söndag, juli 15, 2012

Svårt

Nemo har varit extremt tvärt emot idag. Han har inte velat äta, varit gnällig, sur och arg och tjatat och tjatat om nappen. Vi hade tänkt att han skulle ge bort nappen när han fyller tre år i augusti. Successivt har han fått ha den mindre och mindre för att bara få ha den när han sover och det gick jättebra fram tills för ett par månader sen. Nu tjatar han om napp i tid och otid, minsta lilla så börjar han gråta för att få den och han tar Leons nappar i smyg. Det är som att vi tagit fem steg tillbaka i nappavvänjandet. Vad ska man göra? Låta honom ha nappen mer och vänta med att ta bort den eller fortsätta vara "hårda" och inte ge honom den trots allt extra skrik och bråk?

Och så det här med blöjan. Han vill inte gå på pottan eller toaletten alls, ibland kan han sätta sig men det händer inget. Ofta vill han inte ens byta blöjan och säger inget om han bajsat utan går hellre med det. Det får väl ta sin tid antar jag men efter att ha bråkat med honom mycket idag om nappar och mat och allt möjligt så känns det som han alltid kommer ha napp och blöja.

Och så dåligt samvete jag har nu, när han ligger och sover och allt lugnat sig. Fina lilla Nemo, det kan inte vara lätt för honom heller.



4 kommentarer:

Marie sa...

Hmm, svårt. Låt honom ha nappen när han sover om han så vill ett helt år till, vad gör väl det? Min teori är att inte kan det väl slita så enormt på tänderna att bara ha den när man somnar...
Lägg inte så stor vikt vid det.
Nemo är väl jätte duktig på att prata, springa och röra sig vad jag har förstått via bloggen. Duktig kille! Det lägger han krutet på. Olika faser i allt vet du! Ingen större panik med blöjan heller, snart kommer kompisar på förskolan som har tuffa kallingar och springer på toa stup i ett då kommer han tycka det är coolt ska du se. Det kommer nog en dag då han hellre är utan blöja.
Vet att man som förälder gärna vill detta sååå mycket men jag tror inte man kan påverka det så mycket. Barnet bestämmer ofta själv...
Inte så mycket till hjälp men lite tröst kanske... Kram Marie

Linnéa sa...

Tack Marie för ditt kloka svar. Han har nappen när han sover nu men det är övrig tid han tjatar om den som en galning! Men det ger sig väl, han är inne i en riktigt trotsig period nu... Kram och tack igen!

Ninni sa...

Cedric började bra i med att gå på pottan men eftersom det varit så dåligt väder har han inte velat fortsätta. Så vi kommer också ha blöjbarn. Och hans tumme kan vi inte kapa så den kommer han fortsätta med :)
Ta det lugnt. När han är 15 år kommer han vara både blöj och nappfri. Det kommer helt enkelt :)

Jenny Shima sa...

Vi har påbörjat potträningen här också och ibland går det ibland går det inte alls. Oliver är ju precis som Nemo väldigt verbal och det är säkert så att den färdigheten gör att andra saker kommer senare. Jag har kompisar som har barn som är sena med talet men går på pottan utan några problem. Oliver suger på tummen och den sitter ju där den sitter. Vi har en bok som heter potträning utan gråt och där står det att barnet bajsar på pottan när det är moget för det. Det kan vi ju trösta oss med.