onsdag, september 06, 2006

De två Fridorna

Igår skrev jag ett inlägg men blogger fuckade sig så det blev inget av det. Sånt gillar inte min anala sida som är väldigt perfektionistiskt och pedantiskt när det kommer till sådana grejer.


Idag i skolan så gick det verkligen upp för mig hur förbannat intressant jag tycker de ämnena vi läser är. Det tilltalar mig, jag får in det i hjärnan och det stannar där.
Igår hade vi personlig utveckling, först skapande och sen drama. Och det var roligt och man kan slappna av lite från allt teoretiskt.
På eftermiddagen hade vi sociologi som också var jätteintressant.
Men det var under psykiatri- och behandlingsarbetelektionen som det tändes ytterligare en låga inom mig och jag kan inte beskriva hur bra det känns.
Imorgon har vi samhällslära och juridik, och fredag psykologi och jag hoppas och tror de lektionerna kommer vara lika givande.

Det kommer bli jävligt mycket läsande. I bara sociologin kommer vi i stort sett läsa en tjock bok varje vecka som vi sen ska diskutera, analysera och svara på frågor.
Och juridiken kan jag tänka mig det är mycket läsning.
Så det känns väldigt skönt att vi är lediga varje måndag och bara går halvdag på torsdagar för då får man lite extra tid att läsa på. (Förhoppningsvis läsa och inte spela Playboy Mansion, som jag förövrigt fick börja om på igår)

Jag har jättehöga förväntningar på utbildningen men känner mig inte alls nervös och orolig utan bara förväntansfull och REDO.


Ikväll ska jag hem till Bena och Evelina för en liten utbildningsträff. Vi ska försöka få ihop ett större arbetslag till suspensionträffarna så vi kan ha fler hängningar och att de som arbetar inte ska behöva arbeta ihjäl sig.


Nu ska jag äta lite lunch, läsa bloggar och sen bege mig ner på stan för att shoppa nya strumpbyxor. Ska köpa massor för alla jag har är det hål på och så vill jag ha nya fina strumpbyxor till alla mina nya fina klänningar.
Ska även gå på MakeUp Store och köpa ny foundation och kanske något annat skoj!
Big spender!!!




PS. Jag älskar Frida Kahlo. DS.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad roligt att du trivs så bra på din utbildning. Juridiken kommer också att gå toppen ska du se. Puss

Linnéa sa...

rocksnoran: tack, du är så gullig..:) det känns som det kommer bli skitsvårt, men jag har ju inte ens haft någon lektion än så vi får se..
längtar tills på lördag darling!!!!!

Anonym sa...

Vad är det för utbildning du går?? Det låter ju jätteintressant!!

Linnéa sa...

jonna: utbildningen är en KY-utbildning på 2 år och som inriktar sig på behandlingsarbete inom kriminalvård, behandlingshem och skolor.. med ungdomar som haft det svårt, har missbruksproblem eller är kriminella eller har någon sjukdom.
det är superintressant! gå in på www.ams.se och kolla utbildningar om du vill läsa mer.