torsdag, mars 19, 2015

Torsdag

Idag har det varit en sån där dag som man tänker sig att det ska bli när man föreställer sig en ledig mysdag med barnen. Vaknade av att solen sken in och det var klarblå himmel. Nemo gick upp innan sju, Leon vid åtta och jag låg kvar till typ kvart i nio (!!!). Sen hade vi en lugn och slö morgon. Gjorde pannkakor till frukost och jag fixade med lite tvätt innan vi gick ut.

Nemo njöt ordentligt av ensamtid imorse där han var kung över barnkanalerna, Netflix och Youtube.

Vi tog cyklarna till en lekplats och det tog inte lång stund förrän barnen tog av både väst och fleece, det var riktigt varmt. Leon skulle absolut gå i bara t-shirt men riktigt så varmt var det kanske inte.. 

Det var en grupp barn från en annan förskola på lekplatsen och jag vet inte om jag är extremt känslig men varför beter sig alla (okej inte alla, men förvånande många) barn sig som små svin?? Nu vet jag hur det låter, att mina barn aaaaaldrig skulle göra si eller så men jag tror fan inte de skulle säga eller göra som många barn håller på. Jag mår skit av det, hatar när barn ska vara elaka och hålla på mot varandra. När barnen gått sa Nemo att att han tyckte en pojke varit så jobbig för han tjatade på honom hela tiden. Kan du göra så här? Vågar du inte det där? Man får inte göra så... Jävla..... Men Nemo sa att han inte brydde sig och jag sa att nästa gång skulle han säga det till den som var dryg.


Efter lekplatsen cyklade vi in till byn och åt glass och handlade kvällsmat som barnen fick välja och sen stack vi hem och hängde i trädgården en stund. Sen skulle jag springa en sväng, checkade med barnen att det var okej att det var själva och det var det absolut och de var ivriga för att jag skulle ge mig av. Så det gjorde jag, körde intervaller och den här gången på mitt vanliga ställe och inte vid huset. 7 kilometer totalt blev det med uppvärmning, intervaller och nerjogg och jag var borta i 42 minuter. När jag kom hem lekte Leon med Duplo och Nemo tittade på Kalles iPad, allt lugnt.

Älskar den här t-shirten som jag verkligen jobbat hårt för. Tänk att jag sprungit ett marathon?!? Ibland kan jag knappt tro det själv, så jäkla häftigt!

3 kommentarer:

äppelblomman sa...

Underbart att få vara ledig så där mitt i veckan!
Förstår att du är sjukt stolt över din t-shirt! Det hade jag med varit!!;-)

Kram K

Jöns Marie sa...

Låter hur härligt som helst! Man mår gott av såna dagar.

Linnéa sa...

Äppelblomman: ja det ör faktiskt underbart med de lediga veckodagarna. :)

Marie: ja verkligen, tur att de blir så bra emellanåt!