torsdag, september 14, 2006

Animal planet

Jag älskar att ha djur omkring mig. Jag skulle aldrig vilja leva ett djurlöst liv.

Hemma hos oss är det alltid aktivitet, men samtidigt ett lugn. Vi har djur som är dagaktiva såväl som nattaktiva. De olika djuren lever i olika miljöer och alla kräver sin individuella skötsel.





  1. Sigrid som kallas Lillan. En lustig dvärgvädursdam på 5,5 år. Hon tigger värre än någon hund jag träffat, springer alltid runt fötterna på mig.
  2. Lilith är en lejonkanin på 4 år. Han har ett mycket speciellt sätt som gör att man kan tro han är autistisk eller något.
  3. Billy, min lilla råtthane på ungefär 1 år. När han var liten var han sjövild men nu har han lugnat sig och ligger gärna i soffan och myser.
  4. Nell är en rödfotad skogssköldpadda som jag fick av Kalle när jag fyllde 25. Hon är ca. 2 år gammal och är jättefin och snäll.
  5. Alex är en hjälmkameleont som är otroligt rolig och underhållande att se på. Ett riktigt original.
  6. Hoffa är mitt senaste tillskott i familjen. Han är en lavendel/tangerine leopardgecko som jag inte riktigt utvecklat någon relation till än eftersom han är väldigt liten.
  7. Kalles nya orm som han inte döpt men som jag i hemlighet kallar för Görgen. En bollpyton som är jättesnäll, rasen är känd för att aldrig bitas.
  8. Barbie och Vagner, 3,5-4 meter långa tigerpyton. Vagner är en snäll gammal gubbe men Barbie är lite mer på hugget.
  9. Ludde, Kalles fågelspindel som jag inte tycker speciellt mycket om. Han har haft honom i 10 år ungefär så han borde väl kola snart? Kalle har som tur var gjort sig av med de andra två vi hade.

---------------------------------------------------------

IN LOVING MEMORY OF

ALEXANDER

"PUFFEN"

R.I.P

980301 - 040203

3 kommentarer:

Anonym sa...

Oh my vad era ormar är stora!! Tycker dock att ormar är sötare som stora än slingrande små. och spindeln var skitläskig..ryser.

Linnéa sa...

Mimmi: jag tycker också de är mindre läskiga som stora. De är väldigt imponerande att titta på och hålla i. De små känns som de kan smita in i näsan eller nåt.
Spindeln är ingen favorit hos mig heller, och när han dör så kommer det inga fler spindlar till det här hushållet!

It´s all about me sa...

oh my God!!!