torsdag, januari 10, 2008


Jag vet inte vad jag ska göra med Lillan. Hon är jättedeppig och ligger mest i sin bur eller i sitt tält. Förut var hon alltid alert och sprang efter en när man var i köket och tiggde grönsaker och godis. Nu tar hon emot om man ger henne, mest av grönsakerna, nästan inget godis. Maten jag gav henne igår ser ganska orörd men morötterna har hon ätit och hö också. Hon ser inte ut att ha druckit nämnvärt heller. Vad ska jag göra???

Hon får inte bli sjuk av saknad så att jag förlorar henne också! Är det någon som har erfarenhet av sånt här? När Puffen gick bort hade hon ju Lilith men nu är hon ensam. Det kändes så hemskt att stänga buren om henne igår för hon såg så ensam ut...
Vad tror ni? Är det en fas hon går igenom där hon sörjer, men att hon kommer repa sig?
Eller behöver hon sällskap igen?
Jag har alltid haft en dröm om att köpa en belgisk jätte och nu när vi köpte hus så bestämde jag mig för att göra det och började kolla upp uppfödare. Men det är ju inte förrän i vår det blir någon, och även om jag köper en jätte så måste det vara en hane så de går ihop och då ska han helst vara kastrerad så han inte är jobbig på henne hela tiden. Men om jag vill ställa ut honom så får han ju inte vara kastrerad.

Hjälp mig nu! Någon med erfarenhet? Kan det vara farligt för henne att vara så här deppig? Vad hade ni gjort i min sits?

5 kommentarer:

LolitaRegina sa...

jag har ju aldrig haft kaniner, men när min första katt jerker dog, och min andra katt kasper då blev ensam kvar, då tror jag att han hade dött av sorg till slut, om han inte fått en ny kompis... han gick runt överallt och letade efter jerker, så fort han var vaken så gick han runt runt och bara skrek.. det var så hemskt att se, och eftersom både han och jag verkligen behövde en ny bäbis, så köpte jag då min tredje katt gunvald.
det här hjälper ju inte dig ett dugg förmodligen, men jag har varit i samma sits, fast då gällde det katter.
stor kram.

ps. starkt av dig att börja med vk igen!! jag köpte kort på friskis och svettis idag, så nu j-vlar!! ;) ds.

Anonym sa...

Hon sörjer sina kompisar. Har du inte möjlighet att köpa en kaninkompis nu? Det kanske hjälper lite så hon slipper känna sig ensam

Anonym sa...

Hejsan!
Om ja hade suttit i din sist så hade ja faktiskt köpt en te kanin nu...läste att du ska skadda en belgisk hane te våren...men om d inte gör DIG ngt att ha 3 kaniner så kör på en nu o en sen.

o e lessen att säga d men ja...djur kan dö av sorg, erfarenhet me en hund som dog när han miste sin livskamrat som va en annan hund i samma hushåll.

Anonym sa...

skadda = skaffa.
=D

Anonym sa...

Jag har inte haft kaniner, men jag vet att mina katter har varit grymt sjuka efter att deras kompis har dött! Första katten som förlorade sin kompis vägrade äta och va verkligen sjuk tills jag skaffade en till! Och min nuvarande han katt va åxå jätte skumm efter att min förra hund dog. Han letade och va inte alls som innan, sen när den nya hunden kom tog det en stund men sen va han ok, och då hade han ändå sin syster kvar hela tiden!
Så mitt tips är nog som de andras att kanske skaffa en kanin till iallefall! Om du vill och kan!

Det är så svårt med djur! Och hemskt när dom blir sjuka!!!