söndag, april 19, 2009

Vecka 26:

Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i t.ex vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Jo tack, det märks. Musklerna i bäckenbotten börjar tänjas ut vilket gör att du kan kissa på dig då du hostar eller skrattar. NämenGusåhärligt. Du blir mer och mer medveten om ditt barns personlighet. Är det en lugn och sömnig liten krabat du bär på eller är det en vilde? En vilde!

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret. I vecka 26 är medelkroppslängden 35 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 900 gr. Huvudets omkrets är nästan 25 cm.

Pappan: Nu kan du få din nattsömn störd. Barnet har vuxit och kan ge värk i ryggen hos den blivande mamman, det blir jobbigt att hitta en skön sovställning. Använd kuddar på lämpliga ställen till exempel mellan knäna då hon ligger på sidan. Prova er fram! Så det är okej att väcka Kalle och be honom bädda in mig i kuddar?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så härligt det är att läsa om din graviditet :) Hur känns allt nu inför förlossning och liknande? Det är ju inte så långt kvar :D

jml sa...

Precis så är det, Kalle ska bädda in dig i så mycket kuddar du vill =)

Anonym sa...

Ja! Absolut!!!! Kalle ska bädda in dig i kuddar och du kan väcka honom hur mycket du vill. He he he... stakars Kalle, hoppas att han inte läser din blogg...
Stor kram, du ser fantastisk ut med din vacker magen och ditt lång hår.
Mercedes-