tisdag, december 12, 2006

Dagens röstning: SÖTA BRUNETTER




1. Christina Ricci
2. Sophia Bush
3. Rachel Bilson
4. Mila Kunis

7 kommentarer:

Anonym sa...

Christin Ricci är min favorit :D

Anonym sa...

Christina Ricci..alltid Christina Ricci :)

M sa...

Aldrig Christina Ricci! Äckligare vider till människa får man leta efter. Går där med sina pälsar och tror att hon är snygg. Vet ni hur många djur det går åt att täcka den där pannan med en pälsmössa?!

Jag röstar på Ninni som bästa brunnett

Anonym sa...

Jag är inte här för att rösta, utan bara för att säga ett par ord.
Jag har läst dina inlägg gällande anstalten Kirseberg och sett att där finns både glädje och missnöje.
Jag jobbar själv på anstalten och har även pratat med dig vid några tillfällen.
Jag tycker det är synd att du känner dig illa bemött vid vissa tillfällen och tycker att det är klumpigt hanterat av personen i fråga.
Genom åren som jag jobbat på anstalten har synen på vad som är ok att ha på sig ändrats över tid, så kommer det även att göra framöver (ett vanligt örhänge var helt revolutionerande när jag började).
Problemet är att som anställd inom kriminalvården färgas människosynen genom det arbete man bedriver, på gott och ont. Proffesionalismen består i att inte låta detta påverka en i det dagliga arbetet. Många år av hot, våld och ibland även fysiska incidenter har gjort att man skapat sig en distans till klienterna. När nya personer kommer till anstalten känner man igen situationer och beteenden som kan leda till att personerna ifråga kan fara illa. Klienterna (inte alla så klart) upplevs oftast som sympatiska och trevliga, men man får aldrig glömma att detta kan ändras inom loppet av några minuter. Själv har jag haft några obehagliga upplevelser i början av min karriär där jag träffat gamla intagna ute när man har festat. Vid några av tillfällena har den intagne varit kraftigt påverkad och diskret hotfull. Saker som man nämnt i förbigående under personens verkställighet har han kommit ihåg och det känns som man har blivigt kartlagd, känslan av otrygghet och osäkerhet vid dessa tillfällen är svår att beskriva. Jag vill bara att ni skall vara medvetna om detta i kontakten med klienterna, och när ni känner er påpassade eller övervakade av personalen så är det oftast inte er de har ögonen på utan de intagna.
Det som ses som cynism hos vissa personer inom anstalten är enbart cynism, men för de flesta är det ett sätt att bevara sin egen integritet och säkerhetskänsla.
Förhållningssätt är en av de svåraste frågorna att komma tillrätta med inom detta yrke, men med lite medmänsklighet kommer man långt :)
Jag är glad över att ha människor med "ofärgad" syn på kriminalvården hos oss. Hoppas du får det bra framöver och lycka till.
Vi ses.

Mayumi sa...

Ett säkert tecken på att man börjar bli gammal.....jag känner bara igen en av brudarna i ditt inlägg!!!! :)
Så jag får väl röst på Christina Ricci dårå.. :)

Linnéa sa...

mikkla: hahahah det däår har du inte kommit på själv utan läst i aftonbladet eller expressen..:)

anonym: trist att du inte ville skriva ditt namn.
jag förstår mycket väl den säkerhetsmässiga aspekten, men till den hör inte att kalla någons utseende vidrigt. det är mer än att bara vara klumpig för sånt sk man inte "råka" säga. det sårade mig djupt, speciellt när kvinspen fick mig att tro att halva anstalten tyckte jag var äcklig.
jag har träffat ånga bra vårdare, med god människosyn och som förstod vad vi ville med vår praktik, och så har jag träffat dem som bara tyckt vi varit i vägen och velat stoppa undan oss i ett hörn direkt de intagna kommit.
vi är väl medvetna om att de intagna kan vara mycket manipulerande och ha baktankar, det är en del av vår utbildning. men det är oerhört intressant för oss att komma in och inte vara en av vårdarna och inte en av de intagna för då kan vi få en helt annan kontakt med dem. vi läser ju mycket om dessa människor och vi vill ha kontakt med dem för att få höra deras historier, även om de inte är 100% sanna.
jag vill kämpa för att jag ska få vara den jag är, och se ut som jag vill så länge det inte är ett hot om min säkerhet. det känns som att det skulle vara svårt att bibehålla sin "bra" människosyn på kirseberg eftersom det är många som tycker man är naiv och behöver tänka om.
jag hoppas du kunnat bedöma mig som person och inte efter mitt utseende eftersom vi tydligen pratat med varandra, och inte är en av dem som ser mig som nåt konstigt. jag speglar utsidan och det är något de intagna kommer komma ut till och borde vänja sig vid även inne på anstalten.
ha det jättebra och tack för ditt inlägg! :)

Linnéa sa...

mayumi: hahaha du måste komma till kättbo och spela kändis-TP och lära dig lite emr tror jag..;)