onsdag, mars 04, 2015

Tatueringsdilemma

2010 gjorde jag en tatuering på vänster fot, en blålila hortensia och så Nemos namn. Planen var hela tiden att tatuera in nästa barns namn på andra foten men som så mycket annat har det inte blivit av. 


Tjejen som tatuerade mig, Elin, jobbade då på Tattoo World 2 i Malmö och jag blev tipsad om henne av en tjej jag klippte mig hos här i Veberöd. Senare upptäckte jag att jag hon slutat, hörde att hon jobbade i typ Höör eller Hörby. Förra sommaren var jag på en keramikkurs med jobbet och en kvinna med många tatueringar började prata med mig och det visade sig att hon tatuerade sig hos Elin och berättade att hon numer hade egen studio i Lund. Perfekt tänkte jag men har inte fått tummen ur att leta upp hennes studio. Förrän idag. 

Jag var en sväng i Lund och tänkte gå och leta efter studion och jag hittade den! Sjukt glad traskade jag in, Elin kom ihåg mig när jag berättade om tatueringen hon gjort och ville gärna göra andra foten också. MEN. Såklart finns det ett men. Lång väntetid. Hon har inga tider förrän i sommar eller i augusti-september. Jag har absolut inget emot att vänta men jag vill inte gärna tatuera mig mitt i sommaren. Och sen så skulle jag väldigt gärna göra tatueringen innan bröllopet den 1 augusti. På något sätt känns det orättvist om inte Leon får sin tatuering innan vi knyter ihop familjen ännu mer eller vad man ska säga. Kanske låter fånigt men jag har fått för mig det. Elin sa att jag skulle maila henne olika tider som jag kunde så skulle hon se om hon kunde hitta något åt mig, men det är ju inte alls säkert det går.

Så nu har jag ett litet dilemma, hur ska jag göra?

1. Hoppas på att hon får en avbokning innan sommaren som jag kan knipa. Hon har säkert andra i kö före mig så vad är oddsen?
2. Boka en tid i höst och slå ifrån mig tankarna om att det måste vara gjort innan bröllopet.
3. Tatuera mig i sommar, inte säkert det passar då det är mycket annat då.
4. Hitta en annan tatuerare som kan göra den. Känns dock tråkigt för jag vill gärna att samma person ska göra den och en annan tatuerare kanske inte heller vill kopiera någon annans jobb? Tanken är att tatueringen ska se i princip likadan ut fast med Leons namn och lite andra färger.

WHAT TO DO??

5 kommentarer:

Jonna sa...

Elin har ju också en annan tjej hos sig som heter Salai, som är väldigt duktig hon med!

Annars en annan grym tjej i Malmö,
http://www.malortmalmo.se/gallerier/lotte/

Ninni sa...

Samma tatuerare helt klart!! För de måste passa ihop.
Boka en tid till hösten och ställ dig i kö för en avbokning! Förr eller senare kommer den bli av.

Maja sa...

Jag går till Stina Nyman i Ustad som också är känd för sina väntetider... sanningen är ju de att anledningen till lång väntetid är ju att dom kan leverera med god kvalité! Boka en tid och ställ dig på kö för en avbokning. Tatueringen kommer ju sitta där resten av livet precis som ringen på ditt finger.
I min mening spelar det ingen roll vad som råkar bli först.
:)

Mirijam sa...

Håller med Ninni och Maja, och när du bokar så gör verkligen klart för henne att du är sjukt sugen på en avbokningstid och förklara varför. Hon har ju ingen skyldighet att ha ett kösystem i kronologisk ordning utan är ju fri att välja vilka kunder hon vill om hon får en lucka. Sugigt dock att missa massa bra löpträning om det blir mitt i sommaren, men det är väl bara att bita i det sura äpplet och tacka ja oavsett när tiden kommer.

Linnéa sa...

Tack för era åsikter, nu när jag fått tänka lite och fråga runt lite så håller jag nog med er. Vill absolut inte att det ska synas att två olika tatuerare gjort fötterna, då försvinner själva grejen med det.