söndag, februari 21, 2010

Nemo blev sjuk natten till torsdag. Jag vaknade av att han snorade jättemycket och var jätteledsen. Vi hade inga näsdroppar men tillslut somnade han på mig i sängen och jag kunde lägga honom bredvid mig. Vi ville inte flytta på honom så Kalle sov på soffan och på morgonen körde han och köpte medicin. Nemo var hyfsat pigg under dagen och på eftermiddagen kom mamma och pappa med flyget från Mora.

I fredags var Nemo sämre. Han var gnällig och grät mycket och ville helst ligga på mig hela tiden. Jag hade också blivit förkyld och skulle baka två tårtor till dopet så dagen blev sjukt stressig. På nyheterna pratades det om lördagens snökaos och om klass 2-varningar. Jag var förkyld, sjukt stressad och helt uppgiven inför lördagen. Det kändes som att allt skulle bli skit, ingen skulle komma och Nemo skulle vara sjuk.

På lördagen var Nemo inte mycket bättre när han vaknade. Men vädret var fint iallafall och ingen ringde och lämnade återbud. Vi var fullt hus här men kom iväg i tre bilar till Andrarum där vi hade dopet. På förmiddagen la jag Nemo och han kunde äntligen sova, något han knappt gjort på fredagen för han var så täppt och hostig. Jag fick väcka honom vid 11 när vi skulle iväg och som ett under var han mycket piggare och bättre.

Dopet började kl 13 och det blev så underbart fint. Mycket bättre än jag någonsin kunnat önska. Alla gästerna hade kommit och Nemo var mycket piggare. När Kalle, Jag, Ola och Maggi gick in i kyrkan med Nemo kändes allt så sjukt. Jag kände mig som en tonåring och det var svårt att greppa hur vuxet allt var. Det var en fin ceremoni. Prästen läste ett par böner och jag, Maggi, Kalle och Ola läste varsin. Istället för fyra psalmer hade två psalmer och så min pappa och farbror som spelade och sjöng två låtar. Först Sång till friheten på gitarr och sen en klassisk vaggsång där pappa spelade gitarr och Peter tvärflöjt. Det var så vackert och det var många som kom och berömde oss för det fina dopet.

P-O var fotograf under hela dagen så jag slapp tänka på det. Han fotade alla gäster och allt möjligt under middagen. Vi serverade älgfärsbiffar, bönsallad, potatisgratäng, bröd, brieost, öl och vin. Till efterrätt fyra olika sorters tårta och kaffe och té.

Nemo fick så mycket fina presenter. Jag ska fota och visa dem sen så ni får se. När jag får bilderna av P-O ska jag visa dem också. Nemo var så söt i sin dopklänning och mycket stilig i folkdräkt efteråt. Maggi och Ola gjorde ett mycket fint jobb som Gudföräldrar. Ola höll Nemo genom hela ceremonin och fast Nemo blev rädd för orgeln och började gråta ett par gånger blev han lugn igen nästan direkt.

Det blev verkligen en lyckad dag, mot alla odds, och igår kväll var jag så trött så jag hade ont i hela kroppen. Idag har pappa, Oa och Sussie åkt hem och vi andra har legat och sovit hela eftermiddagen. Det känns som det var värsta fylleslaget igår eller nåt.

I fredags kände jag att jag aldrig mer skulle ordna någons tor fest och absolut aldrig gifta mig men när stressen har lämnat min kropp och jag har vilat upp mig kommer jag nog tänka om.

Tack ni som läser här som kom och gjorde Nemos dopdag oförglömlig!

6 kommentarer:

Jenny Shima sa...

Vad roligt att det det fint och stämningsfullt trots allt.

Magdalena sa...

Tack själv gumman, Det var ett underbart dop och vi är så stolta över att kalla oss Nemos gudföräldrar.

Pussar
/M

Lilla Anna sa...

va skönt att det blev så lyckat trots sjukdom och kasst väder! Ser fram emot bilderna från er dag!

MiaMaria sa...

Va roligt att ni fick en så fin dag!! Och skönt att Nemo mår bättre =)

Linda sa...

Vad skönt att allt gick bra med dopet trots att det inte verkade så lovande ett tag!

Jöns Marie sa...

Vad kul att dopet blev bra, önskar att jag kunde ha varit där.