onsdag, september 13, 2006

Dödsstraff, någon?

Klockan är 23.50 och jag sitter dödstrött här med en kopp gott kokosté.

Det har varit en lång dag!
Började skolan 8.30 och hade då psykiatri- och behabdlingsarbete. Vi gick igenom resten av Jaget och missbrukaren och sen såg vi en mycket bra film som vi sen ska svara på frågor om och jämföra med boken vi läst.
Efter lunch hade vi juridik och jag känner inte lika stor skräck inför det. Vi har börjat med avtalsrätt och nu kan jag lätt som en plätt skilja på REN ACCEPT, SEN ACCEPT, OREN ACCEPT och AVSLAG.

Vi slutade 15.30 idag och körde direkt till Kristianstad eftersom vi skulle på studiebesök.
Första anhalten var Kristianstads häkte, men innan vi åkte dit åt vi middag på en grekisk restaurang. Jag åt kycklingspett med potatis, fetaost, sallad och tsatziki och det var gudomligt gott!

Kl 18 började besöket på häktet och vi fick mycket information, ställa många frågor och sen gå en tur och titta på celler, rastgårdar, aktivitetsrum och ett rum med en säng där de kan spänna fast folk om de måste. Minns inte vad det hette.
Efter ett partimmar åkte vi vidare till Vä-anstalten och det var en stor besvikelse. Han som skulle guida oss hade "glömt bort" oss, så istället fick vi en kille som inte alls var insatt och inte bra på att svara på frågor.
Vi fick gå runt lite inne på anstalten där ungdomar och sexualbrottslingar sitter, men det var inte mycket mer än så. Fick inte se några celler eller någonting.
Vi ska klaga imorgon eftersom först blev studiebesöket inställt och när vi äntligen får åka efter två veckor blir det en riktig besvikelse. De som var på häktet i Malmö och Kirseberg fick en jättebra upplevelse så det känns orättvist.

Kom hem för en knapp timme sen och jag slängde mig direkt i duschen, sen gjorde jag en kopp té och kollade uppdaterade bloggar och nu ska jag sova.
Imorgon går vi bara halv dag och det är skönt för jag behöver PLUGGA!


4 kommentarer:

Anonym sa...

vilket otroligt smart uttalande av allas våran brittan. "så han lär sig till nästa gång" ... vilken nästa gång om han blir dömd till döden?

Linnéa sa...

moni: ja visst är det bra??? det är ju knappt så att linda rosing kunnat sagt det bättre.

Anonym sa...

Vad läser du till? Inte en till socionom hoppas jag! Det är som med lärarna, ut i arbetslösheten bara!

Linnéa sa...

loka: nej jag läser inte till socionom, positiv du är..;)