tisdag, september 22, 2009

Jag är totalt inspirationslös just nu och bad därför Hili säga vad jag ska blogga om idag.

Hili säger:
ska tänka
det ska vara något kul


Hili säger:
ja vet

Hili säger:
i morse skulle jag parkera på Ikea parkeringen som vi kallar det och då är det parkeringar brevid varandra i en långrad utan rutor... VARFÖR parkerar folk med 1.5 m mellanrum, för det hade ju varit dumt att fler bilar skulle få plats när det inte är så gott om gratis parkeringar i stan... Detta gjorde mig SVIN sur i morse. Och sen kan du lägga till andra saker som folk gör...
typ sätter sin kundvagn på maxi i den raden alla andra sätter sin i så att vissa rader är tomma och vissa är svin långa så bilar knappt kommer förbi. varför svenskar vara tänker på sig själva.. har bara JAG hittat en parkering är jag nöjd... ggrgr


Okej, Hili vill jag ska skriva om saker som stör mig. Ett av mina bästa ämnen!

En sak som jag börjat störa mig på sen sex veckor tillbaks är när idioter som inte har barn ställer sig på familjeparkeringarna på Ikea. Det låter sjukt Svensson och skitlöjligt, men varför måste folk ta just de platserna? Det är krångligt att ta ur ungen ur bilen, speciellt om man ska ha hela stolen med, när man står inklämd mellan två andra bilar. Men vad gör det om jag dunkar i min bildörr i en annan bil bara en ungkarl som ska in och käka femkronorskorv får stå på familjeparkeringen för att den är närmast där korven serveras.

Jag stör mig på när folk måste ifrågasätta ALLT, speciellt om de helt missar poängen i det man berättar för de hakar upp sig på någon petitess som egentligen inte hör dit. Jag hatar att behöva försvara mig för grejer som är totalt onödiga. Och ibland behöver man inte ens bli ifrågasatt för man hör på sättet folk frågar att de är beredda att hoppa på en om man svarar "fel".

Det är sjukt störigt när folk ska spela svåra när det kommer till musik. De namedroppar en massa band man aldrig hört för att vara viktiga och om man säger att man lyssnar på tex Lars Winnerbäck måste de poängtera att han var bra förut och att de lyssnade på honom INNAN han slog igenom.

Åååå just det! En sjukt töntig grej är när folk låtsas att de inte bryr sig. Ibland läser man i bloggar att någon minsann har vetat yada yada yada om en kändis men att det ABSOLUT INTE bryr sig, men det gör ju alla andra töntar. Men om man nu absolut inte bryr sig, varför måste man skriva det då? Man kan ju låta bli att poängtera det iallafall för det blir så patetiskt.

Hmm synd inte Juristen var här för vi kommer alltid på massor av saker vi stör oss på.

Jag stör mig SJUKT MYCKET på butiksbiträden som pratar med folk de känner om privata saker i kassan när man själv står i kö och väntar. Sparken borde de få, direkt.

Vår jävla granne mitt emot stör mig jävligt mycket. Han är så satans sniken så när vi har mycket folk här får vi inte parkera bilar på hans sida av vägen och så skyller han på att då ser inte folk som kommer hans jävla skylt som ingen bryr sig ett skit om ändå. Sen när man ber lite snällt om man kanske kan få stå där bara nån timme så säger han att han minsann inte klipper gräset för att vi ska ha våra bilar där. Det är ju inte så att vi står på hans gård utan bara utanför hans grind. Han har tre katter som skiter ner min gräsmatta som jag inte klipper för att de ska ha den som toalett.

Jag skulle kunna sitta här hela natten och skriva ner saker jag stör mig på men jag måste lägga mig nu. Men lämna gärna en kommentar om vad ni stör er på, det vore kul att få läsa!

14 kommentarer:

Hili sa...

I love... Mer ilska åt folket.

Louise sa...

Jag stör mig på min pojkvän, okej, jag är väldigt morgon ond av mig men han underlättar det inte. Fallet är sådant att han har eksem och se säger jag inget om, jag kan förstå hur mycket de kliar. Men förstå hur jobbigt det är att vakna varje morgon när han står(!) och kliar sig så men hör rich,ritch,ritch jätte högt. Jag har försökt förklara för honom att han gärna få ta sina kläder och gå ut ur sovrummet om han nu måste klia, vilket han inte bör.
Vad grymt det låter när jag läser igenom det här inlägget. Men ni kan inte förstå hur högt det låter när han kör ner naglarna i skinnet för att klia.
Ljudet är för mig på morgon är i stil med naglar mot svartantavlan.

Jenny Shima sa...

Jag stör mig på folk som sätter sig på det yttersta sätet på bussen när det är knökfullt. Folk som röker i busskurerna är också grymt irriterande. För att inte tala om de som inte reser sig när det kommer någon som gravid, gammal eller behöver platsen mer.

Anonym sa...

Jag stör mig på folket som ta sista kaffe och inte sätter på mer utan låter de 2 sista dropp brännar sig så det lukat som fan...
Jag stör mig som i helvete på folket som inte tänker på att de INTE är ensamma i den här värld...Jag till och med hatar dem...
Busschofferen som är otrevliga och inte kan sitt jobb klarar jag inte heller... När man tar bussen på Nobeltorget och så säger man:"jag ska till Lund, tack" och så tittar han -som skulle kunna sälja en biljet till Lund- som om man hade önskar sig åka till Kina med en 5:a....

Mercedes.

Emmi sa...

jag stör mig på folk som tror att de vet så jävla mycket mer för att de äldre (en i min klass är sån). sen stör jag mig på folk som säger att "´men allt är annorlunda i göteborg, där kan man va hur man vill och hur som helst blablabla" och sen "för i stockholm måste man vara på ett annat sätt som alla andra" när det inte ens är så eftersom folk säger så bara för att de råkar bo i göteborg och inte stockholm (en i min klass är sån). och så stör jag mig på folk som äter för många popcorn i taget så det ramlar ut popcorn ur både händer och mun (en i min klass är sån). men mest stör jag mig på folk som är lillgamla och tror att de kan så jävla mycket och när de sen råkar ha fel finns det alltid en dålig ursäkt om varför (en i min klass är sån).

... kan du inte ha ett sånt här inlägg varje tisdag? mycket befriande!

Hili sa...

Jag kom på en sak till som stör mig, den otrevliga personalen som jobbar på Kicks på väla. Skulle köpa en mascara en gång och bad om att få se på borsten, nej det går inte säger hon för vi har ingen prov! Men tror du själv att jag köper en mascara utan att se hur borsten ser ut?? om jag handlat där inne 10 gånger så har dem varit otrevliga 9, svårt att säga hej när man kommer fram till kassan och svårt att berätta vad det kostar utan bara tittar på en som om, Ser du inte vad det står på kassan??? Jävla fuck face folk som jobbar där...

erika sa...

jag stör mig på min unge när han ligger vaken på morgonen och babblar skithögt och sparkar på mig med sina små fötter. Och så när jag ger upp och stiger upp - ja då somnar han! Sjukt störigt.

Och så stör jag mig på folk som bara besitter TP-kunskap (dvs ytlig kunskap enligt mig) och därför tror att det vet mest i världen och därför är besserwissrar ut i fingerspetsarna.

Och så stör jag mig på folk som blir upprörda på helt meningslösa saker. Tex när de måste betala fem spänn i förseningsavgift på biblioteket. Orka bli sur! (jag är bibliotekarie och det finns MASSOR att störa sig på där men det får bli en annan gång)

äppelblomman sa...

Fy faaan va bra skrivet , Linnéa!! Precis dom grejerna som du skriver stämmer så bra in på vad jag stör mej så mycket på... O så dessa jävla kassörskor som sagt.... Igår skulle jag bara in en supersnabbis för att handla mjölk.. Sån jävla kö o så sitter kärringarna där i sina kassor o bara pratar som inte dom ser kön. Det var nära på att jag höll på att få ett sammanbrott. Dom ska passa sig för mej nu;-)

Mirja sa...

hihi, vad rolig läsning! :)

Jag brukar inte störa mig så mkt på saker, men något borde jag väl komma på!

Jag stör mig på min fyllegranne som tänder sin cigarett redan i trappuppgången när han är på väg ut för att röka. Hur bråttom får man ha liksom? Sen luktar det rök i trappen jättelänge och det kommer in i vår lägenhet genom postlådan. Och ibland när vi har vardagsrumsfönstret öppet så kommer det in rök den vägen också när grannen under oss röker genom sitt fönster. Jävla rökare!

Sen stör jag mig på folk som har så sjukt bråttom in i tunnelbanan att de blockerar utgången för de som ska ut.

Och i trafiken stör jag mig på folk som inte använder blinkers när de byter filer, värsta är dom som sicksackar mellan filerna utan blinkers, helt galna!

På jobbet störde jag mig på när folk inte kunde sätta på diskmaskinen när det behövdes, eller när disken var helt fel organiserat, glasen huller om buller på varann så man fick plocka in allt på nytt. Grrrrr!!!!

hihi, det här var ju roligt, det är nog en del jag stör mig på också utan att jag tänkt på det :)

Mirja sa...

sen stör jag mig på att N inte kan tvätta händerna ordentligt. Han tar tvål och sköljer direkt tvålen under rinnande vatten och sen blir vita handdukarna helt svarta på en gång. Jag har försökt lära honom: blöt händerna, tvåla in, massera till ett lödder och SEN skölj! Men det verkar svårt! :)

Anonym sa...

Jag stör mej på folk som håller exempelvis 70km/h på en 90 väg. När du sen äntligen får läge att köra om, DÅ gasar bilföraren på så man antingen måste upp i 120 för att komma förbi eller bromsa ner o lägga sig bakom igen ... Drygt detta speciellt om man är stressad själv ...

Juristen sa...

Jag stör mig sjukt mycket på när folk tränger sig, de ser väl var kön slutar.... O om man står i långa bilköer så ska folk alltid tränga sig o försöka köra förbi för att sen tränga sig in längre fram... Ggrrrrr!

O så stör jag mig på folk som bara klagar o stör sig på andra, men man säger inget utan man bara gnäller. Klaga till andra går bra men säg det till personen ifrån istället.

O så stör jag mig på folk som måste hävda sig hela tiden!

O jag stor mig på folk som e besserwisser, tror de vet bäst hela tiden!

O så stör jag mig på alla idioter som e så satans nyfikna o inte kan stilla sig o vänta på att man själv berättar saker. Nej då ska det spekuleras o gissas!

Rille den långe sa...

* När man sitter i telefonkö i 100 år sen när man kommit fram så e det fel så blir man omkopplad o sen bryts det....

* Bankernas öppettider...

* Telefonförsäljare som ringer hem... Trots att man gjort klart att man inte e inresserad flera ggr.

* Oärliga o falska människor...

* När folk inte borstar bort bajset efter sig i toastolen...

* Traktorer på vägarna...

Aarts sa...

Lite sent, men jag stör mig på...
De flesta störningsmoment handlar om ljud,
*när S klipper naglarna,
*när S borstar tänderna, det låter så 'geggigt',
*när S kliar benen om kvällarna ryser jag och det trots att jag själv har eksem som jag kliar friskt på!
*När folk biter på naglarn, det där nervösa beteendet! Särskilt om man typ kollar på film eller sitter instängd i en bil
*folk som lyssnar på mp3 med läckande lurar är väl en klassiker? Det är väl inte bara jag som stör mig på det?
*granngnäll, så som höga hyror, orensade luddfilter och fest på gården, get à life!!
kontentan av det hela är nog att jag är ganska ljudkänslig. Och duuuuu, Linnea, kommer du inte ihåg när du var o hälsade på mig på jobbet för sisådär 5 år sen, vem var det då som snicsnackade så jaginte kunde hjälpa kunderna ;-)