tisdag, februari 12, 2008

Här är en bild på min fina fot. Om du kan hitta en tennisboll under huden så vinner du ett pris.

Det är så fruktansvärt synd om mig så det finns inte.. Jag har aldrig *peppar peppar* skadat mig när jag idrottat. Förutom den gången när jag ramlade av en häst och nästan blev ihjältrampad då. Men det är väl bara att inse att man börjar bli gammal och att kroppen rasar ihop sakta men säkert.


Och när jag ändå höll på att fota så tänkte jag bjuda på en bild på mina vackra knän. Så fint mönstrade blir de efter två stycken kneesuspensions.

En fråga som jag väldigt ofta får när jag berättar om att jag hänger i krokar är: - Men får du inte en massa ärr då????????

Jo det får jag. Jag har, som ni ser, knäna fulla med ärr och en hel del på ryggen också , men vet ni vad? Jag bryr mig inte ett skit. För mig är ärren jag har på min kropp en berättelse och milstolpar. Det finns historier bakom varje ärr, andra mer intressanta än andra. Det är minnen och även om ärr inte är speciellt vackra så är de ändå intressanta och fascinerande. Nu menar jag ju självklart inte ärr efter tex självskadebeteende. Mina ärr efter suspensions är som tatueringar, det är ett märke efter något jag brinner för och ett bevis på något jag gått igenom.

Andra ärr med starka minnen jag har är ett på höger fotknöl som jag fick när jag var liten och min kusin skjutsade mig bak på cykeln och min fot fastnade i hjulet, och ett ärr på benet som jag fick när jag halkade på is och ramlade och slog smalbenet på en planka.

Vad tycker ni om ärr? Fult? Är det jobbigt att få ett ärr? Har ni några bra ärrhistorier?

9 kommentarer:

LolitaRegina sa...

jag tycker, precis som du, ärr är minnen och det är snyggt med ärr! men inte efter självskadebeteende, varav jag tyvärr har ett brutalt ett på ena armen.. fy fan, finns inget som jag ångrar så mycket som att jag orsakade mig själv det ärret.. har delvis tatuerat över det, men tyvärr täcker det ju långt ifrån hela..

Anonym sa...

Jag stör mig inte så fasligt mycket på ärr. Man är ju inte mer än människa trots allt?! Hur ser ärren ut på ryggen förresten? Och just det, appropå kesoplättar! Jag brukar också äta såna, men använder dinkelmjöl istället för vanligt vetemjöl, och använder inget vaniljsocker. Dock med en jävla massa hallon. Fy fan vad gott! ;P

Anonym sa...

Jag har ett ärr på mitt pekfinger som har en lite lustig historia. kort sagt skulle jag göra en pacman av en tennisboll och skar mig asdjupt i fingret så n ser det ut som jag varit i coolt slaggis :)

Linnéa sa...

lolita: usch jobbigt att ha kvar sånna tydliga minnen som verkligen går att se.. men det gick bra att tatuera över då?

petronella: originalrecepttet var med dinkel men jag hade inte det hemma så då tog jag vanligt och graham. vaniljsockret gör dem ljuvliga, testa!

maua: haha jag har en liknande cool historia. skulle öppna plasten på en ost med en kniv. tyvärr så höll jag kniven mot mig, slant och högg den rätt in i låret på mig själv. smart? nä.

Anonym sa...

ärr e...ärr e ärr, oavsett va man tycker så finns d inte så mkt att gö åt dom så d gäller att gilla läget, hehe.
för mig e ärr rätt kul för en historia hänger på.

ja har några ärr på kroppen lr ja en hel del men här e lite av dom.
högra axel 10cm: tog en trasig knapp o skärde upp armen när ja va mindre o i samma veva skärde ja upp högra kinden så där e ett ärr oxå.
2 ärr vänster ögonbryn p.g.a ja dunka hövvet i kantne på en bokhylla...2 ggr, haha.
ärr höger ögonbryn för en piercing som slets ut.
o diverse ärr efter fallolycklor o piercingar.

LolitaRegina sa...

jo, det gick bra att tatuera över, men det blödde ju utav bara helvete rent ut sagt.. och gjorde ooont!

Anonym sa...

mina ärr påminner mig om en tid då jag vantrivdes något fruktansvärt över hur jag såg ut.. idag tänker jag inte på dem, vet att de finns men har hellre dem än ser ut som jag gjorde! Så... ärr e inget man vill ha, det e något som bara finns...på gott o ont. Ibland nödvändigt, IBLAND INTE! Aja...

Anonym sa...

Jag tycker inte heller att det är så fult med ärr. Man är mer intressant om man inte är helt perfekt.

Jag har ett ärr som går tvärs igenom mitt ena ögonbryn. Fick ett stålrör i huvudet på en fest för några år sedan. Fick åka in till akuten och sy fyra stygn. Aj, aj.. det var läskigt då för röret hamnade nära mitt öga men det är en cool historia så här efteråt ;)

Anonym sa...

håller helt med dig, ärr är minne från gångna år och händelser..
Själv har ja kroppen full med ärr, bröt benet för nått år sen och fick två 20cm långa ärr på båda sidorna av benet och förra veckan fick ja mera efter en ny operation och dom andra äären har bara dykit upp under åren. Efter att ha levt ett gott tag med mina ärr så tycker ja bara mer och mer om dem för varje dag som går, dem är ju en del av mig och mitt liv.. Tycker snygga ärr är vackra!