söndag, december 12, 2010

Terrorister?

Jag antar att de flesta har läst eller hört om självmordsbombaren i Stockholm igår. Det är inte så många av de bloggar jag läser som har skrivit om det och jag vet inte själv vad jag ska skriva men det är ju något som berör.

Jag tycker det är en fruktansvärd händelse, obehagligt och skrämmande. En ung kille spränger sig själv, för att åstadkomma vadå? Jag tror inte det är en stor organisation bakom det här utan "bara" en man som fått nog och bestämt sig för att agera på egen hand. Eller det är vad jag hoppas på iallafall. Jag undrar om bomben sprängdes av misstag lite för tidigt, för det känns ju onödigt att inte ställa sig mitt bland en massa folk om man nu vill göra stor skada. Och varför sprängdes bara en bomb av sex?

Jag såg på nyheterna för en stund sen att massor av muslimer har samlats för att visa att de tar avstånd och att de inte alls stödjer det som hänt. Hemskt att de måste göra det men jag förstår varför, nu kommer väl folk tro att alla muslimer i hela Sverige är självmordsbombare och terrorister.

Lite tankar om en obehaglig händelse. Hur känner ni? Jag hoppas och önskar att det här inte kommer bli en trend och att folk ska kunna vara ute utan att vara rädda.


3 kommentarer:

Mirijam sa...

Det enda som detta leder till är ökad främlingsfientlighet. Tror jag i iallafall. Jag tycker sjukt synd om det stora flertalet fredliga muslimer som kommer dras över den berömda kammen efter detta.

Patricia sa...

Jag skrev lite om denna händelse på min blogg...välkommen in för att läsa :) kommentera gärna.

Håller med dig om att jag hoppas att det inte ökar folks fördomar mot invandrare... i synnerhet mot muslimer.

Sara. sa...

Jag blev inte så berörd som man borde ha blivit kanske. Jag kommer nog bli rädd/are om det det händer en gång till. Då kommer det ju inte vara en engångs-grej som jag känner att det är just nu. Vilket jag också hoppas att det är.

Men om man säger så här, SD fick ju sån uppsving i årets val, tror att detta kan göra så att de får ännu mer uppsving. Tyvärr.

Det är inte kul det som har hänt direkt.