torsdag, september 06, 2007

Och praktiken då?

I måndags började jag min praktik på Z-gården i Staffanstorp. På morgonen var jag sjukt nervös och kände mig inte alls upplagd för en massa nya saker.
Men det var helt obefogad nervositet. Jag var väntad och redan första dagen fick jag en "egen" häst och i uppdrag att dra igång målarstudion. LOVELY!
Personalen är jättebra och jag trivs verkligen med dem. Ungdomarna har visat sig från sina bästa sidor och de verkar tycka jag är lite fräsig med mina tatueringar och piercingar. De har frågat ut mig om allt och vill titta mycket.
Jag och en av tjejerna har inventerat målarstudion och skrivit en lista på vad som behövs och på måndag ska vi nog åka och handla.
Schemat är underbart. Jag jobbar vart fjärde dygn, men jag behöver inte sova över där utan åker hem på kvällen. Jag behöver dock inte följa min handledares pass utan kan byta dagar som jag vill och i princip komma och gå som jag vill också.
Det är så skönt med folk som fattar att man är vuxen och kan ta eget ansvar och tycker att det är upp till mig hur mycket jag vill vara delaktig. Lite skillnad från dagiset Eslöv...

Idag har jag varit till gården på handledningsmöte och stannade sen kvar en stund och umgicks och åt lunch. Ännu ett plus, jag kan äta alla mina mål mat där när jag jobbar. De har en kvinna som kommer och lagar mat 3 gånger i veckan och utöver det lagar vi maten. Hon lagar kanongod och nyttig mat vilket är sjukt bra.
Det är så mysigt och hemtrevligt ute på gården och jag trivs verkligen. Att jag misstagits för att vara elev av en personal och två elever är lite lustigt, ser jag verkligen så ung och oregerlig ut? ;)
Det är väldigt fritt och jag har stora möjligheter att ta för mig och göra saker. Vill jag ta med en elev på någon av mina egna fritidsaktiviteter eller något jag ska göra så är det helt okej och jag drar av det som praktiktid. Har man lust kan man gå på bio, åka och fika eller bowla.

Jag har höga förväntningar på den här tiden och jag tror det kommer bli jätteroligt och väldigt jobbigt. Hittills har jag bara sett de bra sidorna hos kidsen, men tids nog vänder det väl..:)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tror du man kan be Mlmö Högskola om att de oxå ska tillhandahålla en"egen häst"?....

Rebellen Linnea, akta så de inte råkar låsa in dig i nått isoleringsrum ;)

Anonym sa...

Å det låter som en jätte bra praktik! Hoppas på att få nån bra senare i höst när vi ska ut!
Hm när jag gjorde praktik på rättspsyk fick jag frågan om jag va intagen så fort jag kom in där..han va där kanske 30 minuter...personen hävdade att jag minsann såg ut som en intagen...hm tack sa man då...tur att man inte va meg aung och ny inom psykiatrin...

Lycka till på praktiken!

Mercedes de Suecia sa...

Vad roligt Linnea att det går så bra på din praktik!!!!
Det låter som en perfekt plats just till dig!!!!
Ha det bra.