onsdag, maj 24, 2006

A voice to calm you down


Irritationerna och besvikelserna avlöser varandra. Kan börja med det senaste.
En tjej mailade mig på helgon angående den här auktionen: http://www.tradera.com/auction/auction.aspx?aid=28492893

Hon undrade om hon kunde få köpa dem för utropspriset utanför Tradera. Javisst tänkte jag, det var andra omgången jag hade de ute och de verkade inte vara så attraktiva. Så hon satte in pengar och jag skickade dem igår.
Idag fick hon dem och jag mottog följande mail:

Hej! Tänkte bara säga att linnena har kommit fram! Tyvärr var det ingen postivit inställning jag fick när jag öppna paketet...
Linnena var fulla med katt hår och det är något du bör tänka på! Jag menar, du har ju Tradera och genom att tänka på att kanske rolla kläderna innan du skickar iväg dem kan underlätta till att slippa få negativt omdöme p.g.a katthåren på kläderna!
Men tack för en snabb affär iaf!
Mvh Liselott

I mina auktioner skrivre jag ALLTID i vilket skick kläderna är i, i detta fallet hyffsat, och så skriver jag att jag har kaniner så det kan finnas kaninhår på det jag säljer. Genom att ge all nödvändig info om plagget så är det ju upp till den som vill köpa det om de accepterar tex kaninhår.
Om man köper 2 linnen för 15 kr som det står att det är hyffsat skick på och som det står kan ha kaninhår på, varför tjafsa? 15 spänn, vad tror man man ska få för det? Det låga utropspriset säger väl också en del om plaggen.
Jag har ALDRIG fått negativt omdöme pga. plaggets kondition eftersom jag alltid informerar om det är något hål, skrynkligt eller behöver tvättas.
Take it or leave it.


Igår blev jag även lite besviken på mina vänner. Jag frågade om någon kunde komma och hjälpa mig bära lite grejer, inget tungt och inga möbler. Bara prylar och lite kläder.
Jag förstår vissa som inte kunde pga. olika saker men det lustiga var att ingen erbjöd sig att de kunde hjälpa till någon annan gång. Det var mer "hör av dig en annan gång så ska jag se om jag kan".
Jag har hjälpt Ida att flytta 3 gånger, Lisa 1 gång, skjutsat folk som bett om det eller erbjudit mig att skjutsa, lånat ut pengar osv. I det stora hela har jag bjudit rätt mycket på mig själv tycker jag, men det fick jag visst inget för när jag själv behövde hjälp.
Jag förstår att folk inte har jättemycket tid, men någonstans skulle jag tycka det var skönt om någon "offrade" sig lite.
Jag ville helst inte fråga, väntade in i det sista men insåg att det blev rätt kämpigt att springa mellan min och Kalles lägenhet med saker. Kalle jobbar ju, så han kan inte hjälpa till, men EN av mina kompisar kunde väl kanske ha ställt upp? För min skull?
Dett gäller givetvis inte alla, jag tror de flesta känner själva om de behöver ta åt sig eller inte.
Jag tänker inte fråga mer, springer hellre röven av mig än att tjata när folk ändå inte vill.
Men det är säkert mitt fel ändå, det bottnar nog i att jag ändå är en dålig vän som inte förtjänar någon hjälp.


Jag har iallafall fått över mycket saker till Kalle nu. Alla böcker, cd- och dvdskivor står upprarade i hyllor, alla ytterkläder och skor är där, min samling klänningar också, massa småsaker som tex ljuslyktor och lite pysselgrejer ar jag fått över.
Nu ska jag snart börja gå över med alla toalettsaker och resten av mina kläder och sen kan jag vara där "på riktigt".
Imorgon ska vi hämta modemet och sätta igång internet som sattes igång idag. Hoppas det går smidigt så jag kan ta över datorn direkt. Är ju beroende av internet nu när jag säljer massa saker på Tradera.
Skippar träningen idag så jag får över så mycket jag kan, det är bra träning att kuta upp och ner för alla trappor.
I mitt hus är det två trappor jag ska ner för, jag tippar på att det är mellan 20 och 30 steg. Sen ut från gården över gatan, nerför trappen till källaringången i Kalles hus. Går in där så jag slipper gå runt hela huset till porten. Upp från källaren är en trappa och sen återstår 8 trappor till med 8 steg i varje. Och sen hem igen. Ni kan ju själva räkna ut exakt hur roligt det är.


Blev fruktansvärt irriterad på mig själv idag också. Hade ju min redovisning om Marilyn Monroe på Kultur- och idéhistorian och jag hade skrivit ihop en bra text och bränt bilder till en cd-skiva som jag kunde visa. Hade planerat och lagt bilderna i rätt ordning så de skulle passa bra ihop med texten och så när jag står framför min klass och ska börja så märker jag... jag har glömt skivan hemma, i datorn!
Så irriterande!!! Men, jag fick vänta tils vi hade rast och då leta upp alla bilder på internet och det gick bra. Hittade alla utom en och fick ihop en hyffsad ordning. Första och andra bilden gick bra, men sen funkade inte resten av bilderna, 15 stycken! Jävla skit...
Dock tror jag inte att detta kommer påverka mitt betyg, min lärare vet jag hade gjort det jag skulle och planerat det bra till skillnad från många andra. Detta var ju nedast pga min klantighet och sen otur som det blev så..


Efter skolan träffade jag Evelina för att följa med henne och hålla hennes hand när hon piercade sin klitoriskappa. Så vi var hos Poul en stund och det gick såklart kanonbra fastän hon var nervös och sen gick vi till Värnhem på apoteket och sen cyklade vi hem.
Jag tycker så mycket om Evelina. Hon är snäll, rolig, duktig och ambitiös, och ÄRLIG. En egenskap som är få förunnat verkar det som. Har alltid kul ihop med henne och när hon fyller år snart ska vi hitta på något riktigt kul.

Köpte ett nytt smycke till min egen klitoriskappa som jag tyckte var så fint. Inte råd alls egentligen men vill verkligen ha det. Ett navelsmycke som det bilden visar, fast med en mörkt turkos sten. Hoppas det går bra att byta så jag slipper gå till Poul och visa musen i onödan. Inget jag jättegärna gör..


Nej nu ska jag återgå till att kuta i trappor. Kommer bli jobbigare idag för jag sträckte baksidan av låret igår tydligen, har rätt ont idag. Men jag är ju atlet så det ska jag fixa.
Allt med flytten och att jag inte har någon som hjälper mig gör mig så stressad. Det blir för mycket för mig att tänka på och jag stressar upp mig.
Men ikväll kommer Kalle hem och förhoppningsvis kan han lugna mig lite, imorgon kommer vi kunna hjälpas åt med allt.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Men vad störigt med det där klagomålet! Tom jag som inte ens budat på något minns att du alltid skrivit att det kan finnas kaninhår..

Mayumi sa...

Men va f**, den där tjejjen måste ju va analfabet. Det står ju klart o tydligt på alla dina auktioner om kaninhåren....
Tack för linnet, det kom idag förresten :) Jag provade det nyss och det är ganska brett och fluffigt måste jag säga....men det passar bra att ha hemma o på landet i sommar så jag klagar inte :)

Mayumi sa...

*hahahaha* Jo, jag fick den! Inte visste jag att Oa var medlem i Poodles!! ;)

Ok, jag ska testa med en schal....en liten dum fråga bara, åt vilket håll sätter du själva knuten...fram eller bak? Ursäkta en ovetande.......:)

Anonym sa...

Hihi tack... :)

Anonym sa...

En brud fick nyligen ett utbrott på mig för en väska hon köpte som jag skrev var sliten och så. Plus att det var en tydlig bild. Vad fan är det med folk????Och vad tror de att de ska få om de köper nåt för 20-40 kronor liksom...Diamanter?
GRRRRRRRRRRRRRRRRRR.

Anonym sa...

Tycker det brukar vara ett satans gnäll på alla traderamänniskor som ska köpa av en. Nästan så man inte orkar sälja grejer pga det. Otur det där med redovisningen...

Anonym sa...

Det är när man flyttar som det verkligen visar sig vilka ens vänner är... Slår aldrig fel.