tisdag, februari 16, 2010

Idag har Nemo varit på 6-månaderskoll på BVC. Läkaren kollade honom och berömde honom för hans enastående magmuskler. Nemo kan nämligen inte ligga på rygg och glo som normala bebisar utan är så sjukt nyfiken att han spänner magen så han kan lyfta upp huvudet och benen och så ligger han så och glor. Som en spänd korv. Hon tyckte iallafall att Nemo är en mycket fin och stark bebis.

70 centimeter och 8800-nånting vägde han idag. Herregud. 70 centimeter! Fatta hur lång man är då. Vi invigde sittvagnen idag och Nemo älskar den. Han kan sitta och speja och kolla på allt och inte sova alls vilket passar honom utmärkt. Vi har honom vänd mot oss och det känns som att det är en sån sak som det blir värsta debatterna om. Ska man ha barnet vänt mot sig eller inte? Jag vill ha det för att jag vill se Nemo för att han är så söt och sen får alla andra ha hur de vill. Jag förstår ju de med inte så söta barn som vänder vagnen åt andra hållet.

På lördag är det dags för dop också. Imorgon kommer första gästen, Marika, som ska sova över här en natt. Eftersom vi blir fullt hus hela helgen kommer hon sova hos Ida resten av dagarna men för att få träffa Nemo lite mer kom hon en dag innan. På tordag ska jag hämta mamma och pappa på Ängelholms flygplats och på fredag kommer Oa och Sussie med tåget till Lund. Det ska bli så roligt att ha alla samlade! Nemo har provat dopklänningen som faktiskt passar fast han är äldre än de andra barnen som döpts i den. Min moster stickade den på 70-talet och sen har alla kusiner och deras barn döpts i den. Till flickorna är det rosa underklänning och sidenband och till pojkarna gula. På bilden har Nemo inga band eller underklänning men har testade rosmössan till.

På vänstra bilden ser man Nemo avslappnade stil

8 kommentarer:

Lilla Anna sa...

hahaha, spänd korv!! Bra att han är med ju, nyfiken måste man va för att få veta saker!!

Vadå? sa...

Så förbeeeenat SÖÖÖT han ÄR! :D Heeeelt underbart go! :)

Jöns Marie sa...

Vad duktig han är! och så himla söt, känns tråkigt att inte kunna vara med, jag hoppas att ni får en härlig dag!

Jag har fått höra att man ska ha barnet vänd mot sig när de är så små för att det blir för mycket intryck. Sen vet jag inte om det stämmer, men det låter rimligt.

Jenny Shima sa...

Vad duktig han är :). Jag gillar att ha Oliver vänd mot mig när han är i bärselen. Idag kom jag på varför jag gillar att ha bärselen, det är för att det påminner om den mysiga känslan man hade när man var gravid fast nu är det ännu mysigare eftersom man har sin bebis hos sig och inga graviditetskrämpor.

Linnéa sa...

marie: ja jag har oxå hört det, att det blir för mycket intryck. kan säkert stämma, speciellt med vissa barn. jag tror nemo hade haft för mycket att titta på för sitt eget bästa. ;)

Linda sa...

Jag tycker absolut att man ska ha barnen vända mot sig i vagnen. Det har jag med min ettåring och tänker fortsätta med ett tag... Jag tröttnar inte på att se honom men vi får väl se om han tröttnar på mig ;)

vilken stor liten kille du har! Och fin! Väldigt söt i sin dopklänning :)

Mirja den svarte sa...

Jag är ingen barnkär person men din och kalles nemo är något av det sötaste jag har sett på länge....Och nej det är inte min biologiska klocka som har börjat ticka, senast i helgen såg jag icke söta små barn....:)

Anonym sa...

Det borde vara förbjudet att vara så söt!! Jättefin liten hätta :)