onsdag, februari 04, 2015

Tempoväxlingar

Min chef är ju elitlöpare och varje gång vi ses pratar vi löpning. Igår hade vi lönesamtal och började det såklart med att prata löpning. Han frågade hur det gick med träningen och jag sa att jag tyckte det var svårt att få till kvalitetspass den här årstiden men att jag införskaffat ett par Icebugs nu som gör det lättare. Då sa han: Ja det är bara att dra på sig Icebugsen och köra så det ryker, det som inte dödar härdar.

Helt rätt. Varför ska jag dra mig inför jobbiga pass? Tveka och försöka komma med ursäkter? Det är bara att slita lite mer helt enkelt. Så numera när min motivation tryter, jag vill hoppa över en träning eller känner mig trött så ska jag fråga mig: Vad skulle Johan Larsson gjort? Och jag vet ju att han aldrig skulle hoppa över ett pass eller köra minde än fullt ut och jag tänker inte vara sämre.

Så med min nya insikt körde jag ett pass med tempoväxlingar idag. Nio kilometer med varannan kilometer långsam (5.50-6.00-tempo) och varannan snabb (4.50-5.00-tempo) och det var riktigt tufft. Halt och snöigt på sina ställen men med Icebugsen gick det ju hur bra som helst.


OBS OBS OBS!! Nu vill jag bara förtydliga att jag inte tycker att 6.00-tempo är ett långsamt tempo utan idag var det långsammare än mitt snabbare tempo på 5.00. Vad som är snabbt och långsamt tempo är ju högst individuellt och det finns väl de som skrattar åt mitt "snabba" tempo på 5.00 skulle jag tro. ;)

1 kommentar:

äppelblomman sa...

Alltså fattar du va grym du är?!?!?! Shit alltså... Lågt tempo runt 5:50-6.. Gud där skulle jag nog ligga som snabbt tror jag;-)

Du är verkligen en löpare nu, en elitlöpare som peppar!
Hejja dej!

Kraaaam K