lördag, november 07, 2009

Mysmorgon framför Melrose Place med en sovande bebis i famnen, långpromenad, kaninfix och nu står banankladdkakan på svalning. En riktigt härlig lördag! Ikväll ska vi baka pizza och se någon bra film.

Här kommer receptet på banankladdkakan. Ni MÅSTE prova och sen berätta vad ni tyckte, annars blir jag arg.

BANANKLADDKAKA

Ingredienser:
•150 g smör
•2 st ägg
•3 dl strösocker
•2 tsk vaniljsocker
•4 msk kakao
•1,5 dl vetemjöl
•2 st mogna bananer


Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna under tiden du rör ihop resten.
Vispa ägg och socker. Blanda ner vaniljsocker och kakao. Tillsätt vetemjölet och blanda till en jämn smet.
Rör i det smälta smöret.
Hacka bananerna grovt och blanda ner dem eller lägg i bananerna hela och kör med elvisp.
Häll smeten i en rund smord form (ca 25 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen i 175°C i 30 minuter.
Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna till rumstemperatur. Förvara den därefter i kylen tills servering. Den blir ännu godare efter ett par dagar i kylen och håller sig där i åtminstone en vecka. Man kan också frysa kakan. Servera med grädde och glass!


4 kommentarer:

Anonym sa...

Lovar att jag ska prova nästa gång vi bakar!

MiaMaria sa...

Den låter himla smarrig!! påminner om ett recept jag har på vegankladdkaka. Måste testa att baka den, kanske på onsdag när Hili ska komma hit med vår tjejgrupp =)

Mirijam sa...

Äntligen! Har tänkt jätteofta att jag ska be om receptet när du skriver att du ska äta kakan på fejjan – superofta alltså :)

Nästa vecka blir det kaka på ledigheten!

Evelina sa...

Annars har jag en skitbra idé! Du bakar och jag äter, vad sägs om det :D