tisdag, juni 06, 2006

Heja Sverige!

Igår var en riktigt tråkig dag med mycket ångest, och denna dagen började likadant. Jag fick panik inför allt med lägenheten när vi insåg att soptippen var stängd idag. Så på lördag får vi göra ett ryck och köra all gammal skit till tippen och sen har jag veckan efter på mig att städa och fixa. Målarna har inte ringt igen, de jävla handikappade idioterna. Jag sa ju veckan efter Kristi Himmelsfärd, puckon.
Men det ska väl ordna sig. Det måste det. Bara jag får ut all skit och gjort iordning så Ella och hennes pojkvän kan flytta in (och om MKB godkänner det givetvis, men gör de inte det så spränger jag alla deras fastigheter) så får det väl tapetseras senare, så enkelt är det.
Bara jag får allt klart innan jag åker till Kättbo. Jag vill verkligen slappa när jag är där, inte vara stressad, orolig eller ha ångest över något. Det har jag fan haft varje gång jag varit där senaste tiden.
Antingen något som hänt när jag varit i Malung och festat, eller så har Stefan fittat sig (en annan lååång historia), eller så har något as dumpat mig eller så är det något annat som krånglar.
Men inte den här gången, jag vägrar. Punkt.


Igår rensade vi ur Kalles förråd för att få plats med mina grejer och då hittade vi ett par säckar med pantflaskor. Så idag körde vi till Jägerso för att panta dem och när vi gjort det gick vi in på Coop för att köpa toalett- och hushållspapper.
Och då uppenbarade den sig: En elgrill, för inomhusbruk, på rea, endast 198 kronor!
Jag har alltid velat ha en inomhusgrill, men det har inte blivit av. Men när vi stod där, med 220 kronor vi fått för flaskorna så beslöt vi oss för att slå till. Och det var den bästa idén på länge!
Ikväll har vi avnjutit en god middag på balkongen bestående av: pastasallad med fetaost, grillspett med korv (sojakorv för mig, kryddkorv till Kalle), lax och paprika, och till det hade vi guacamole, bearnaissås (som jag senare tappade och välte ut det mesta över min fot, mattan och dammsugaren, HURRA) och en hemmagjort fisksås på creme fraiche och kryddor. Och efter denna festmåltid grillade vi ett par majskolvar.
Riktigt gott och mycket enkelt med denna supergrill från Coop Forum. Jag rekommenderar alla som inte har en att genast införskaffa en!

Och för att fira denna stora dag, nationaldagen, så åt vi våra gula majskolvar på blå tallrikar. Eller så bara blev det så eftersom vi skiter totalt i Sveriges jävla dag, som bara är bra för att man får vara ledig på den numer.

3 kommentarer:

Anonym sa...

hehe ja visst e de snygga..billiga iaf ;) Shit så gott det lät att kunna grilla!

Anonym sa...

och yäs de kommer överrens finfint! Mamma e så duktig som pratar engelska :)

Anonym sa...

Oooooh yäh en sådan grill måste jag kolla in. Det låter ju aslovely! ÄVen hört rykten om att de har stora, lätta resväskor som ser helt okej ut till bra pris. I neeed it! Fan att jag inte känner nån med bil som vill köra till nåt Coooooop. Aaaaaah.