torsdag, februari 05, 2015

Strömlöst

Vilken natt det har varit, jag är så trött! Strax innan 21 igår gick strömmen i hela Veberöd, Dalby och för en del ända borta i Sjöbo. Jag tände ljus och eldade på för att behålla värmen iallafall och läste en stund innan jag la mig. Vi har fått elda massa inatt för att hålls huset varmt nu när det är minusgrader ute, värmen har stigit upp till sovrummet och där har det varit svinvarmt plus att båda barnen kommit upp under natten. Klockan tre vaknade jag av ett högt pipande. Fattade inte vad det var, inte Kalle heller men efter en stund kom vi fram till att det var Kalles gamla väckarklocka som låg under sängen som fått frispelad och tjöt. Suck! Strömmen hade inte kommit tillbaka, vi somnade om och jag drömde att den kommit tillbaka men vid fem vaknade Leon till och ville ha vatten så det var bara att traska ner och hämta, fortfarande ingen ström. Men plötsligt, 20-30 minuter senare, så kom strömmen igen! Vilken lättnad. Jag låg och funderade och oroade mig för all mat i kyl och frys, vattnet och så vidare och så vidare. Nu verkar strömmen vara tillbaka för de flesta iallafall.

Vi är lediga idag och det hade ju varit sjukt skönt att få sova en stund till efter en rörig natt men vi ska till Teddystudien i Malmö idag så det för bli en eftermiddagsvila i så fall. Nu ska jag dricka mitt te som jag inte hann dricka igår innan strömmen gick och sen börja göra oss iordning.


1 kommentar:

Charlotta Sofia springer o trimmar sa...

Här i lägenheten är det sällan strömmen går men i "hemma" i Dalarna är det desto vanligare. En blir så handfallen och märker verkligen hur beroende en är. Skönt att ni kan elda iaf :)