söndag, februari 08, 2015

Egentid med ett barn

Nemo och Leon leker fint tillsammans och har oftast kul ihop. Men då och då försöker jag och Kalle sära på dem så att vi får egentid med ett barn och det uppskattas väldigt mycket. Oftast blir det jag och Nemo som är hemma och Kalle och Leon som åker till Agusa. Nemo är en liten hemmagris och Leon är en pappagris. Idag när jag kom hem från jobbet så åkte Kalle och Leon så jag och Nemo har haft en egen dag. 

Vi började med en springtur. Nemo cyklade och jag värmde upp i skogen och sen lekte han på en lekplats medan jag sprang intervaller bredvid. Det blev mitt gamla upplägg:

3*200 meter (3.35-tempo)
3*400 meter (4.05-tempo)
2*600 meter (4.15-tempo)
1*1000 meter (4.40-tempo)

Det var strålande sol men blåste brutala isvindar så efteråt var jag helt klibbig runt ögonen eftersom tårarna sprutat. Sen joggade vi hem och rundan slutade på 6,6 kilometer.


Efter lite hemmafix som tvätt och renbädda sängar åkte vi och handlade. Vi lyssnade på Nemos favoriter Molly på rymmen på hög volym och till och med handla blir en rolig grej. När vi kom hem låg vi i soffan och myste under en filt innan vi gjorde en fin plåt med pizza. Så gott med hemgjord pizza! Jag är inte så förtjust i pizza från pizzerior men hemmagjord är sjukt gott.

Nu tittar vi på Krambjörnarna och imorgon väntar en ledig mysdag med båda barnen! Det bästa med en jobbhelg är att vara ledig sen med barnen. Det har varit lugnt iallafall och det är lyx att bara jobba lördag till söndag och inte två långa pass. En liten incident imorse då jag fick ett hårt föremål kastat på mig som träffade handleden så nu är jag öm och klockan gör ont att ha på sig. Men men, en erfarenhet rikare nu iallafall!


1 kommentar:

Hanna sa...

Vilket bra intervallpass! Nu fick jag idé på ett nytt upplägg.