fredag, december 10, 2010

Jävla Ica

Ica i Veberöd måste vara Sveriges sämsta Ica-butik. Det är alltid kö, de öppnar aldrig en till kassa, personalen snackar så mycket skit med varandra fast det är kö och de är inte serviceinriktade för fem öre. Speciellt trevliga är de inte heller. Jag har tyckt det länge, och har hört fler som tycker så, men idag fick jag verkligen nog.

Ica har posten så därför måste man ju gå dit då och då. Idag skulle jag posta lite julklappar och hade med mig en påse full med paket som skulle åt två olika håll. När jag efter en stund får hjälp av en kille i postkassan så börjar jag lägga upp lite paket och ber om hjälp hur det är bäst att skicka dem. Då vänder sig kärringen i vanliga kassan om, som har lång kö, och säger:
- Men du kan inte räkna med att snörena och lapparna ska sitta kvar om du skickar det så där!

Jag, som inte är helt dum i huvudet, hade ju tänkt lägga paketen i en låda och inte skicka dem som de är. Så jag sa att jag hade ju tänkte lägga dem i något innan jag skicka dem.
- Ja du kan ju slå in dem i papper eller plast eller vad du vill och skicka, men de kan ju gå sönder då!
- Men jag hade tänkt skicka dem i en av era lådor, då måste de ju hålla, sa jag och så säger kärringen:
- Lådorna har du där borta!

Jag blev helt stum och killen som skulle hjälpa mig verkade tycka hon betedde sig lite märkligt. Alltså, jag tänkte de snabbt kunde hjälpa mig med hur jag enklast, smidigast och billigast kunde skicka mina paket men det får man tydligen inte undra, nej nej.

Jag kände mig skitdum när jag typ fick en "utskällning" mitt framför en massa folk men killen som stod i postkassan var skitsnäll och hjälpte mig lite extra mycket sen när jag handlade lite och skulle betala paketen.

Måste man vara postexpert för att skicka paket eller kan man få hjälp utan att bli helt bortgjord? Jag blir så jävla irriterad, varför skulle kärringen lägga sig i? Hon kunde ju koncentrerat sig på sin jävla kö istället. Och det är också störigt, hur mycket kö de än har så öppnar de ALDRIG en annan kassa. Och ofta sköter samma person både postkassan och den enda öppna kassan fast det är sjukt mycket folk mellan 16 och 18 då alla kommer från jobbet.

Men den snälla killen öppnade minsann den andra kassan för mig och på måndag när jag ringer och klagar hos chefen ska han få en eloge!

1 kommentar:

anna sa...

Åhh jag blir tokig för det fungerar på samma sätt på ica i svedala! Alltid miljon människor i kassorna och alla känner alla. Sen sätter man en idiot i postkassan som inte vet hur posten fungerar! Helt sjukt, jag blir alltid arg när jag är där! Kanske är något småby syndrom att inte ha en fungerande ica?!