lördag, april 28, 2007

Många tankar...

Finvädret verkar vara på väg bort, jag som ville sola lite efter sambaträningen idag.
Klart det blir kallt så fort det är helg och man är ledig, kan man förvänta sig något annat?
Igår fick jag av en slump reda på en sak som jag blev jätteledsen för. Jag trodde alla kort var lagda på bordet men genom något som var menat som ett sämt fick jag ett helt annat svar än jag förväntat mig.
Mitt självförtroende är så ostabilt. Det räckte med det här för att jag ska ifrågasätta hela mig själv, mitt utseende framför allt. Jag känner mig så jävla ful och fel och tjock och dum.
Jag hatar att jämföra mig, men jag gör det hela tiden, och ALLTID så finns det ju någon som är snyggare, smartare, roligare, bättre än mig.
Jag känner mig underlägsen alla och det är så jävla tråkigt. Jag kan inte rå för att jag jämför mig hela tiden, med alla. mina vänner, folk på tv, bekanta, andras vänner, folk på stan. There's no end liksom.
Nu när jag har en ful frisyr som jag hatar blir ju inte saken bättre.
Jaja, det blir nog bra, bara jag får älta det i min sjuka hjärna ett tag.

Igår var jag ju på stan med Emma. HERREGUD vad den tjejen är kräsen! Vi sprang på stan i 4-5 timmar och ingen klänning tyckte hon om. Vi hittade en på Gina Tricot som såklart var slut i hennes storlek. Jag såg massor med vita klänningar som var skitfina och som jag gärna hade investerat i.
Tillslut hittade vi en klänning inne på Whoops! av alla ställen, en liten bimboaffär som lugger på triangelns ovanvåning. Den satt perfekt på henne och äntligen fick letandet ett slut.
När vi stod i kön så var det ett par föra oss i 20-årsåldern. Tjejen kunde ingen svenska, var skitsöt och så.. jag vet inte hur jag ska beskriva henne. Söt/sexig/mystiskt kanske.
Iallafall, de hade ett berg med kläder, väskor, smycken, skärp och hela tiden hittade hon nya saker hon ville ha. Tillslut sa killen nej eftersom det tydligen var han som skulle betala kalaset.
Det tog en jävla tid och jag tänkte att det måste ju gå på en hel del, kanske 4-5000.
När killen skulle betala så funkade inte hans kort och efter många om och men så gick de igen, vet inte om de skulle ta ut pengar eller om de sket i det.
När vi kom till kassan stod beloppet kvar på apparaten: 13107 kronor.
Herrejävlagud! 13107 kr i en sketen bimboaffär på triangeln. Och hon bar redan med sig en Playboy-kasse och nåt mer så mer hade de ju shoppat innan.
Skumma människor, allt stod nog inte rätt till. Jag blir så nyfiken.

Jag fick pratat med Emma om att jag är orolig över en fika innan hon åkte hem. hon berättade och förklarade en del, men var inte så pigg på att prata om det. Men jag känner mig lugnare och hon vet att hon kan ringa mig eller komma till mig när hon vill, och om hon vill prata så lyssnar jag och berättar det inte vidare.

Idag/ikväll vet jag inte vad som händer. Vi hade lite planer igår men jag vet inte hur jag känner inför dem längre. Jag får se vad jag hittar på sen.

Jag köpte en hatt igår förresten. En svart hatt för 99 kr på Åhléns. Jag tycker det är sketasnyggt med hatt, men jag är osäker på hur jag själv tycker jag ser ut. Kalle tyckte det är asfult och hatar hattar men jag tycker ju det är så fint.
Britney Spears (av alla människor) har en massa fina hattar som hon använder nu till peruk och hon klär skitbra i dem tycker jag. Jag hittade en hatt på bimbo-Whoops men den kostade 369 spänn. Alldeles för dyrt för mig.




7 kommentarer:

Anonym sa...

Whoops måste nog vara världens mest tacky affär. Påminner om de där klädstånden på marknader med "snygga" och "sexiga" kläder :P

Anonym sa...

Förstår hur du känner det. Det kommer (tyvärr) alltid finnas personer som är snyggare, roligare och bättre men förmodligen inte allt detta på en och samma gång. Försök att tänka på dina kvalitéer :) Finns mycket du har som inte den "där bruden med snygga frisyren" har ;)

Anonym sa...

Men SLUTA!!!!!!!!! jag är precis likadan och varje gång jag träffar dig så tänker jag att åhhh hon är så söt, varför kan inte jag vara så söt och åhhh hon har så fina tatueringar, jag vill oxå eller åhhh hon är så modig/trevlig/gör så mycket kul varför är jag så mesig/tråkig/sitter hemma med lillkillen eller skolböckerna jämt. Sån är jag och det mår jag bara dåligt av så SLUTA vara som jag. Du är en jättetrevli och mysig tjej som dessutom är sjukt söt, Puss!

Anonym sa...

Japp, som Evelina sa.
Du är en väldigt bra vacker och söt människa, det får du aldrig glömma! :)

Att gämföra sig med andra är bara dödsdömt eftersom ni är helt olika människor med helt olika erfarenheter. Lägg istället tid och energi på att vara en god människa, gör gott för dig själv och andra, det är faktiskt mer än nog bara det :)

Anonym sa...

jessus linnea, jag surfa runder här på nätet för några månader sen och hitta just din blogg, det bästa var att jag kunde inte sluta läsa. Jag håller faktiskt också med dina nära vänner att du är sjukt söt, flicka lilla. Såg dig på malmö festivalen föra sommaren och kunde inte bara ditt ansikte flyta vidare. / en avensjuk tjej

Anonym sa...

Men söta du, vet du inte att du e den finaste Linnèa i VÄRLDEN?? Jag tycker du e en helt underbar tjej som har sååån karaktär och självdisciplin. Du är vacker som en dag- bara precis för att du är som du är, en helt UNDERBAR tjej helt enkelt! Puss på näsetippen/Lilla Anna

Anonym sa...

OJ, har du en beundrare?? Den innan mig.. "Det verkar vara kärlek banne mig!" =)