onsdag, september 12, 2007

Lång dag


14 timmar på gården idag, och det har varit 14 mycket innehållsrika och roliga timmar.
Kom dit 9 imorse, pratade med personalen och efter en timme kom ett gäng socionomer på studiebesök.

Hade ingen lust att gå runt med dem så jag begav mig ut i smedjan för att börja göra en dalahäst i plåt. Det gick bra, men det är allt lite läskigt. Jag litar inte riktigt på sånna där maskiner man använder i hantverk för jag är rädd att de ska stympa mig.

Vi kom en bit på väg idag iallafall, ritade upp hästen, klippte ut sidorna plus benen. Jag har bankat och böjt och nästa moment är svetsning vilket jag INTE ser fram emot. Jag är ganska livrädd för det och kommer bli blind eftersom jag tvångsmässigt kommer titta in i lågan eller vad det kallas.

Efter lunchen åkte jag, en av eleverna och den andra praktikanten till Malmö för att köpa målargrejer till målarstudion jag ska dra igång.
Det var så roligt att bara gå och plocka färg, penslar och taveldukar utan att behöva bry sig om vad det kostade. 1200 kr slutade notan på och då hade vi fått allt vi behövde och lite till.

Väl tillbaks på gården så tog jag och Frida, den andra praktikanten, en ridtur. Jag på Sessan och hon på Leo. Sessan är underbart mysig, pigg och allert med en underbar galopp. Vi red en stund på ridbanan och sen ut en sväng.
Eftersom jag inte har något fett kvar på mitt ass efter viktnedgången så har jag fått sexiga skavsår på svanskotan. Jag har ju inga ridbyxor men måste nog inhandla ett par.
Någon som vet vad sånna kostar nuförtiden?

Efter middagen gick jag och den elev som är mest entusiastisk inför målariet upp till studion för att göra iordning. Det blev jättemysigt och jag längtar efter att få komma igång. Eventuellt ska vi ha ett (eller heter det en?) vernissage på deras julfest och det vore ju kul.
Studion ligger i ett rum ovanpå höskullen ochj där finns även ett gym, ett stort rum med pingisbord och en musikstudio.
Jag älskar verkligen miljön där ute. Exakt så vill jag bo när jag flyttar till hus..

Kl 20 satte vi oss för att kolla på Idol och House och plötsligt var kl 22 och dags för eleverna att lägga sig. Jag stannade kvar med Pihl för att föra journalanteckningar och kl 23 körde jag hemåt. En utomordentligt lovely dag.

Imorgon är jag ledig men tänkte åka ut till gården en sväng iallafall. Men jag ska sova så länge jag vill och kl 19 är det träning så jag måste vara hemma tills dess så det blir bara några timmar.

PUSS OCH GODNATT

7 kommentarer:

Anonym sa...

åh vad härligt det låter... jag blir avundsjuk så det skriker om det! lyckliga du som har fått en sån bra praktikplats! :)

Anonym sa...

Ridbyxor är dyyyra, framförallt om man vill ha helskodda som skyddar så högt uppe som svanskotan.
Tills du jar råd går det bra att låna ett par ur min samling. jag har ett par skulle man kunna säga :)

Anonym sa...

Låter som ett kanonschysst ställe att vara på!

Anonym sa...

Vilken underbar lia du verkar ha!! Avis på dej.. jag vill me ut o rida, måla o pyssla me saker! tack för kommentaren på min blogg, jag gillar den me! puss på dej

Mercedes de Suecia sa...

Vad härligt Linnea!!!
Vet du att på Lunden har dem OXÅ hästar och hela detta med ridning och så... jag har redan sagt att jag är livrädd för alla sorters djur... så de vet...
Kramar.

Linnéa sa...

elin: den är LOVELY!!!

eve: tack för lånet av byxor..:)

raur: gillar man djur så är det bästa stället att va på..:)

anna: hopas du kommer trivas lika bra när din liaperiod börjar!

mercan: men då borde ta chansen att lära dig rida ju!

Anonym sa...

Låter verkligen som rena drömmen. Är grymt avundsjuk på dig. www.hooks.se, dom brukar ah hyfsat billiga grejer. Oftast hjälper d eju att bara att ett par vanliga ridbyxor som inte blidar massa veck osv för slippa skav :)