torsdag, april 26, 2007

Snart helg...

Denna veckan har det varit väldigt mycket fokus på skolan. I tisdags var det som jag nämt innan juridiktenta. I helgen när jag pluggade kände jag mig helt uppgiven för jag fick inte ihop det.
I måndags satt som bekant jag och Lina och tragglade oss igenom skiten och offrade blod, svett och tårar.
På tisdagmorgonen var det dags och jag var rätt nervös och ville bara att det skulle vara över.
Det gick 98% bättre än jag någonsin vågat hoppats, jag skulle nog kanske tom vilja tro att jag faktiskt klarade det. Men jag ska inte vara kaxig och ropa hej än, det kanske är något mystiskt med att det gick så pass bra fast jag inte fattade någonting ett par dagar innan...


Igår var det dags för vår sista session i MI. Det var jag och Lina som skulle behandla igen och denna gången hade vi inte korten med som stöd. För mig som är lite av ett kontrollfreak kändes det jobbigt men utåt sett märktes det tydligen inte eftersom alla tyckte det var lika bra som första gången.
Läraren hade ingenting negativt att säga om oss, vi är talanger inom motiverande samtal.. :)


Idag blev vi behandlade för sista gången. Vår "familj" där jag spelade en mamma med tablettmissbruk hade helt vänt denna veckan, alla kort var lagda på bordet och vi var lyckligare än någonsin.
Men plötsligt vände vi, jag tappade ut en väska med all världens piller i, min man Johnny (Linda) blev förbannad och ville skiljas, min bästa väninna (Lina) blev hysterisk och min mamma (Maria) blev SÅ besviken.
Det var så jävla roligt och Lena och Louise som behandlade klarade av kaoset galant.


MI har varit fruktansvärt intressant att få lära sig och jag tror detta är något jag kommer få mest nytta av i mitt framtida yrkesliv av allt vi läst.



Linda, jag, Lina och Maria
Vädret är ju underbarare än underbarast så när jag kom hem efter skolan fixade jag iordning grillspett med sojakorv, lax och paprika, gjorde tzatsiki och potatis och stack till Anna T för att grilla på hennes gård.

Nu är jag hemma igen och min mun smakar VITLÖK!
Kl 21 ska jag spela badminton med Evelina och sen är det dags för sovning för att orka ta itu med veckans sista dag.
Vi har bara halv dag med två timmar psykologi och sen 2 timmar föreläsning om droger.

På eftermiddagen ska jag träffa min favvo-kusin Emma och gå på stan och köpa konfirmationskläder till henne.
Jag är lite orolig för på hennes MSN står ofta saker som: Har du glömt mig Gud? Varför ska jag leva? Jag hatar mitt liv! Varför lämnade du mig?
Vi har bra relation till varandra och hon kan nog öppna sig för mig om jag tar det med henne på rätt sätt. Det kan ju vara så att hon är i en ålder där allt känns jobbigt, men det är ju mycket möjligt det kan vara djupare än så.
Vi läser just nu en kurs om barn och ungdomar med känslomässiga problem och vår lärare sa att man alltid ska ta det på fullaste allvar om man misstänker att något kan vara fel.
Om jag inte gjorde något och nåt skulle hända Emma skulle jag aldrig förlåta mig själv. Vill hon ska veta jag finns där för henne när som helst om vad som helst.
Om inte annat ska det bli supermysigt att få umgås lite med henne iallafall. :)



2 kommentarer:

Anonym sa...

hej. nu var det jättelängesen jag var inne och kikade på din blogg, strax efter ju kanske. och jag måste säga att du har blivit jättefin! du måste ha gått ner en del i vikt va? inte för att du inte var fin innan, men jag vart så förvånad. ha det bra!

mvh, en smygläsare

Linnéa sa...

anonym: vadan denna rädsla för att avslöja sig?
jag har gått ner 8 kg sen januari så ja, en liten förändring där..:)