torsdag, februari 05, 2015

Chokladmuffins #nosugarglutenorlactose

Ca 20 stycken små muffins

3 dl mandel (jag använde dock mandelmjöl)
3 ägg
1,5 dl dadlar utan kärna
1 mogen banan
1 dl vatten
1/2 dl kakao
En gnutta havssalt


Sätt ugnen på 175 grader. Mixa mandeln till mjöl i matberedaren. Tillsätt övriga ingredienserna och kör tills du har en jämn smet. Klicka upp i muffinsformar och grädda i ca 15 minuter. Känn på dem, de ska vara fasta men inte hårda.


Det här var verkligen ett lyckat bak! Barnen tyckte väldigt mycket om dessa och tjatade om dem hela kvällen. Jag kan tänka mig att det skulle vara gott att hacka i mörk choklad och kanske lite nötter också för ännu mer smak. 

4 kommentarer:

Ida sa...

Du kommer med så bra recept!
Tänker alltid att "DET ska jag göra!", men tar mig aldrig tid till det. Gah!

Helena Nimbratt sa...

Ser ju super gott ut!!!

Ninni sa...

Tog du 3dl mandelmjöl?

Linnéa sa...

Ninni: Ja på ett ungefär.