tisdag, augusti 07, 2007

Gröna fingrar

Från att ha varit en sån som plågsamt haft ihjäl sina växter genom att långsamt torka ut dem så har jag fått upp intresset för blommor och krukväxter. Kalle var överraskande intresserad och mån om sina växter och när sen min mamma introducerade mig för pelargoner förra sommaren så är jag fast. Jag älskar mina pelargoner. Jag fick en vit och en röd med mig från mamma efter semestern förra året, sen köpte jag en rosa, sen en orange osv osv.
Nu har jag en fin samling pelargoner ute på balkongen som fungerar som ett växthus för de blommade hela vintern. De blommade tom när jag klippte ner dem i mars och satte nya skott i vatten.
Jag fick ytterligare två pelargoner av mamma som hon skickade med Kalle ner och det börjar tryta med plats. Jag måste flytta till hus snart!!!






Min favorit är den vita med ceriserosa "fläckar".

3 kommentarer:

Mayumi sa...

Jag är GRYMT avis! Jag har ingen bra plats att förvara mina pelargoner på under vintern så jag kan aldrig få en sån fin odling som du. Verkligen jättefint!!! :)

Anonym sa...

Du kan få komma till vårt hus och pilla!!!!!

Linnéa sa...

mayumi: tack..:) de har verkligen fått riktig fart där ute på balkongen...:) men den vita och cerisa blomman kan man även ha inomhus så du kanske kan se om du hittar den sorten?

nina: JAAAA vad roligt! jag är så avis på er.. vill du ha pelargoner så kan du få skott av mig i vår!