onsdag, december 05, 2007

SVAR:


KALLE

Tips på vad man kan göra om man är uttråkad:

- Läsa en bra bok.
- Ta fram gamla fotoalbum och minnas gamla goda tider.
- Pyssla med pärlor.
- Virka.
- Spela tv-spel.
- Ta ett skönt bad med tända ljus.
- Rensa ett skåp med en massa onödigt krafs.
- Laga något som är trasigt.


JERK

Att jobba på Connecto var sådär lagom roligt. Jag jobbade 6-15 och varje sjurast var jag tvungen att sova på toaletten en stund. Första dagarna skavde jag av skinnet på mina fingertoppar men jag blev snart härdad. Jag tror jag fick ca 3000 kr på de två veckorna jag jobbade. Vilken höjdarlön. Men är man 15 är det väl schysst.


SCHMUT

Det ska jag jobba på. :)


ANONYM

Jag tänkte faktiskt på det häromdagen. Jag längtar supermycket till julen, har höga förväntningar och köper massor av fina julklappar för rätt mycket pengar. Men i yrket jag valt träffar man ju dem som kanske inte alls längtar efter julen. Barn som bara känner dåliga vibbar när det närmar sig jul. Föräldrar som super, bråkar och slåss. Inga julklappar, ingen julmat. Och när de kommer tillbaks till skolan får de skriva och berätta om sin härliga jul och om alla fina julklappar de fått.
Eller de som sitter häktade, speciellt de med restriktioner. Arr sitta ensam i sin cell, inte får ringa eller träffa någon. Inte kunna ge sina barn julklappar eller ens önska dem en god jul. Det måste kännas extra hårt på just julafton att inte få träffa sina nära och kära eftersom det är så förknippat med gemenskap.


ELLABELLA

Jag flyttade till Malmö från Malung för 7,5 år sen, efter att jag tagit studenten. Anledningen var att jag var tillsammans med N och han råkade jobba i Malmö för tillfället och vi tog beslutet att flytta ner båda två. Vi fick lägenhet och jag skaffade jobb och jag trivdes. N började dock längta hem. Han kunde inte riktigt leva utan sina kompisar, att inte kunna åka bil och supa varje helg var svårt för honom. Han sa inte det men jag visste att det var så. Han försökte bibehålla sitt sätt att dricka på men det var ju svårt utan sina vänner. Men tro mig, han gjorde många bra försök.. Jag började inse att det aldrig kunde bli bra mellan oss och när han tog beslutet att flytta hem så stannade jag kvar. Jag insåg att det var min enda chans att komma undan honom. I Malung hade det aldrig gått, där hade han aldrig låtit mig gå men flytten hade gjort mig stark och när han packade sina saker och åkte så lyftes en stor sten från mitt bröst. Vi hade sagt att vi fortfarande var tillsammans men det sa jag mest för att få honom att åka. För mig var det dock slut och jag kände mig så lycklig.
Tyvärr tog ju inte sagan slut där och även om han nu var 75 mil ifrån mig så fick jag inte vara ifred. Det finns mycket mer att berätta men det kanske kommer en annan gång.
Men detta var anledningen att jag flyttade i alla fall.


ANONYM 2

Mina tatueringar ja. Jag ångrar absolut ingen även om jag kanske inte hade valt motiven idag. Men jag ser varje tatuering som en milstolpe i mitt liv. Bakom varje motiv finns en historia och många minnen. Det är så härligt att ha en livskarta på kroppen!
Det är svårt att välja vilken tatuering som är min favorit, men de på armarna och ryggen är de jag tycker mest om. Men jag kan säga vilken jag minst tycker om och det är den fula krumeluren bakom örat. Jag ångrar den inte men jag skulle vilja göra vid den.


MERCEDES

Besiktningen gick bra! Vissa fel och brister var det men det får man alltid räkna med. Det var saker vi definitivt kunde leva med och som ändå måste göras vid förr eller senare. Men får att vara 100% säkra ska vi borra och titta efter mögel i väggar och golv. Det handlar om mycket pengar så det är lika bra att göra det ordentligt.


Det här var jätteroligt, tack för er hjälp! Hoppas ni fått bra svar och fortsätt gärna fråga så svarar jag.

4 kommentarer:

Vadå? sa...

Jag kom inte med någon vettig fråga för jag kom inte på någon.. Men nu! Vad för sorts musik lyssnar du på? :)

Anonym sa...

Hej! jag har färgat mörkt hår i flera år nu och trivs jätte bra med det, men jag funderar på att göra dreads och undrar hur det går med färgningen då? lite tjorvigare måste det väl bli? och sen undrar jag om dte går att ta ut dom om man ångrar sig/inte passade? har för mig att du tog ut dina va? berätta gärna vad jag behöver veta som "nybörjare" :P tack på förhand!

Anonym sa...

3000? Ja, det var inte direkt någon höjdarlön, men Connecto betalade inte särskilt bra iofs..vilken sommar var det du var där? Funderar på om jag jobbade på kontoret då..kommer ihåg att mor din jobbade där iaf..

Jenny Shima sa...

Jag skulle vilja vilka mål och vad ditt drömrpojekt är när din utbildning är klar.