Nu ska jag susa in och kolla på en sån!
Kram K

Evelina sa...

Menskopp - det bästa jag någonsin köpt :) tack för att du övertygade mig, då för typ 100 år sedan. jag är nu inne på nummer två och jag tänker aldrig använda något annat. Bra att du fotsätter driva denna toppensak.