onsdag, december 10, 2014

T.R.Ö.T.T

Jag har varit så sjukt trött idag att det inte är sant, och ändå är jag fortfarande vaken? Julbord med jobbet igår, urtrevligt! Jag körde till Malmö och när barnens farmor tog med barnen på museum så gjorde jag mig iordning i lägenheten, lyssnade på musik och drack vin. Tyvärr var jag sjukt stressad och hann inte njuta av stunden så som jag borde. 

Svarta glittrande kläder, lockar och röda läppar.

Närmare halv sex mötte jag upp några av kollegorna på Fagans i stan för ett glas vin innan vi skulle vidare. Jättetrevligt och roligt hade vi och tiden gick alldeles för fort.


Strax innan sju promenerade vi till St Markus vinkällare och vid det laget var jag så jäkla hungrig då jag inte hunnit äta något sen 12-tiden. Vi beställde in vin, öl och snaps och högg sen in på maten. Väldigt god mat, ett fint julbord med massor att välja på. Jag lassade upp mat så det låg ändå ut i kanten på tallriken och sen åt vi, snapsade och hade det så roligt.


Sen högg vi in på dessertbordet, åh vad mycket gott de hade!! Värt att gå dit bara för det. Cheesecake, kladdkaka, ris a la Malta, godis... Skulle kunna åka dit NU och mumsa i mig igen.

När vi frossat färdigt gick vi vidare till Moosehead på Lilla Torg. Jag är mer en Möllantyp men man hänger ju på dit majoriteten vill gå, plus att det var närmast. Efter en stund där så började folk droppa av och tillagat var vi bara tre kvar som inte ville avsluta kvällen. Men vi gick vidare och det var inte lätt att hitta ett öppet ställe en tisdag kväll, de flesta stängde 23. Men tillslut hamnade vi på hederliga gamla Möllan och slog oss ner på Ölcafeet, jag fick veta en hemlis och ja, det var en jättekul kväll. Kom till lägenheten närmare halv två och kröp ner hos mina två sovande små grisar. 

Vaknade idag av att det blåste och regnade så in i. Det verkar inte som att det blir en vit jul här tyvärr. Vi slappade en stund i Malmö innan vi körde hem och resten av dagen tog vi det lugnt och spelade Skylanders. Jörgen kom på besök och jag hade lovat honom älg så jag gjorde älgfärsbiffar med klyftpotatis i ugnen och en supergod sås med trattkantareller som jag hittade på.


Nu är det hög tid att sova, jobb torsdag-söndag som gäller och jag ber till Gud(run) att jag kan springa imorgon. Ingen mer ond hals nu!!

Inga kommentarer: