onsdag, juli 03, 2013

Invigning

Idag har jag intervalltränat och invigt min Garminklocka. Jag har, såklart, inte läst något om den utan laddade den och klickade igång den och satte samtidigt på RunKeeper och när jag var färdig så skilde sig resultaten ganska mycket.


Och som jag skrivit innan så AVSKYR jag att läsa bruksanvisningar och tvångslära mig saker så jag försökte pressa Mikael på att berätta men han tycker jag ska göra konto och ladda in turen och kolla så allt stämmer. Låter otroligt jobbigt och avancerat måste jag säga, och absolut som något jag inte kommer att fatta. Distansen blev ju kortare med RunKeeper och när jag springer lopp blir sträckan på RunKeeper ALLTID kortare än vad det kontrollmätta loppet är.

Och sen var det det här med hastigheten. Det var svårt att fatta om det stämde men samtidigt är det nog lättare när jag springer längre i ett jämt tempo än upp och ner i en backe som nu. Det tog liksom lite tid för hastigheten att stämma tyckte jag, men så kanske det är? Det kan väl inte gå på en halv sekund när man ökar eller sänker hastigheten avtar jag.

Dagens intervaller:
Uppvärmning: 1,5 kilometer
Stretch
10 backar
1 minut gåvila
10 backar
Knappt 1 minut gåvila
2 backar
Nerjogg och slutspurt


Och så en fråga till er träningskunniga: Vad är bäst egentligen, att lägga på ytterligare ett block på 10 backar eller öka antalet backar i de två blocken jag kör?

Inga kommentarer: