torsdag, december 11, 2014

Dåligt samvete

Imorgon är det Luciafirande på barnens förskola och jag jobbar så jag kan inte vara där. Det ger mig såklart väldigt dåligt samvete och jag önskar nästan att förskolan firade för sig själva så jag skulle få slippa känna pressen. Firandet är klockan tre och det är ju en svår tid för folk som jobbar "vanliga" tider också. Nu kommer ju Kalle att kunna vara där och barnens farmor skulle försöka komma så de blir ju inte helt utan nära och kära, men det känns ändå tungt. 

Visst, det går väl att ta ledigt men det är inte helt lätt på mitt jobb, då får jag ju ta en semesterdag och det vill jag inte. Av tidigare erfarenhet vet jag att barnen inte sjunger, någon av dem går ur tåget och står hos oss, det är över på fem minuter och det regnar ALLTID. Men, jag känner ändå att jag sviker dem litegrann och det känns ju sådär..

Söta tomtar 2012

5 kommentarer:

Ninni sa...

Jag vet precis hur du känner!! Och alla jävla prettoföräldrar som inte förstår hur man kan behöva prioritera andra saker före sina barn. Man gör sitt bästa som förälder!! Du får sjunga med dem när ni kommer hem istället, ha ett eget luciatåg?!

Mirijam sa...

KLOCKAN TRE? Vad är det för märklig tid? Man får väl ha det astidigt eller bara för sig själva i så fall tycker jag?

Jenny Shima sa...

Klockan 15 var en konstig tid. Hos oss var det nu på morgonen. I en del yrken går det inte att komma loss och det tycker jag inte att du ska ha dåligt samvete för.

Anonym sa...

Ja, det var en udda tid.
Vårt luciatåg var åtminstone kl 17.
En bekant hade sitt luciatåg kl 06.30 (!?!) Haha!

Och det är ju verkligen över på en sekund, men ändå vill man vara där. Så jag förstår dig.

Kram M

Emma sa...

Dom hade klockan 16 på vårt dagis, och så klart körigaste dan på jobbet så jag fick inte heller se. Samma dåliga samvete här.