söndag, januari 13, 2013

Hur har det gått?

Nu har det gått lite mer en vecka sen jag har börjat "mitt nya liv".
• Sockerfritt januari ut - Har gått hur bra som helst faktiskt. Inga svårigheter och inget sug. Vi bakade muffins på jobbet i onsdags och makroner i fredags. Jag ska erkänna att jag smakade en halv liten makron men det var inte för att jag var sjukt sugen och inte kunde stå emot utan för att jag ville smaka om de blev bra då jag aldrig bakat sånna innan.

• Dra ner på kolhydraterna - Det har jag också gjort. Ingen potatis, ris eller pasta när vi ätit. En liten brödbit till fiskgrytan vi åt igår och degen till en minipaj i fredags, havregrynsgröt ett par dagar.

• Inget vin på vardagar - Och nej det har jag inte druckit.

• Mindre portioner - Jag har tagit mindre portioner och inte tagit om även fast maten varit väldigt god.

Så jag är nöjd med min första vecka! Det är ju enkelt egentligen, små förändringar och inget förbjudet. Vi får se hur länge det känns enkelt för det kommer att komma ett hemskt sug och situationer när jag gärna vill göra tvärtom. Som idag när vi ska på 2-årskalas till exempel...

Hur har det gått för er andra som hängde på? Rapport från samtliga tack!

4 kommentarer:

Ninni sa...

För oss går det bra! Vi har bytt ut ris mot quinoa och dragit ner på kolhydraterna. Men vi har godislördagar fast då åt vi fruktsallad för att lyxa. Men jag har fikat på jobb två gånger i veckan för vi har haft kolleger som slutat. Och lite chips blev det till Disney on ice idag. Haha!! Det låter som jag inte ätit nått vettigt alls :)

Jenny Shima sa...

Jag har kört igång med träningen på allvar och dricker mest rött te och tänker på vad jag äter. När jag kör pass med mycket styrka kan jag äta lite mer kolhydrater och får i mig dess genom att äta matvete istället för vanligt ris. Lördagsgodis gäller för samtliga. Idag åt vi cevapici med hemlagad dressing.

äppelblomman sa...

Härligt! Duktig du är!
Jag byter oxå ut lite saker och tar mindre och rör på mej mycket... Jag ska ta tag i de där med sockret snart ocå!
Kram K

Anonym sa...

Åt helvete !!!!

Men men, jag ska börja...på måndag! fast inte egentligen för att jag ska på middag hos en kollega och hon ska laga typisk mat från Yuge landet där hon kommer ifrån... massor med kolhydrater, fett och en massa annat gott... och lite vin...ja, du ser...Men jag har inte rökt nu känns det som som på jäääääte länge och DET är bra!

Jag ska börja kanske på tisdag?

Du är så duktig Linnéa och dem andra med!!!!

Mercedes.