onsdag, april 25, 2012

Svagheter i köket

Nemo har önskat pannkakstårta till middag så jag står och steker pannkakor nu. Men fan vad kass jag är på det! Kalle är pannkaksproffset i den här familjen och kan göra tunna, fina pannkakor. Mina blir tjocka och går sönder. En annan sak jag är dålig på är att knäcka ägg, det kommer ALLTID med skal! Vad har ni för svagheter i köket?



4 kommentarer:

Jenny Shima sa...

Separera ägg är svårt. För att inte få äggskal i smeten brukar jag alltid knäcka dem i ett glas och sedan hälla över till bunken. Då minskar man även risken för att få dåliga ägg i smeten. Mitt knep för att få pannkakssmeten att hålla ihop är att låta den vila en stund men det är ju inte alltid man har tid med det.
Jag är ganska dålig på att koka potatis, det händer att de inte blir helt genomkokta efter 20 minuter.
Jag tror att det enda sättet på att bli bättre på sånt man är svag på är att öva. Du är ju jätteduktig på att laga mat så dina pannkakor kommer också att bli bättre:).

Lina sa...

Jag är också kass på att koka potatis! Fattar inte att det kan vara så svårt liksom.. Mjuk i kastrullen o sne blir den hård på tallriken. Sen kan jag vänta i evigheter på att kyckling i ugnen ska bli klar..

Ninni sa...

Min största svaghet är att jag inte släpper in någon annan i köket. Brukade kallas för kökshitler

Elin sa...

Koka ris!!! Nu har jag börjat få acceptabla resultat, men jag är alltid lika osäker när jag ska koka det och försöker få Jerre att göra det istället... :D

Sen är jag nog lite för bra på att höfta och salta efter behag... ;)