fredag, oktober 28, 2011

När jag var liten...

Fredagar känns alltid lite extra bra för mig precis som för väldigt många andra. Jag känner alltid för att göra något lite extra då, piffa till sminkningen, vara snygg i håret, kläder jag känner mig fin i, undanplockat hemma, god mat och ett glas vin. Eller två.

När jag var liten hade vi alltid fredagsmys. Mamma och pappa åt "vuxenmat" och jag och min bror fick välja vilken mat vi ville. Han valde alltid pizza eller hamburgare och jag risgrynsgröt eller risgrynspudding. Det är något jag minns väldigt väl från min barndom och det värmer lite extra.

Lördagarna minns jag också som jättehärliga. Nu vet jag inte hur rätt jag minns egentligen men på ett ungefär iallafall. På förmiddagen åkte vi till stallet och jag hade ridlektion. Efter det brukade vi åka till biblioteket för att låna massor med nya böcker och så köpte jag lördagsgodis. Jag kunde sitta länge uppe på mitt rum och läsa eller rita och lyssna på bokband när jag var liten. Och så länge jag hade ostbågar i min skål var vår hund Sassa uppe hos mig.

Jag har så många fina minnen från när jag var barn och det är något jag vill ge till Nemo och Leon. Jag vill att de ska minnas fredagarna som lite extra mysiga och andra saker som jag anstränger mig för att göra extra bra.


3 kommentarer:

Kalle sa...

Det är jag säker på att de kommer att göra!

Anonym sa...

Ni har ett idilliskt liv!! Det är klart att Leon och Nemo kommer att minnas barndomen som nåt väldigt extra och lyckligt.
Mercan.

Marie sa...

Här är precis lika, fredagsmyset är verkligen speciellt!
Har också underbara minnen från barndommen som värmer gott i hjärtat....klart man vill ge sina barn detsamma. ♥
Mycket fint skrivet av dig tycker jag. Kram Marie