måndag, oktober 03, 2011

Kvinnlig vårdare dödad på häktet

Ni har säkert läst i tidningen, på nätet eller sett på nyheterna att en kvinnlig vårdare på ett häkte utanför Stockholm blivit ihjälslagen av en intagen. Det är så hemskt och jag känner mig illa berörd, så som man ofta gör när något känns så nära en. Jag har jobbat på häktet i Malmö och jag har aldrig känt mig rädd för att något sånt skulle hända mig. Inte heller när jag jobbat på andra låsta institutioner. Det jag varit mest rädd för är att jag skulle öppna en cell och hitta någon som tagit livet av sig.

Kvinnan som mördades var bara 25 år och hade ett barn på drygt ett år och jag ryser när jag tänker på det. När Kalle fick höra om det sa han att jag absolut inte får jobba på häkte eller fängelse. Jag vill ju helst inte jobba alls inom kriminalvården utan är ner inriktad mot behandling, men det är ju alltid en risk att jobba med missbrukare/tungt kriminella/psykiskt sjuka. Men någon ska ju göra det också och tack och lov är det ju väldigt ovanligt att sånt här händer. Det är första gången någonsin som någon dödats på ett häkte och jag hoppas innerligt att det även var den sista.



7 kommentarer:

Mirijam sa...

fy fan, det är helt fruktansvärt!

En annan Linnea sa...

Är nyfiken på vad det är du är utbildad till?

Anonym sa...

Tack Linnéa för att du har skrivit om detta. Idag hade vi en tyst minut för vår kollega och det var så sorgligt. Jag mår inte bra alls, kan inte sluta tänka på det som hände vår kollega. Man tänker på hennes barn men också på våra barn. Är det värt? Idag var ingen bra dag på jobbet och jag tror att det har varit så runt om landet. Men samtidigt där är alla våra intagna och alla är inte lika och dem behöver oss. Många komenterade med oss och tyckte att det var hemsk. Kram.
Mercedes.

Linnéa sa...

Linnea: jag är utbildad behandlingassistent med inriktning kriminalvård, behandlingshem och särskilda skolor.

En annan Linnea sa...

Ah okej! Tack för att du tog dig tid att svara. Kan tänka mig att du är väldigt bra på ett sånt jobb. Här i bloggen verkar du trygg, stabil och stark :)
Fruktansvärt, det som hände vårdaren. Sådant borde verkligen inte kunna ske.

Linnéa sa...

Tack så jättemycket, vad gulligt av dig att skriva så! Det värmer. :)

En annan Linnea sa...

Jag menar det! Så viktigt med bra människor i sådana yrken.
Nu ska jag kolla Desperate Housewives, verkar hända spännande saker på Wisteria Lane även denna säsong... Ta hand om dig och tack för en läsvärd och fin blogg!