onsdag, september 12, 2007

Om Evelina


Jag har en förebild (förutom Paris, farmor och mamma) och det är min kära vän Evelina.
Jag träffade Eve första gången på en suspensionträff 2004. Vi pratade nog inte jättemycket då vad jag minns, men någon månad senare träffades vi igen på en pullträff. (OBS! Inte så snuskigt som ni tolkar det era äcklel)
Då var hon en liten tjockis utan dreadlocks som ville låna mina vantar för att plocka brännässlor att göra soppa av.

Vi träffades lite då och då på olika event och om jag inte minns helt fel så var första gången bara vi två umgicks på tatueringsmässan i slutet av året. Jag, Eve och Vilde gick tillsammans runt och tittade på konst och roliga saker som vi ville köpa.

Efter det har det rullat på och vi har lärt känna varandra bättre och bättre och idag ser jag henne som en av mina absolut närmaste vänner.
Det som jag tycker allra mest om hos Eve är att hon är så ÄRLIG, både på gott och ont, haha!
Hon säger verkligen vad hon tycker och tänker och vill man ha en ärlig åsikt om något så är hon rätt kvinna att rådfråga.

Och hon är mer än en vän för mig, hon har blivit lite av en förebild. Och varför då undrar ni, och det ska jag tala om för er.
Hon lagar väldigt god och nyttig mat, och hon gör sånt som vi normala aldrig skulle palla. Om jag ska äta kikärtor så har jag en konserv, bara att öpnna och klar att användas.
Men inte Eve, nej hon är en sån som kokar sina kikärtor vilket jag har förstått är ett ganska långdraget projekt.
Hon bakar bröd, pepparkakor av deg hon själv gjort, marinerar tofu, och som ni läste ovan; plockar nässlor och gör soppa, fryser in mat, gör grytor med tusentals ingridienser där jag inte vet vad hälften ens är, osv osv.

Eve läser på socionomprogrammet och får VG på alla tentor. Hon pluggar hårt och mycket och är väldigt disciplinerad med det.
Hon är duktig på att spara pengar och fyndar mycket på second hand och loppisar, hon ordlar egna tomater, hon har en balkong full med växter som bara frodas och hon är en superbra mamma.
Hennes son Vilde är världens sötaste och kommer bli en kanonkille tror jag. De gör mycket roliga saker tillsammans och det är ingen stereotyp uppfostran inte. Vill Vilde ha klänning får han ha det, han får inget onödigt socker eller snabbmat från McDonalds (det värsta som finns är föräldrar som proppar i små barn godis), de bakar tillsammans och tittar på Bamse.

Att Eve orkar allt detta; plugga, vara mamma och fru, laga bra mat, baka och jobba extra gör henne till en superkvinna tycker jag.
Hon är alltid rolig att umgås med, tyvärr så hinner vi inte träffas så ofta som vi borde men de stunder vi har är guld värda.

På fredag ska vi träffas och jag ska få min födelsedagspresent som består av Eves tid och en fika..:) Jag ska ta med mig en hel påse med dreadsmössor och hårband jag virkat som jag inte kan ha längre.

Idag så hade vi en liten rendez-vous i Eves källare för att jag skulle få låna ett par ridbyxor (generös är hon oxå!!!!) och då fick jag en påse med HEMGJORD MÜSLI. Och helt underbart god var den också för jag åt av den direkt jag kom hem. Hur många hårt studerande, extrajobbande småbarnsmammor har tid och ork till att göra egen müsli?

Hon är fantastisk, min vän Evelina. Och så är hon smal också.



Det enda som är negativt med henne är att hon nästan aldrig kommer på mina fester, men som ni läst så har hon ju en del att stå i. ;) Plus att hon är lite äldre och kanske inte orkar lika mycket nu........
Haha nu kommer jag få stryk...

12 kommentarer:

Anonym sa...

ehhhh vad ska jag säga..... jag tycker väldigt mycket om dig oxå min vän men jag låter verkligen äckligt hurtig..... så präktig är jag väl inte ;)
Vi ses på fredag, det ska bli mys - det är mitt nästa projekt; att inte var så duktig i skolan, skaffa barnvakt oftare och göra fler roliga grejor :)
Och du!! Nässelsoppan var äcklig!

Anonym sa...

Och förressten, kul att du gillade müslin. Jag har ju liksom blivit beroende eftersom den är så himla god. dessutom tycker vilde att det är så kul att mäta upp o smaka på alla ingredienserna, så så jobbigt är det inte att göra den :)

M sa...

Jag tolkade pullträff som weightpulling för hundar.

Mercedes de Suecia sa...

ayayayayay!!!! jag blev så himla frustrerad och kände mig så dum. Jag är exact motsatsen av Eve... sjok, dåliga vanor med mat och dessuom ingen intress alls om att laga över huvud tåget... bra sudent är jag och jobbar extra oxå... men känner att inte är med Manuela hur mycket kanske hon skulle behöva, för att jag vill tjäna lite exra pengar för att köpa "tryghet" till oss... Nån måste jobba om man är gift med en konstnär, eller hur?
Tur att du tycker om mig Linnea i alla fall.
Kram till dessa super kvinna, helt otroligt!! och hon är OXÅ fint!!!

MiaMaria sa...

Jag håller med en riktig superkvinna!!

Evelina: Tror du man kan få lite muslirecept??

Anonym sa...

Hade hon inte varit lika bra vän och förebild ifall hon hade varit mullig/tjock/fet då?

Linnéa sa...

eve: haha nu ska du ta åt dig och vara stolt..:)

mikkla: jo men så är du ju en nörd när det kommer till hundar. det hade inte spelat någon roll vad jag hade skrivit så hade du tolkat det som nåt med hundar.

mercedes: du är oxå superduktig, som kommit hit och lärt dig språket bra på så kort tid. och som du kämpat med skolan och för att komma in i arbetslivet. du är oxå SJUKT duktig!!!!

nina: men gissa?

Anonym sa...

Glöm inte den viktigaste och största bedriften: Hon står ut med Bena. ;)

Linnéa sa...

devildoll: haha jag ska nog göra en Om Evelina 2 där jag berättar om det. det hade blivit för osannolikt om även det nämndes här..;)

Anonym sa...

...fast det är NÅT fel på alla socionomer! Det är det som grejen. /Lisa :)

Anonym sa...

Vilken udnerbar kvinna :)
Och tänk föresten att få ngt så fint skrivit om sig utav en vän, helt galet vad stolt jag blivit :)

Anonym sa...

Låter som om din vän lever upp till alla förväntade kvinnobilder som påprackats i hundratals tråkiga år, och att det är de du beundrar.
Lycka till önskar världens samlade feminister!