måndag, mars 31, 2014

Tiden går för fort

Jaha, då har en vecka gått och mina föräldrar åker hem imorgon. Hatar att tiden går så fort! Men det är så läget är och det är snart midsommar då vi ses igen. Vi har haft en mysig vecka iallafall och helgen och idag har bjudit på underbart väder.

Igår fixade vi lite i trädgården, tog fram utemöbler och pappa krattade och rensade hängrännor.
Idag har vi mest hängt i solen, min farbror har varit på besök och så var vi till blomsteraffären en sväng. Jag blev kär i en krans men kände mig för snål för att lägga 200 spänn på lite pinnar och fjädrar så när vi kom hem pysslade jag ihop en egen påskinspirerad vårkrans.


Nu hänger den på stalldörren och gör sig väldigt bra där. 15 kronor för boet med äggen betalade jag annars hade jag stommen och grenarna lånade jag i skogen.

Nu är det dags att gå och sova, jag har suttit uppe alldeles för länge med mitt senaste projekt men är nästan klar nu. Ett par detaljer kvar bara. Imorgon ska jag testa pulsklockan med ett högintensivt pass tänkte jag, spännande att se hur det går. Godnatt!

söndag, mars 30, 2014

Testresultatet

I fredags fick jag resultaten från laktattröskeltestet jag gjorde förra helgen och som jag trodd så fattade jag inte jättemycket. Idag ringde jag Sami som var en av dem som gjorde testerna för att få lite klarhet och även om jag frågade tusen frågor så är jag inte hundra på att jag riktigt fattar ändå. När det kommer till siffror och att räkna ut saker så låser sig min hjärna helt och det är riktigt jobbigt emellanåt.

Men för att lite enkelt förklara hur Sami tyckte jag skulle lägga upp min träning så så var det så här:

Istället för att planera träningen vecka för vecka så ska jag lägga upp den fyra veckor i taget varav en vecka är vilovecka. De olika passen är uppdelade i zoner, zon 1, zon 2 och zon 3.

Zon 1: Lågintensiv träning som kan göras dagligen och i väldigt lågt tempo men under lång tid. Jag ska springa en del av mina långpass på det här sättet och ligga på en puls under 142 vilket är 8-tempo (!!!!!), alltså helt galet långsamt. Det känner jag mig lite tveksam till för det är faktiskt löjligt långsamt, det går knappt att kalla det långsam jogg ens. Men tydligen ska det vara bra och jag kommer orka springa i typ två timmar utan att det är jobbigt.

Zon 2: I den här zonen ska min puls ligga mellan 142 och 156 och ska användas när jag intervalltränar eller på distanspass. På distanspass ska pulsen ligga närmare 156 och när jag intervalltränar ska jag efter att jag spurtat låta pulsen komma ner till 156 innan nästa intervall. Det ska bli intressant att se om min vila mellan intervallerna kommer bli längre eller kortare på det här sättet. Jag ska testa att springa fler 200 meters-intervaller också.

Zon 3: Högintensiv träning för att förbättra min maximala uthållighet. Här ska jag springa kortare distanser, bara tre eller fem kilometer, men då ska pulsen ligga på över 156 och återhämtningen bli längre.


Vi sprang ju flera varv och tog blodprov efter varje och mellan varv fyra och fem är skillnaden på hastighet väldigt stor men pulsen har inte förändrats så mycket. Varför kunde Sami inte svara på och han ville inte gissa heller då vi bara skulle utgå från vetenskap. Det skulle behöva ett ytterligare test för att få veta exakt varför.


Åh jag önskar att jag inte vore så trög när det kommer till sånt här! Jag vill att det ska vara glasklart och jag vill fatta exakt men tyvärr gör jag inte det. När jag lägger upp ett schema över fyra veckor till exempel så ska 20% av passen vara högintensiva, 30% lågintensiva och så vidare men jag kan inte räkna ut sånt. Det kanske är väldigt simpelt för de flesta men som sagt så låser sig min hjärna och jag kan inte tänka.

Men, nu ska jag lära mig klockan och sen testa det här och se om effekterna blir så stora som de borde.


Intervaller i förmiddags, vanliga upplägget med ungefär samma tider som sist.

lördag, mars 29, 2014

Noels dop

Idag har vi varit i Södervidinge för att delta i vår gudson Noels dop. Kalle höll honom under dopet och jag läste ett bibelstycke. Det var enkelt och lättsamt och efteråt åt vi mat, fikade och umgicks och hade det jättemysigt. Barnen lekte både utomhus och inne i kyrkan och skötte sig mycket bra.


Fast klockan bara är halv tio ligger jag redan i sängen, dödstrött. Nemo har varit förkyld i några dagar, Leon har fått hosta och idag blev min mamma jättesnuvig under dagen så jag anar vad jag att vänta... Imorgon har jag planerat intervallträning men vi får väl se, jag anar ett litet kli i halsen men förhoppningsvis är det inget.



Den här elefanten virkade jag och gav Noel i present. Jag var lite tveksam om det verkligen passade sig med tanke på... Ja, ni kanske ser själva?

fredag, mars 28, 2014

Slutkörd

Jag kröp precis ner i sängen och trodde klockan var mycket mer än vad den är. Trött är bara förnamnet och min kropp är helt slut! Inser nu att jag varit igång sen åtta imorse och det tar på krafterna.

Jag började dagen med att snabbt städa över huset. Jäklar vad hundar hårar alltså, och drar in grus. Sen var det dags för dagens spring och idag tog jag med mig Annie. Tur var väl det för jag var rätt trött i kroppen efter långpasset i onsdags och fyra varv Scientific Workout igår som även gav mig träningsvärk i bröstet och axlarna. Men vi kom runt åtta kilometer i 5.36-tempo och vädret var underbart med strålande sol.

Sen var det bara att ta en dusch och bege sig ut i skogen på utflykt med mamma, pappa, Nemo och Leon. Jag fick dock gå hem lite tidigare och åka till Toyota för att lämna in bilen eftersom någon fjäder gått av. Vi hade lite tur i oturen där för vi hade missat att besikta bilen och när jag skulle betala skatten på den stod där att det var körförbud sen första mars. Panikbokade en tid och min pappa var snäll och besiktades bilen idag eftersom jag avskyr det. De såg att fjädern var av och tydligen kan det vara farligt om den till exempel skulle komma in i hjulet. Så hade vi inte missat besiktningen och gjort den idag hade vi antagligen inte märkt något eftersom jag tror att fjädern gick av igår.

När jag körde hem igen i lånebilen köpte jag med mig penséer och påskliljor och piffade till framsidan och uteplatsen lite. Sen var vi ute tills det var dags att laga mat, carnita taco, och oh my vad gott det var! Efter en kväll i soffan virkandes framför Let's Dance är jag nu helt färdig. Hoppas att bingar haft en härlig fredag!



torsdag, mars 27, 2014

Vårnytt!

Idag har jag köpt nya kläder som jag är sjukt nöjd med! Ett par chinos med synliga knappar och en härlig tunika. Bara att gå in i en affär och kunna prova ett par byxor som faktiskt passar och sitter bra är en underbar känsla. Chinosen tänker jag mig till lite tightare överdelar och tunikan till tighta jeans och kanske jeansshorts i sommar.


299 kronor för byxorna och 299 kronor för tunikan på Lindex. Tunikan är från Kate Hudson-kollektionen.

Barnen var med också så det blev ingen kvalitetsshopping direkt. Jag mutade dem med ett besök i leksaksaffären om de skötte sig och det gjorde de väl. Lite mycket klättring bland skyltdockor och klädställningar bara, men inget skrik och bråk.


Imorgon ska vi ingenstans, skönt! Det ska bli sol och varmt och vi tänkte gå till bäcken i skogen och ta med fika.

onsdag, mars 26, 2014

Mer flow!

Idag var det dags för långpass och jag gruvade mig ganska mycket för det eftersom det inte gick alls sist. Men idag hade jag flow och jag sprang utan att kolla på tempot vilket jag annars gör under hela passet. Sprang en ny väg idag, först in mot byn och sen till utkanten och på en lång grusväg genom åkrar, hästhagar och kohagar. Vidare genom ett bostadsområde och bort mot återvinningen och sen sprang jag på motionsslingan vid scoutstugan, genom ett till bostadsområde, mot 4H-gården och sen lite kors och tvärs i skogen i området där vi bor. Totalt slutade rundan på 15 kilometer i 5.34-tempo vilket jag är väldigt nöjd med.

Jag har ju fått testa ett pulver att blanda i vatten för att få energi under långa pass och idag testade jag det första gången. Jag hade samma utgångsläge som när jag sprungit långt senaste gångerna, samma tid och med en proteinshake i kroppen. Jag delade upp passet i 5-kilometersblock och efter de första fem drack jag en liten flaska energidryck och när jag sprungit tio ytterligare en. Den går ut i kroppen snabbare än vanlig energidryck men är sparsam med kalorier.

Jag tror faktiskt att den funkade, men det är svårt att avgöra efter ett pass bara så jag ska testa några gånger till för att se hur det känns. Men funkar det är det ju superbra eftersom jag oftast springer på morgonen innan riktig frukost.

Sjukt bra pass idag, jag är NÖJD!


Sen gav sig jag, mamma och Nemo av till Stoff & Stil och Ikea för lite shopping och fika. Mycket bra ide när man sprungit 1,5 mil... Lite småshopping, varmrökt lax och gräddbullar senare är vi nu hemma och har packat upp och ska påbörja middagen. Och så dricker vi vin såklart.





tisdag, mars 25, 2014

Äntligen!

Äntligen är min ledighet kommen och äntligen så är mamma och pappa här! Barnen är så glada och Nemo hade bestämt att mormor skulle sova på hans rum och sängen skulle stå tätt intill hans. Imorgon är vi alltså lediga och det ska bli underbart skönt att ingen klocka ringer! Inga planer för imorgon förutom en springtur så vi får se vad vi hittar på.

Första gången mamma och pappa träffar Leon
 
 
Jag har handlat hem massor av god mat och gott vin, whisky och öl. Förhoppningsvis blir det sol och lite värme så vi kan sitta i solen med ett glas rosé. Jag och min mamma är ena riktiga vindrickare när vi ses, oj oj oj.
 
Nu har jag precis betalat räkningar, lika befriande varje gång, och nu ska jag hoppa i säng. Jag virkade på mitt senaste projekt innan ikväll och hade kommit ganska långt men insåg att jag gjort helt fel och fick repa upp allt igen, hur störigt???

Fel fel fel

En sak som jag verkligen avskyr är att klä mig "fel". Och med fel menar jag inte att jag inte klätt mig moderiktigt eller så utan att kläderna inte passar ihop, passar tillfället, passar årstiden, passar mig. Då känner jag mig obekväm, ful och fel hela dagen och idag är tyvärr en sån dag.

Jag hade väldigt bråttom imorse och tänkte inte riktigt och fast jag kände att kläderna var "fel" så bytte jag inte. Puckat. Så nu har jag den här obekvämhetskänslan i kroppen. Jag har på mig ett par svarta byxor med hög midja som är två, om inte tre, storlekar för stora, ett svart linne med en lite kortare, stickad tröja över. Fel fel fel. Det är fult och känns fult, gah!



måndag, mars 24, 2014

Besök

Jag har precis landat i soffan efter att ha varit igång sen sex imorse. Jobb i 11 timmar och sen en ordentlig storhandling eftersom att mina föräldrar kommer imorgon, äntligen! Vi har inte setts sen i julas så nu längtar vi efter dem. Och imorgon jobbar jag sista dagen innan min veckolånga ledighet, YAY! En veckas ledighet med mamma, pappa, Nemo och Leon kommer bli härligt.

En kopp te, 70 procentig choklad och lite virkning framför tv'n får avsluta den här dagen.


Snart ska jag gå upp och krypa ner bredvid den hör bedårande lilla ungen. <3

söndag, mars 23, 2014

Kalasdag

Idag har vi kalasat hela dagen, först firade vi en blivande 4-åring i Södervidinge och sen en nybliven 60-åring i Malmö. Min mage som är van att få lite mat var tredje timme känns helt knölig av allt som stoppats i den idag. Korv, tårta och muffins hos Alba och försnacks och champagne hos Kalles mamma innan restaurangbesök. Vi åt på Epiqure och jag tog smörstekt röding med skaldjursrisotto, jättegott och krämigt! Men den stora kräftan som glodde på mig på toppen av all mat gav jag till Kalle..


Och jag behövde ju springa idag. Igår blev det ju inget ordentligt pass och nu jobbar jag måndag och tisdag och eftersom Kalle är inringd på jobb kommer jag inte ut på morgonen såvida jag inte vill gå upp vid 4.. När vi kom hem hade det börjat mörkna och jag var sjukt mätt efter all mat och då är det jobbigt att springa. Men jag tog tack och liv mitt förnuft tillfånga för jag gav mig av, fick flow och rev av en mil. Så jävla gött! Jag tog det ganska lugnt för att inte få håll och slutade på 5.43-tempo ändå, micket bra!

Träningsveckan har då slutat på 2,6 mil löpning och ett pass Scientific Workout, fyra varv. Jag hoppas på att få mina testresultat i veckan så jag kan börja träna med pulsklockan, jag har höga förväntningar på det!




lördag, mars 22, 2014

En helt ny värld!

Idag har jag varit hos Karin i Coach K Runners där Fysiotest gjorde laktattröskeltester och jag måste säga att jag är oerhört glad för att jag anmälde mig till det! En helt ny värld har öppnats för mig och jag har lärt mig massor, eller kommer lära mig kanske jag ska säga. När jag får mina testsvar kommer få en klarare bild över min träning.

Testet gick till såhär iallafall: Vi fick varsitt pulsband och pulsklocka och tog ett blodprov och sen började vi med att gå ett varv på 500 meter för att kolla vart pulsen låg. Vi var fem stycken och alla hade olika puls så det blir ju väldigt individuellt och det tycker jag är skönt. Min puls låg då på runt 95 och nästa två varv (en kilometer) skulle den ligga på 115-120. Och det var sjukt svårt! Jag började småjogga men då sköt pulsen i höjden och jag fick gå mina två första varv. Sen tog ett nytt blodprov och på mina nästa två varv skulle jag ha en puls på 130 så jag trodde jag kunde jogga lite men då sköt den i höjden och jag fick gå i rask takt. Nytt blodprov och sen två varv till med puls på 145, och jag fick jogga sååååå saaaktaaa så det knappt kan kallas jogg och då ville pulsen ändå upp på 150-155. Jag blev nästan nervös och tänkte att min puls skulle skjuta i höjden och jag skulle få en hjärtattack sen när vi skulle springa allt vi hade.

Nästa två varv skulle min puls ligga på 160 och då var det lätt löpning, nästan jogg fortfarande, och inte alls ansträngande och jag tyckte det var sjukt märkligt. Nytt blodprov och sen skulle jag springa två varv med 175 i puls. Och då jävlar. Helt sjukt, men jag sprang och sprang men kom som mest upp i 166 i puls! Otroligt märkligt och när jag kom fram och tog nytt blodprov frågade jag om det kunde stämma och det var inte helt vanligt men spännande tyckte de. Sen var det dags för sista varvet då jag skulle springa allt jag hade, inte ligga på någon puls utan komma runt de två varven så fort som möjligt. Så jag kutade, ja jävlar vad jag sprang, och ändå kom pulsen upp i 171 som mest. När jag kom i mål hade jag mjölksyra i armarna och var helt slut och det sista blodprovet togs.

Så nu väntar jag spänt på resultaten! Jag kommer att få veta vilken puls jag ska ligga på för att orka ett halvmarathon, vilken puls jag ska ligga på för att kunna springa milen på 50 minuter och hur jag ska intervallträna för maximal effekt. Men jag behöver ju en pulsklocka för det. Jag har ingen pulsklocka. Eller jag hade ingen pulsklocka rättare sagt för jag köpte faktiskt en! I know, vem var det som sa att löpning är billigt?? Men de hade klockor med pulsband till försäljning och det ingick konsultation efter fem sprungna pass så jag var ju bara tvungen att slå till. En Suunto Quest.


Nu har den tyvärr ingen gps så jag får antingen använda RunKeeper för att hålla koll på distansen, eller ha två klockor. Men kan man springa runt med två klockor?

Jag är sjukt nöjd med det här och längtar efter resultaten så jag kan börja träna på bästa sätt. Jag har lite småångest över alla pengar jag lagt på löpningen senaste tiden. Sleevesen, testet, klockan, loppen... Det är ju inte gratis direkt men Kalle är så jäkla fin och stöttar mig i mitt intresse och tycker det är okej. Vi har ju gemensam ekonomi så det känns lite själviskt att lägga så mycket på mig själv men Kalle får väl köpa ett gevär eller nåt, då ligger jag i underläge.



Fynd

Jag är ingen person som tycker om märkesgrejer och suktar efter saker bara för att det är ett visst märke. Jag skulle heller inte lägga massor med pengar på något bara för att det har ett visst märke även om jag kunde, det är liksom inte värt det. Att skryta med märken och vilja visa upp saker bara för att de är dyra har jag aldrig fattat grejen med, känner mest avsmak inför sånt.

Men det är klart att jag tycker vissa saker är fina som råkar ha ett visst märke. På en blogg jag läser ses ofta en vas från Svenskt Tenn som jag tycker är väldigt fin, och blommorna står så vackert i den. Men alltså, den kostar 2400 kronor, det finns inte att jag la de pengarna på en vas, även om jag hittade pengarna på gatan utanför affären.

Maggi tipsade på sin Instagram om en liknande vas från Mio som kostar 349 kronor och även om det är ett rimligare pris så känner jag inte för att lägga de pengarna på en vas, men jag hade kunnat det om jag verkligen fastnat för den.

Men så sprang jag på ytterligare en kopia, för ynka 129 kronor, och slog till! Den är inte lika fin som originalet Dagg eller kopian Flora, men vad fan, för 129 kronor blev jag mer än nöjd och känner att jag gjort ett riktigt kap och blommorna står väldigt fint i den.


Jag älskar att hitta billigare varianter av dyra grejer, väldigt tillfredsställande.

Old pic

Åh Gud vad skönt med lördag imorgon! Ingen klocka som ringer, helt ledig... Fredagskvällen har varit mysig, jag har virkat i typ fyra timmar framför Lego Star Wars och Lets Dance och barnen var uppe tills de själva bad om att få lägga sig. Jag blev klar med mitt projekt och garnet räckte precis. Alltså PRECIIIS. Inte så det blev någon decimeter kvar, det blev noll centimeter kvar. Skönt att det räckte, orka att garnet hade tagit slut när det var pyttelite kvar.

Sitter för ovanlighetens skull vid datorn och betalar in mitt bidrag till aidsloppet och tänkte att jag skulle bjussa på någon gammal bild. Det blev den här eftersom jag alltid har gillat den. Färgstark och fin på mitt eget sätt även om jag inte hörde till normen. Den är tagen i jni 2006 innan jag skulle gå på min kusins student.




Imorgon ska jag göra laktattröskeltestet. Det står att man ska sova ordentligt natten innan så det känns väldigt bra att jag fortfarande är uppe..

fredag, mars 21, 2014

Gamla godingar

Jag har rotat fram två gamla jackor som hängt och väntat på att få passa mig igen och nu sitter de perfekt! Det är så roligt att rota fram gamla favoriter, det är som att shoppa utan att göra av med pengar.


Den här jackan har hängt med länge! Mamma sydde den på 70-talet och jag började använda den i mitten av 90-talet när jag var lite poppig. Den har hängt med mig sen dess men jag har inte kunnat ha den sen innan jag blev gravid med Nemo, men nu får den åter se dagens ljus! Den är i fantastiskt fint skick för att vara typ 40 år gammal.


Och så den här jackan som jag inte vet riktigt om det är "jag". Men jag tycker den är snygg så jag försöker pull it off. Den köpte jag 2008 när mamma jobbade i en skinnbutik i Mora så den har inte hunnit användas så mycket. Fantastiskt skön är den iallafall!

Det känns som om jag har en stilkris, om man nu kan ha det. Jag vet inte vad jag passar i riktigt, eller vad jag gillar. Har svårt att se vad som skulle vara snyggt och har mest mina jeans och någon tröja, eller sköna trikåkläder som på andra bilden. När jag inte jobbar har jag myskläder hemma och är jag ute med barnen har jag ett par för stora jeans, avlagda löparskor och en fleece typ. Ja ni hör ju, jag behöver hjälp! Eller kanske göra lite roliga saker så jag får klä upp mig lite mer? På söndag ska vi på kalas och sen fira Kalles mamma och helg är det dop och då jävlar ska jag gå all in.

torsdag, mars 20, 2014

Morgonspring

Jo då, jag kom upp imorse, till och med utan problem! Men det är ju så härligt att det är ljust klockan sex och solen är på väg fram. Så jag gav mig av, uppvärmning i skogen, en kilometer i 6-tempo och sen körde jag varannan kilometer snabb och varannan långsam. Jag är väldigt nöjd med dagens tempo som på de långsamma sträckorna ändå låg på 5.30-5.50-tempo och de snabba låg på 4.45-5.00-tempo. Nu gäller det att jobba på uthålligheten! Totalt blev det 7 kilometer med snittempo på 5.22. Och nästan PB! Jag sprang Veberödsrundan på 37.22 och idag stannade klockan på strax över det, minns inte exakt.

Det känns som att jag kommit igång bra nu och jag hoppas hoppas det fortsätter så här och att jag håller mig frisk och skadefri. Ett och annat PB hade varit roligt i år!



onsdag, mars 19, 2014

Aids och Midnatt

Lång dag. Jag gick upp 6 imorse och halvsov mig igenom fyra varv Scientific Workout, myste lite med barnen och sen har jag jobbat i lite mer än tolv timmar. Kom hem och såg slutet av Greys och nu har jag krupit ner i sängen. Tänkte släpa mig upp i ottan och springa imorgon, det känns sådär lockande måste jag erkänna...

Men jag har anmält mig till två lopp idag! Aidsloppet där man springer för HIV-smittade barn (och jag fattar inte hur fler inte kan haka på!!) och så Midnattsloppet i Malmö. Jag tog samma startgrupp som förra året, 50-55 minuter, för även om det är lång tid kvar så känns det lite väl mycket som en dröm att springa SUB 50...


Det här montaget gjorde jag 2007 för jag började bli sugen på ny hårfärg. Jag snubblade över det i ett inlägg på bloggen 2010 och jag minns att jag önskade jag såg ut så! Håret och det smalare ansiktet. När jag såg bilden insåg jag att den ju faktiskt skulle kunna vara tagen nu, minus min dermal i pannan, för visst har jag inte åldrats ett dugg på 7 år?!?

tisdag, mars 18, 2014

Misslyckat långpass

Jag hade tänkt mig ett långpass idag men det sket sig. Jag hade planerat lite för hur jag skulle springa men idag kände jag inte alls för det. Gav mig av ändå men när jag lämnat barnen insåg jag att jag glömt hörlurarna hemma och jag vägrar springa utan att lyssna på något. Så jag sprang hem och hämtade dem och fortsatte sen, men det var ingen känsla alls för spring, segt och tråkigt och jag ville bara hem. Tvingade mig att springa en runda iallafall och skrapade ihop 7 kilometer iallafall.

Nu blir det rätt lugnt med träning resten av veckan för jag jobbar onsdag-fredag och ska jobba över onsdag och torsdag och på lördag ska jag göra laktattröskeltestet och då ska man helst inte träna 48 timmar innan. Inte dricka vin heller!! Hur fan ska det gå??



Dröm

Jag hatar att höra folk berätta om sina drömmar och undviker att göra det själv. Men inatt, eller imorse, drömde jag så starkt att jag inte hörde väckarklockan utan Nemo fick väcka mig.

Jag och Kalle skulle gifta oss och det var så stressigt! En massa stress innan och jag stod i kyrkan och fixade håret och Kalle kom inte! Inte så att han stuckit utan bara att han var sen, som vanligt. På ena sidan i kyrkan satt min släkt och andra sidan var tom för hela Kalles släkt var också sena, bara hans mamma var där. Jag stod i kyrkan och lockade håret med plattång, hade mörkt hår och lugg och frågade gästerna om jag skulle ha det uppsatt eller utsläppt. Helt galet stressigt, hoppas det blir annorlunda den dagen vi gifter oss.


Den här klänningen hade jag på mig, som jag köpt till Noels dop.

måndag, mars 17, 2014

Där fick jag för att jag skulle vara nyttig

Jag och barnen är precis hemma från Leos Lekland och är helt slut efter fyra timmar där, men vad kul vi har haft! Dit åker vi igen, gärna med ett gäng kompisar.

Jag är egentligen inte så mycket för ställen där det finns mycket barn eftersom många föräldrar är puckon och det smittat av sig på barnen och sånna barn vill jag slå. Men det får man ju inte. Idag stötte vi på två idiotungar. Den första började kasta bollar på Leon (inte på ett lekfullt sätt) och när hans mamma sa till honom och tog honom i armen försökte han sparka Leon. Jag såg att hon flera gången fick vara på honom för att han betedde sig illa. Men han hade ju en bra förälder som tog tag i situationen iallafall.

Idiotbarn nummer två var själv med en kompis och vi stötte på dem när vi skulle klättra upp till det högsta stället. Pojken stod på en plattform och när Nemo skulle gå förbi for han efter honom och slet ner honom i tröjan och sa nåt dumt. Jag blev fly förbannad direkt och jag tror inte att pojken sett att jag kom för när jag flög på honom och tog tag i honom och frågade vad i helvete han höll på med så blev han rädd. Han försökte nåt med att det var "hans" ställe men jag sa att vi skulle leta upp hans mamma och berätta vad han gjort. Ungen stack iväg fort som fan och jag efter. När jag hittade på honom försökte han gömma sig bakom sin mamma och hans kompis skvallrade om att han gjort något.

Jag sa att han skulle berätta vad han gjort och tillslut gjorde han det, ned typ ett leende, och även om mamman sa att så fick han inte göra och att han skulle be om ursäkt så brydde hon sig inte så mycket. Han sa förlåt men kunde lika gärna sagt: Förlåt dumskalle, så mycket allvar tog han det på.

Så därför skulle jag aldrig åkt dit på till exempel en lördag, alldeles för mycket folk och jag skulle ha fullt upp med att spöa störiga ungar. Jag är så sinnessjukt trött på barn som oprovocerat slåss eller gör sånna knäppa grejer.

Och vi åt ju där också. Jag skulle vara duktig och tog en "säsongens sallad" efter att ha frågat vad det var. Jo det var en grekisk sallad med fetaost, soltorkade tomater och annat gottigt. Men när jag fick den så var det grönsallad, gurka, tomat och rödlök. Så jag gick och sa att det fattades fetaost men då var den visst slut. Jag är sjukt mesig med att säga ifrån så jag gick och satte mig igen, men sen insåg jag att det var ju inga soltorkade tomater heller och då surnade jag till och gick tillbaka och sa att jag inte tänkte betala 75 spänn för en tallrik med grönsallad. Så jag fick en toast istället, med vitt bröd. Där fick jag för att jag försökte vara nyttig.

Vi hade iallafall en rolig dag och eftersom det blåser ordentligt ute var det kul att hitta på något och inte bara sitta inne.



söndag, mars 16, 2014

Lite ont i hjärtat, fast på ett bra sätt

Tidigare i veckan fick jag ett meddelande på Facebook av en mamma till ett av barnen på Nemos avdelning på förskolan. Vi har följts åt sen barnen var nyfödda och i samma föräldragrupp men Nemo och den här pojken har inte lekt jättemycket så vi har mest setts på kalas och så. Men nu har de börjat leka mer på förskolan och pojken hade pratat mycket om Nemo hemma och nu undrade han om Nemo ville komma hem till honom. Och det ville Nemo jättegärna, åh så glad han blev! Så det blev bestämt att klockan 10 idag skulle Nemo komma dit och eftersom jag började lite senare idag släppte jag av honom där på vägen.

Och det är här jag får lite ont i hjärtat. När blev de så stora? Så de leker hemma hos varandra och vi föräldrar inte är med? Att man lämnar sitt barn och så leker de med sin kompis och sen hämtar man upp dem igen. Det är ju underbart såklart men hur kunde tiden gå så fort?? Nyss satt vi ju i sofforna på föräldraträffarna och ammade, torkade kräk och bytte blöjor och när barnen "lekte" låg de bredvid varandra på en filt.


Fyra år sen ungefär, helt galet. Alla hänger fortfarande ihop förutom barnet närmast kameran.

Jag hann med lite spring idag också, intervaller i regnet. Ungefär samma tider som vanligt och totalt 7 kilometer. Men det kändes att jag hade ovanligt många kilometrar i benen då jag nästan fick mjölksyra i vaderna på de sista spurterna. Träningsveckan slutade på 3,3 mils löpning och ett pass Scientific Workout på fyra varv.

lördag, mars 15, 2014

Snabb vändning

Igår mådde jag superbra. Efter springturen städade jag och sen fixade jag fika och hämtade barnen och träffade en annan familj för playdate på en lekplats. Supertrevligt och när vi kom hem fixade jag naglar, hade rosévinspremiär och lagade lasagne. Vid 19 satte vi oss i soffan för att se lite film med barnen och då plötsligt började min kropp göra ont, huvudvärk, snorig och svintrött. En helomvändning, bara sådär, från ingenstans.

Eftersom det är min jobbhelg gick jag och la mig tidigt för att sova bort skiten. Jag mår okej idag, men har huvudvärk, är snorig och så gör mitt öga ont. Hur börjar en ögoninflammation? Jag tror inte att jag haft det någon gång. Ögat är inte svullet eller rött men blaskigt och det känns som om något irriterar det. Kanske ska hoppa sminket idag...

Och våren har bytts mot storm. Klass 2-varning i Skåne och jag hoppas jag kom till och framförallt frän jobbet som jag ska.


Jättegott rosévin, Via Del Campo.

fredag, mars 14, 2014

En fråga

Vad har du för mål med din viktnedgång? Nyfiken :-)

Bra fråga! Många blir provocerade av att man vill gå ner i vikt, iallafall om man inte är väldigt överviktig. Jag var överviktig när jag började, inte mycket, men tillräckligt. Från början ville jag bara bli smal, inte vara tjock, kunna ha vilka kläder jag ville, inte må dåligt av att se mig själv i spegeln, bli av med alla graviditetskilon.

Nu har jag varit "normalviktig" ett tag och ser en sund tjej i spegeln, jag känner igen mig, jag ser ut som jag känner mig på insidan. Kalle sa senast igår att nu tycker han att jag ser SMAL ut, inte "bara" att jag gått ner eller är "normal". (Många situationstecken men ni fattar nog varje).

Rent viktmässigt, alltså siffran på vågen, är väl egentligen bra och jag vill inte gå ner mer bara för att själva siffrorna ska se annorlunda ut. Men så tar jag upp en 2-kiloshantel, den känns ju inte speciellt tung direkt MEN! Jag skulle ju inte vilja ha den med mig när jag ska springa direkt.

Så där är jag nu. En strävan efter att bli "smal" är long gone, jag satsar på att se vältränad ut. Jag vill tappa mer fett men bygga muskler, bli mer uthållig. När folk säger att jag blivit jättesmal och att det syns tydligt så blir jag såklart glad för jag har verkligen kämpat. Något som gör mig ännu lite gladare är om någon säger att de tycker jag ser vältränad ut, att de ser mina muskler, det är en underbar komplimang för jag har ju kämpat för det med.

Och man kanske inte ska hänga upp sig på utseende så mycket men jag erkänner att jag blir sjukt glad när Kalle eller mina vänner berömmer mig för det jag åstadkommit. Dock är jag väldigt noga att inte använda ord som banta, tjock eller andra "dåliga" ord när barnen hör. Jag försöker lägga vikt vid att jag tränar och springer, och de ser inte att jag äter "annorlunda".

En annan sak. Jag har inte skrivit ut min vikt. Från början var det för att jag skämdes över hur mycket jag vägde men det är det inte längre. Nu vill jag inte att just de siffrorna min våg visar ska ge någon annan ångest. Jag vet själv hur man kan känna av att veta vad någon annan väger, man kan få lite ångest av det. Men det ligger ju hos mig och mitt dåliga självförtroende, ni kanske inte är likadana? Charlotta Sofia skriver bra om det här tycker jag.

Hur tänker ni? Skulle ni som läser tycka att siffrorna var intressanta? Att veta vad jag vägde när jag började, vad jag väger nu och vad mitt mål är?


Jag och mina darlings. Jag ska verkligen göra allt i min makt för att de ska slippa vara så nojjig och fixerad som jag.

5 snabba

5 kilometer i lite snabbare tempo på schemat idag och klockade visade att jag låg på 5.21-tempo. Jag hade satsat på under 5.15-tempo men backarna i skogen gör ju sitt. Jag ska nog satsa på att springa de korta, snabba passen på asfalt även om jag tycker mest om att springa i skogen.

Och jag veeet att jag tjatar om det men jag tycker bara att det är så fantastiskt. För ett år sen fick jag vila i minst två dagar efter att jag sprungit en mil eftersom jag fick så ont i benen. Att springa intervaller var väldigt belastande och gjorde också att jag fick ont och två gånger har jag fått avbryta träningen och gå hem.

Men för snart ett år sen gjorde jag fyra akupunkturbehandlingar och nu har jag aldrig ont mer! Jag sprang 11 kilometer i måndags, 10 kilometer i förrgår, och så 5 kilometer idag, nemas problemas. 2 mil på asfalt? Kom igen bara, jag känner inget!

Det är så jävla fantastiskt och jag är så glad för att jag gjorde behandlingen, investerade i mig själv. Och så Ormsalvan som jag smörjer benen med efter varje pass, den gör nog också sitt.

Nu ska jag in och äta lite och sen städa, och vet ni vad det blir idag? ROSÉPREMIÄR!



onsdag, mars 12, 2014

Effektiv är bara förnamnet

Jag älskar mig själv när jag är effektiv och det är jag faktiskt sjukt bra på att vara. Som idag.

Lämna barnen på förskolan klockan nio och sen åkte jag vidare till Malmö eftersom jag skulle på scanning. Siffrorna ser bra ut, fett försvinner och muskler byggs upp och min Coach tycker jag gjort stora framsteg. Jag fick med mig ett pulver hem som jag ska testa när jag springer långpass för att få energi. Helt perfekt när jag springer uppåt 1,5 mil och längre.

Sen körde jag in till stan då jag hade ett par ärenden i ett par speciella butiker. När jag kommer till mitt första mål så ser jag att granne med den butiken ligger Runners Store! Länge sen jag gick i stan i Malmö... Jag vart ju gå in en sväng och kom ut lite väl mycket fattigare. Jag har ju velat ha ett par sleeves länge nu, perfekt nu när det är varmt men ändå inte t-shirtväder till 100%. Då kan jag ta på mina sleeves och en tisha och om det blir väldigt varmt rullar jag bara mer sleevesen. Jag fick bra hjälp och när det var dags att betala så garderade jag mig med att de säkert kostade 300 spänn, och då tog jag i lite. De kostade inte 300 kronor utan 449 kronor. GULP! Lite väl mycket för ett par tygstycken för armarna.. Men det var ju kompression iallafall så nu kan jag känna mig superproffsig.

Jag uträttade mina ärenden snabbt och tog sen en sväng inom HM och Lindex och köpte solglasögon, byxor och t-shirts till Nemo och Leon. Sen kutade jag vidare till bilen och samtidigt som jag styrde hemåt tryckte jag i mig ett par proteinpannkakor. Jag hade nämligen tagit med mig springkläder för att kunna stanna i Skrylle och springa någon slinga där.

Så jag strippade på parkeringen och sen velade jag mellan att springa 7 eller 10 kilometer, det blev 10. Underbart väder och jättefin natur, kan det bli bättre? Tempot var fint men på slutet kom ju mördarbackarnas mördarbacke och drog ner snittet rejält, slutade på typ 5.43-tempo men det är jag jättenöjd med.


Vidare och hämta barnen, en halvtimme tidigt, och sen hem och duscha innan vi åkte in till byn och köpte glass, hälsade på Jörgen och matade ankorna.

Nu har vi lyxat oss med hemgjord pizza och när barnen har somnat ska jag lyxa mig med Greys Anatomy och senaste Walking Dead. Kalle är borta på kurs och kommer hem imorgon så jag ska njuta av lite egentid.



måndag, mars 10, 2014

Nytt upplägg

En löpardröm jag har är att springa en mil på under 50 minuter. Just nu är min bästa tid på milen 52 minuter och 57 sekunder och det är jag ju väldigt sugen på att slå i år. Men för att göra det har jag insett att jag måste nog anstränga mig lite mer med tempot. Jag har tuffat runt i samma tempo länge nu och jag låter alltid dagsformen bestämma hur fort jag ska springa, förutom på intervallträningarna då men då kör jag ju korta intervaller.

Så idag var mitt upplägg så här: Varannan kilometer jogg, varannan kilometer springa i det tempo jag vill komma ner i. Så tanken var att jogga i 6-tempo en kilometer, sen öka till 5-5.15-tempo och hålla det en kilometer och sen fortsätta så. Och det gick faktiskt jättebra! Kilometrarna liksom försvann eftersom jag räknade dem på ett annat sätt och aldrig har väl det känts som en mil gått så fort.

Jag är nöjd, det är svårt att hålla en exakt hastighet när klockan inte visar exakt hela tiden. Intervall nummer 6 är lite missvisande dock, det gick snabbare än så men min pappa ringde och när jag sprang vidare så var det i skogen och då har gps'en svårt att hitta satelliterna ordentligt. Lite snabbare på första intervallen och lite snabbare på nummer 7 och 9, även om de skulle vara långsamma.

Så, ett nytt upplägg och jag är väldigt nöjd och rekommenderar det! Det känns verkligen som ett kvalitetspass när man har lite mer press på sig och det kändes inte som ett så långt pass som det ändå blev för jag var bara så fokuserad på just det blocket jag var inne i. Klockan stannade på strax över 11 kilometer och mina kilometertider såg ut såhär:
Intervall
Tid
Distans
 
Medeltempo
 

Sammanfattning

: Tid 1:02:06.6
 
  Distans: 11.07

  Medeltempo: 5:37
15:52.4 1.00 5:52
25:12.1 1.00 5:12
35:52.2 1.00 5:52
45:01.2 1.00 5:01
55:45.5 1.00 5:46
65:42.9 1.00 5:43
76:12.4 1.00 6:12
85:02.0 1.00 5:02
96:23.7 1.00 6:24
104:59.9 1.00 5:00
115:46.6 1.00 5:47
12:15.7 0.07 3:34

VÅREN!

Ja vad ska man säga? Idag är det riktig vår med strålande sol, 15 grader och fjärilar. Tack förskolan för att ni hade stängt idag för annars hade jag jobbat.

Vi spenderade vår förmiddag i skogen. Gick en bit och sen följde vi en bäck tillbaka. Mina barn, speciellt Nemo, ÄLSKAR bäckar. Och det var så otroligt skönt ute så jag fick nästan knipa mig i armen.


Vi gick hem när det var dags för lunch och åt korv med bröd ute. Jag rotade även fram kepsar och Converse eftersom det var så varmt.


Men en sak är så lustig, jag måste höra om era barn är så här. Medan barnen åt så tänkte jag att jag kunde ju virka lite i solen så jag hämtade grejerna och började. Plötsligt blev det sååå tråkigt att vara ute och barnen vill gå iiiiiin och blä och fy. Men när vi gick till baksidan och jag körde ved då kunde de sysselsätta sig och leka och ha hur kul som helst. Men det är som om jag sätter mig och gör något bara för mig och som inte är att leka med dem eller "jobba" med något så går de under.

Iallafall, vi hade en härlig eftermiddag utomhus och när Kalle kom hem sprang jag en runda med ett nytt upplägg. Jag pustar ut från det nu men berättar mer om det senare!

Långhelg

Vi fortsätter den härliga helgen även idag eftersom förskolorna här i byn är stängda. Söndagen blev också en riktigt bra dag då vi grillade korv i skogen med några vänner och sen gick på bio. Jag och Nemo såg Legofilmen och Kalle och Leon gick på Bamse och Tjuvstaden. Nemo älskade Legofilmen och satt som förtrollad från början till slut och Leon hade suttit still och tittat på hela Bamse.

Igår kväll blev jag supertrött och efter middag och lite Mumin så gick jag och barnen upp och la oss i min och Kalles säng och läste sagor och somnade sen tillsammans. Supermysigt och idag sov jag och Leon till strax innan sju, Nemo gick upp tidigare och tittade på Barnkanalen.

Nu leker Nemo med lego, Leon tittar på tv och jag dricker te och virkar på mitt nya projekt. En helt oplanerad dag har vi framför oss, härligt!



lördag, mars 08, 2014

Framsteg

Men hur härlig kan en dag vara?? Helt underbar tydligen och det har vår dag varit. Inget speciellt egentligen men magiskt ändå. Jag städade huset på förmiddagen och eftersom solen sken in redan 8 imorse var det välbehövligt. Sen körde jag ett träningspass med Scientific Workout och idag gjorde jag framsteg!

På tredje varvet så fick jag för mig att göra push ups på tå istället för på knäna. Jag har aldrig i mitt liv kunnat göra armhävningar på tårna utan bara fallit ihop i en hög men idag, IDAG klarade jag det! Och inte en eller två utan jag körde på i 30 sekunder, och på fjärde varvet med. Jag är galet stolt över mig själv och känner mig stark.


Sen var det äntligen dags att gå ut i solen. Leon behövde sova så vi promenerade in till byn och fikade på Kanelbullen vilket barnen älskar och sen promenerade vi hem igen. Vi stannade ute i trädgården hela eftermiddagen och gick inte in förrän efter 17 någon gång. Det blev pyssel med lite av varje och lek, vi byggde utomhusgympa och rustade upp en koja jag och Nemo byggde för längesen och så städade jag till kaninerna.Som sagt, inget speciellt egentligen men en massa tillsammanstid, sol och vår gör ju sitt. Alldeles innan vi gick in sa Nemo: - Av alla dagar så har det här varit den bästa.


Vi gick in, lagade god middag och sen har vi faktiskt sett hela Melodifestivalen, första gången jag och Kalle sett den utan att vara tvungna hemma hos någon. Barnen somnade under programmet och nu känner jag mig trött men kanske vi ser ett avsnitt av Breaking Bad...

fredag, mars 07, 2014

Svaneholms Slott

Jag slutade i god tid idag och hann med en löprunda innan jag åkte hem. Körde till Svaneholms Slott där de har två slingor, en 4,2 och en på 2,6. Jag började med 4,2-sträckan men innan jag ens kommit en kilometer hade jag villat bort mig. Jag är SÄMST på att hitta och mitt lokalsinne är skrämmande dåligt.

Jag vände och hittade rätt slinga iallafall och det var en jättefin stig att springa på. Jag hade bra spring i benen och tempot låg på 5.15-5.30 men tyvärr var det några partier som var jätteleriga och jag fick balansera över smala trädstammar som nån lagt över geggan så det drog ju ner snittempot.

Efter ett tag korsades slingorna och jag vek av på den andra och sprang runt sjön som slottet ligger vid, väldigt vacker natur. När jag kom fram till slottet stannade jag klockan på 7 kilometer men jag ångrar lite att jag inte tog den korta slingan en gång till. Ja ja, 7 kilometer iallafall, inte fy skam!


Just ja, 0,4 kilo minus på vågen imorse. Totalt 13,7 kilo ner och 1,6 kilo kvar till nästa mål!


FREEEDAAAG!!

Underbara dag, välkommen! Jobb idag men jag hoppas på att sluta lite tidigare så jag kan ta en springtur på vägen hem. Jag slutar nämligen i Skurup idag och tänkte svänga inom Svaneholms Slott och springa på någon av slingorna där, kul med lite omväxling.

Och sen fredagsmys på hemmaplan med rött vin, hamburgare och gos med barnen. Lite uttjatat men det är så sjukt gött med fredagar!


Lite blåsigt men härligt ändå!

torsdag, mars 06, 2014

Ny klocka?

Jag har blivit akut sugen på en ny klocka att ha när jag springer. Jag har en Garmin Forerunner 10 nu och den funkar bra och är en bra första-klocka men allt eftersom jag blivit nördigare så är det vissa saker jag saknar.

Jag funderar på en Garmin Forerunner 610. Visst, inte den nyaste modellen på marknaden men är överkomlig i priset (fast den är dyr!) och den har grejer jag saknar. En bättre GPS så mina tempon blir mer exakta, pulsband, och så kan man ha fyra sidor aktiva samtidigt! På den jag har nu kan jag bara ha två, antingen tid och distans eller kalorier och tempo. Störigt om jag till exempel ska springa i ett visst tempo på en viss tid, då måste jag byta mellan skärmarna och det förstör mitt flow. Springa där och klicka...


En nackdel är dock att jag måste lära mig något nytt och jag HATAR att lära mig nya tekniska saker. Får stopp i hjärnan bara jag ser instruktionsboken...

onsdag, mars 05, 2014

Min träningshistoria

Jag har tränat till och från i hela mitt liv. Alltid haft en bra grundkondis och rörde väldigt mycket på mig som liten. Varför jag alltid slutat med något är väl för att jag aldrig varit tillräckligt duktig, ofta bra men aldrig bäst. Så är jag med det mesta, bra på mycket men aldrig bäst.

Jag började rida någon gång på lågstadiet kanske? Minns inte exakt och jag minns inte heller om det var något jag pratat mycket om, men jag minns dagen mina föräldrar berättade att jag skulle få börja rida. Jag var ganska duktig, tog märken i dressyr upp till Lätt C och kom trea i hoppning i juniorcupen när jag var typ 12? Men när jag började högstadiet kom andra intressen i vägen och jag tröttnade på ridningen. Jag var väl vid det vägskälet där jag antingen skulle skaffat egen häst eller sluta, och jag slutade.

Men jag började spela handboll istället ett tag. Jag var inte jättebra där men kunde kanske blivit om jag inte varit så sjukt osäker med världens sämsta självförtroende. Vårt lag var typ sämst och vi kom bäst sist i den enda cupen jag var med och spelade i. Min handbollskarriär blev inte långvarig och istället för att fortsätta till damlaget slutade jag.

Jag var hyfsad på friidrott på mellan- och högstadiet, men inte tillräckligt bra. Mina bästa grenar var 60 meter och längdhopp. Jag sprang snabbt, men inte snabbast och jag hoppade långt, men inte längst.

Sen började jag och Marika träna gruppträning på gym. Aerobics, Step Up och så simmande vi och gick på vattengympa. Gruppträning är något jag gjort till och från sen jag var typ 17 och fram till ja, efter jag fått Nemo var väl det sista gymkortet jag hade.

In the early twenties tränade jag en del Step och aerobics och sånt men gick upp mycket i vikt på grund av ett stillasittande jobb, mycket fest och mycket McDonalds. 2007 började Projekt: Gå ner 10 kilo och jag började dansa samba regelbundet. På ett halvår blev jag hyfsat duktig, men som vanligt inte tillräckligt, och sen var jag inte tillräckligt snygg/smal heller för att få vara någon stjärna. Jag började med capoeira också och en period tränade jag dans fyra timmar i veckan, capoeira tre timmar och akrobatik en timme i veckan.

När vi flyttade till huset, jag började jobba och sen blev gravid så rann de brasilianska rytmerna ur kroppen och jag kände inte för att börja igen. Efter jag fött Nemo tränade jag lite gruppträning på gym och gjorde ett kasst försök till att börja springa. Sen blev jag gravid igen och ett halvår efter Leon kom så började jag springa, på riktigt. Ganska bra, men inte bäst, as usual.

Så, det var min träningshistoria. Rätt kul att tänka efter faktiskt. Kan inte ni som har bloggar skriva om er träningshistoria och ni som inte bloggar berätta lite bland kommentarerna?

UPDATE!! Att vara bäst har aldrig varit viktigt, det är inte det jag menar. Ville mest beskriva att jag varit hyfsat bra på olika saker men aldrig så bra att det varit något att satsa på och därför gått vidare och gjort annat och att det följt mig genom livet, både i träning och annat. Men jag har aldrig strävat efter att vara bäst heller, vem vet hur bra jag kunde bli om jag gav allt?


tisdag, mars 04, 2014

Psykiskt utmattad

Hmmm jag var visst lite irriterad innan trots bra spring. Annars brukar ju det vara lösningen på all irritation (nästan). Men jag gissar att det har att göra med att jag börjar jobba igen imorgon efter att ha varit ledig i nästan en vecka. Det är jobbigt på jobbet just nu, jobbigt psykiskt. Jag jobbar som mest tre dagar i rad (långa dagar på minst 11 timmar) och just nu är situationen sådan att min energi slukas och hjärnan kokar. Det är svinjobbigt och har varit så ett tag och jag blir mer och mer psykiskt utmattad. Jag har alltid varit bra på att lämna jobbet på jobbet men nu börjar det påverka mitt privatliv.

Jag har dock tagit tag i det och fått jättebra stöd från både kollegor, chefer och andra inblandade och det är jätteskönt. Förhoppningsvis kan det vända och bli bättre igen.

Jag har precis sett det senaste Walking Dead och ska kolla om något nytt av American Horror Story eller GIRLS kommit, annars går jag och lägger mig.


Så här blev det förresten med nya tv'n och nya väggen, vi är sjukt nöjda!

Långpass

Japp, långpass-tisdag. 16 kilometer idag, strax över 17 om jag räknar vägen till förskolan. Så jäkla skönt med ett rejält långpass, först med Fredagspodden i lurarna och sen musik.

Men, två lite störiga saker. Jag har börjat få lite ont i höften när jag springer långt eller mycket. Inte så det påverkar springet men det är ju lite störigt. Och det här med att springa i cirklar för att komma upp i en viss distans. Jag vill springa från A till B, men det är svårt här och jag kan ju inte köra iväg nånstans för då blir ju bilen stående. Ja ja, småpotatis. Jag ska inte vara en sån som gnäller om allt, bättre att ta tag i det som inte är bra och göra något åt det.

DÅLIGA UNDANFLYKTER OCH URSÄKTER ÄR DET VÄRSTA JAG VET. Även gnäll, klag och tycka-synd-om.



söndag, mars 02, 2014

Trött?

Tyvärr inte just nu... Innan idag var jag galet trött och somnade först en stund inne i Nemos säng efter jag hade sprungit och ikväll när vi tittade på Nalle Puh så somnade jag i typ en timme. Väldigt lyckat måste jag säga.. När barnen sen somnat kollade jag två avsnitt av Breaking Bad som jag började på igår och nu har jag surfat runt och kollat ALLT som går och spelat Candy Crush.

Igår var jag och barnen ensamma hela dagen så vi hängde på lekplatser och bakade pizza. På kvällen kom Mirijam på besök en stund och vi tittade med ett halvt öga på Mellon och pratade.


Första bilden: Nya brallor till barnen. Jättesnygga, 149 pix på HM. Jag måste köpa i en till färg, tror det fanns grå, mörkblå, beiga och någon mer färg.. Svarta?

Idag har vi varit på kalas hos en av Nemos förskolekompisar. Barnen fick gärna vara utklädda och Nemo gick dit som Venom! Väl där lånade han även ihop till en piratutstyrsel.


Imorgon är jag ledig och har tagit barnen ledigt också så att vi kan hitta på något mysigt. Älskar att kunna göra så, det är guld värt.<3

39.57

När jag springer plana intervaller blir det passet exakt 7 kilometer långt. Klockan brukar stanna på strax över 40 minuter, 41-42 nånting, och jag har kämpat för att komma under 40 minuter. Vet ni, idag klarade jag det! Jag stannade klockan på 7 kilometer och tiden var då 39.57, YAY!

Same old upplägg men snäppet bättre tider:

Uppvärmning: ca 2 kilometer

3 * 200 meter: 3.30-tempo
3 * 400 meter: 3.40-tempo
2 * 600 meter: 3.45-3.55-tempo
1 * 1000 meter: 4.30-4.40-tempo

Nerjogg

Totalt: 7 kilometer


Det fick avsluta denna träningsveckan som landat på 28 kilometer löpning och två Scientific workout-pass på vardera fyra varv.


Svettigt pass=mascara överallt

lördag, mars 01, 2014

Fullt hus & Hämtmat

Men vilken härlig dag vi hade igår! Vid lunch kom Maggi och Elin med sina barn och jag bjöd på brunch med scones, amerikanska pannkakor, bacon, äggröra och mini-semlor. En sån där stund där man kan sitta och äta hur länge som helst men med fyra barn och två bebisar är allt över på en timme.

Efter lite lek och prat klädde vi på oss och gick ut i regnet, först till en lekplats för att barnen skulle få springa av sig.


Sen gick vi till 4h-gården för att titta på djur och rida innan vi gick hem igen. Där korkades vinet upp och barnens pappor trillade in en efter en. För enkelhetens skull köpte vi hämtmat och det var en salig blandning av pommes, pizza, falafel och thaimat, och sushi som jag tog.


Jag gjorde ett matchande hårband till Elins lilla Lea, supergulligt!

Och nu har vi en helt oskriven lördag framför oss, underbart. Kalle ska till Agusa och jag och barnen myser på hemmaplan med lekplatsbesök och så ska jag göra en ordentlig rensning i min garderob.