torsdag, februari 26, 2015

Garmin & Suunto

Idag gjorde jag slag i saken och beställde en ny löparklocka jag suktat efter länge. Efter att jag betalat fortkörningsboten på 2000 blev jag liksom lite peppad och tyckte jag behövde spendera mer pengar, så det blev en lila och vit Garmin Forerunner 220. Jag springer så pass mycket nu att jag tycker att jag förtjänar att steppa upp mitt game lite.


Men nu är det ju absolut inget fel på de klockorna jag har så jag tänkte att någon annan kanske är sugen på att låta dem springa vidare? Jag har en Garmin Forerunner 10 som funkar bra och aldrig har krånglat, i maj blir den två år. Uppladdningsbart batteri och ja, nedan kan ni läsa mer om den. Sen så har jag ju en pulsklocka också, en Suunto Quest som inte ens är ett år gammal, även den finns det bild och info om nedan. Där behöver batteriet snart bytas då en batterisymbol kommit upp i displayen. 300 kronor för Garmin och 500 för Suunton, eller 700 för båda.

Om någon är intresserad så maila maila mig på linnea_siljesvard@hotmail.se .GARMIN FORERUNNER 10 - SÅLD!


Snygg och enkel GPS som registrerar varje kilometer

 • Håller reda på sträcka, tempo och kalorier
 • Börja springa med en enda knapptryckning
 • Identifierar personliga rekord
 • Virtual Pacer™ jämför aktuellt tempo med måltempo
 • Planera, granska och dela löprundor på Garmin Connect™
Forerunner® 10

Varje kilometer räknas. Samla in varenda en med Forerunner 10, Garmins enklaste löparklocka med GPS. Den håller noggrant reda på hur långt och hur snabbt du springer, samt hur många kalorier du förbränner. Den håller dig också motiverad genom att identifiera personliga rekord och jämföra aktuellt tempo med måltempo med Virtual Pacer-funktionen. När löprundan är klar överför du den till webbplatsen Garmin Connect om du vill se din löprunda på en karta, få mer information om varje kilometer samt dela den med vänner – allt detta helt kostnadsfritt. Dagens löpning är morgondagens motivation.

Redo att springa

Forerunner 10 är så enkel att använda att du kan påbörja löpningen med ett enda knapptryck. Medan du springer visas klart och tydligt tid och sträcka på en skärmbild, och kalorier och tempo på en annan. Du kan även anpassa inställningarna så att tempo och sträcka visas på samma skärmbild.

Den passar

Den är vår lättaste, bekvämaste klocka hittills, och den finns i sportigt grön, rosa eller svart med röda accenter. Den svarta och röda modellen har en något större urtavla och ett bredare armband. Alla modeller kan bäras som en vanlig klocka, så din löppartner alltid finns till hands.

Motiverande feedback

När du springer meddelar Forerunner 10 dig automatiskt varje gång du tillryggalagt en kilometer och ger ifrån sig en trevlig ton, och på skärmen blinkar tiden för den kilometern. När du fullbordar löppasset och sparar det, ser du en sammanfattning över hur det gick, där total tid, sträcka, medeltempo och kalorier ingår. Klockan meddelar dig även när du sätter personligt rekord, som din snabbaste kilometer eller längsta löprunda hittills.

Träningsredskap

För löpare som vill ha lite mer har Forerunner 10 några enkla träningsfunktioner som Virtual Pacer, som jämför ditt aktuella löptempo med din målsättning. Den har även en funktion för löpning/gång, vilken är till hjälp om du är nybörjare eller om ditt löpprogram innehåller gångpauser.

Lagra och dela

Genom att enkelt ansluta klockan till din Mac eller PC kan du överföra dina löppass till Garmin Connect om du vill se din löprunda på en karta, få mer information om varje kilometer samt dela den med vänner – allt detta helt kostnadsfritt. Du kommer att bli ännu mer motiverad när du ser dina kilometer byggas på i Garmin Connect och kan gå tillbaka och se hur dina resultat förbättrats jämfört med förra veckan, förra månaden eller förra året.


SUUNTO QUEST - SÅLD!

Suunto Quest är pulsmätaren för prestationsinriktad träning. Suunto Quest är lätt, elegant och bekväm, och kan visa information i realtid och utföra fullständiga prestationsanalyser. Personligt anpassningsbar med träningsplaner, anpassade displayer och mångsidiga inställningar. Kompatibel med Suunto POD:ar för hastighet, distans, stegfrekvens, banregistrering och GPS-höjd. Håll dig på banan med din Quest.


Egenskaper

 • Tid, datum och alarm
 • Realtidspulsmätare och pulsmätningszoner
 • Återhämtningstid
 • Stoppur med varv
 • Intervalltidtagare
 • Realtidsvägledning av varaktighet och intensitet eller hastighet
 • Hastighet och distans med Suunto POD:ar som tillval
 • Skapa och ladda ned träningsprogram från Movescount.com
 • Djupgående träningsanalys med EPOC, PTE och hastighetsprofiler på Movescount.com
 • Personligt anpassad skärmlayout
 • Meny på 9 språk (EN, TY, SP, FI, FR, IT, NL, SV, PT)


3 kommentarer:

Ninni sa...

Det var du värd!!

Charlotta Sofia springer o trimmar sa...

Åh, blir så sugen på Garminen! Om ingen hör av sej kan du väl mejla mej? Ärinte så rik nu men om någon vecka så :)

Anonym sa...

Alltid roligt med nya prylar! :-)