fredag, januari 10, 2014

Neurotisk

Ni vet ju att jag har lite knäppa grejer för mig med hur saker ska vara. Till exempel att jag inte kan hänga in nya plagg i garderoben utan att städa den först. I onsdags kväll storhandlade jag och jag tänkte att jag skulle slå till på en härlig bukett tulpaner. MEN, så fick jag världens dilemma. På torsdagen skulle jag städa och kasta ut julen och jag kan inte ta in tulpaner när det är stökigt och skitigt och jul kvar. Även fast jag skulle städa dagen efter. Och nu är det städat så jag borde köpt tulpaner idag och det funkar utan att jag ska bli helt neurotisk eftersom att:

1. Det är nystädat
2. Det är fredag


Jag kan nog köpa tulpaner imorgon men inte på söndag. Eller jo kanske, eftersom att jag är ledig på måndag och om det inte är för rörigt hemma. Fatta hur jävla rörigt och kaosigt det är i mitt huvud?!? Varför är jag så knäpp??

Allt måste passa ihop och "kännas" rätt. Är det rörigt hemma och jag inte har möjligt att fixa det så blir jag helt snurrig och det upptar jättemycket av min tillvaro. Jag fick ett jättegott julte av Ninni i december. Jag var tvungen att ta med det till Dalarna för att dricka upp det där eftersom jag absolut inte kan dricka julte om det inte är jul.

Ja ni hör ju, tvångstankarna avlöser varandra...



4 kommentarer:

Jenny sa...

Alla har vi våra små crazies. Jag blir galen om det inte ställs in i diskmaskinen på rätt sätt då jag lagt stor moda på att hitta det optimala sättet att packa.

Ninni sa...

Jag är likadan!! Men lever med en man som gärna tar på sig de nya kläderna i butiken!!!!! Det är ren terror!!
Och jag HATAR människor som tar skalken på brödet, den ska juh vara där för att hålla resten av brödet fräscht!!

Charlotta Sofia springer o trimmar sa...

Stooot igenkänning på detta! Speciellt det med blommorna. Nya blommar ska ställas in i et fräscht hem, som kronan på verket liksom. Kan liksom inte städa runt blommorna...eh Och det där med nya kläder, såna människor som bara drar på sej nya kläder utan vördnad. Jag måste liksom pyssla om dem lite och allra minst duscha innan jag tar på mej dem.. Haha..en gör det inte lätt för sej sjäv precis!

Jenny Shima sa...

Haha, jag känner igen det där hos mig själv. För mig är det viktigt att saker inte flyttas runt, framför allt i kylen där allt står i en viss ordning. Jag har även ett tvångsmässigt sätt att vika handdukar på men allra värst är ändå den att lysknapparna måste vara symmetriska. Den en lampan kan nämligen tändas på en annan knapp men om ytterlampan redan är tänd och man tänder spotarna med den andra knappen blir det fel. Det är ju inte så att jag får megaångest om det inte "ser" rätt ut men jag rättar helst till det:).
Nu förstår jag äntligen det där med skalken för min sambo lämnar alltid kvar den:).