onsdag, april 18, 2007

Irritation...

Kollektiv bestraffning är ett uttryck som inte klingar särskilt bra i mina öron och nu har vår klass blivit utsatt för det.
En av våra lärare har blivit förbannad för att vissa i klassen har så dålig närvaro och har därför satt in ett prov för att bestraffa oss. Och det har han själv förklarat för oss att det är, en bestraffning.
Jag har missat en lektion sen vi började i januari, och missade kanske en av hans lektioner på hela förra terminen. Jag lämnar in alla arbeten i tid, och har fått godkänt på allt.
Jag känner inte att jag på något sätt förtjänar ett prov som straff när jag tagit mitt ansvar och gjort det jag ska.
Han tar närvaro på alla lektioner, han vet mycket väl vilka som är borta mycket, men ändå ska hela klassen straffas.
Och inte nog med det, om man är borta från en lektion så får man göra en skriftlig komplettering och lämna in till honom så man måste ju ändå ta igen det man missat.

Jävla kukhuvud, jag är så förbannad!!! Jag är så trött på att bli behandlad som någon jävla högstadieelev. Utbildningen är frivillig, jag är vuxen och jag tar studielån som jag ska betala tillbaks. är det inte upp till mig vad jag vill göra med mina 2 år på den här utbildningen?

JAG vill inte göra ett meningslöst jävla prov bara för att ANDRA har svårt för att pallra sig till skolan!!!

I bilen hem kom förslaget att vi alla skulle lämna in blankt på provet och det är jag lätt med på, men det kommer vi aldrig få hela klassen att göra.
Jag ska ta upp detta på mitt individuella samtal imorgon och sen får vi vända oss till skolverket och kolla om man verkligen får göra så.
Sen är det fan så frustrerande när man inte får nån jävla förståelse när man försöker föra fram vad man tycker, och hur förbannat orättvist det är.
Varför anstränga sig när man ändå blir bestraffad? När ska man få nån cred för att man sköter sig och tar sitt ansvar?
De som alltid är borta kan väl göra det förbannade provet, men låt för fan mig vara.


Sen så blev jag irriterad när jag loggade in på VK och möttes av texten: Du har passerat ditt måldatum, men du har inte nått din målvikt. Starta om programmet om du vill göra ett nytt försök. Det gör du under "min viktprofil". Lycka till!

Jag når väl mitt mål när jag vill era jävlar! Aldrig att jag ska starta om programhelvetet! Att gå ner 1 kg i veckan i 12 veckor utan svackor är inte möjligt om man ska göra det på ett sunt sätt.
Men pressa fram ätstörningar, gör det...



ÅT HELVETE MED HELA SKITEN.
-----------------------------------------
Nu har jag kollat upp vad som står på skolverkets hemsida:
Av ordningsreglerna bör framgå vad konsekvensen blir om eleverna bryter mot dessa. Skolledningen har dock inte några andra disciplinära åtgärder att ta till än de som följer av lag och förordning. De åtgärder man kan ta till då en elev bryter mot reglerna måste utgå ifrån förhållanden i det enskilda fallet och stå i proportion till förseelsen. Kollektiv bestraffning eller hot om detta är inte tillåtet.
Jag ska skriva ut detta och ta med till mitt samtal imorgon och om inte de gör något åt det så ringer jag skolverket. Eller dte ska jag iofs göra imorgon bitti innan, men om han inte tar bort provet för dem som skött sig så ska han fan få med dem att göra.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Iom att läraren medger att det är pga andras misstag som ni får provet så har han ju också indirekt medgett att det är kollektiv bestraffning. Då borde det inte vara något problem att reda ut det med skolverket.

:)

Anonym sa...

Kollektiv bestraffning ÄR förbjudet i skolan..Kontakta skolverket, nummer finns på deras hemsida, skolverket.se. De brukar alltid vara trevliga när man ringer.

// Fröken Olsson (som av någon anledning inte kan logga in som trollduvan)

Anonym sa...

Bra att du kollat upp det hela! Ger dig mer grund att stå på! Och jag tycker han gör helt fel som ska tvinga er alla till prov bara för nån missköter sig :(

Mayumi sa...

...och medan du ändå tar ett snack med läraren så kan du väl även informera honom om att detta är 2007, inte 1957.... :)

M sa...

Jag står på lärarens sida. Hade det varit jag hade jag slagit er alla med pekpinnen om en av er kom försent!

Linnéa sa...

dessi: detta ska tas tag i imorgon dag! jag ser nästan fram emot det!

fröken olsson: jag följde ditt råd, ska ringa dem imorrn men kollade upp reglerna på hemsidan..

raur: ja han ska fan inte få bete sig hur som helst.

mayumi: haha ja det verkar hanju inte fattat.

mikkla: tsss så säger bara nån som skyller på hunden när han själv släppt sig..

Anonym sa...

U go girl!!

Anonym sa...

Puckolärare! Hoppas att samtalet gick bra och att ni slipper skiten :) Det är ju faktiskt inte tillåtet, ni läser ju juridik för fan....